| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku 5 největších chyb v komunikaci s dětmi: Předpokládání

 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]
Jindřich
  • 
19.7.2013 20:29:00
Jo, zlatý pan Matějček...
Jindřich
  • 
19.7.2013 20:28:05
No, placení složenek a chození do práce je vážně důvod, proč nežít a nesmát se. :D
17.1.2011 15:23:28
S tímto tedy také souhlasím.Pokud nepovím přesně oč žádám je to marné,chce to pevné nervy na ty naše dětičky,no ruku na srdce~s~ nebyli jsme ,,jiní,,
rratamahata
16.1.2011 23:15:05
Stanoveni pravidel je stejne asi jako zakonik. Nikdy nepostihne vsechno.
Onen predpklad vychazi prave z uziti obecne logiky stejne jao v pravu - predpokladame ze nezbijes, Ostatni mimo tuto logiku je veci dohody. Umet se dohodnout a stanovit pravidla je rozdil. Stanovovani pravidel je samo o sobe predpokladem - predpokladem absence pritomnosti inteligence . nemyslite?
Martina
  • 
16.1.2011 22:41:49
Četl jste někdo knihu Respektovat a být respektován? Popisuje podobné rady ke komunikaci s dětmi jako autorka. Po přečtení jsme začli praktikovat a ono to opravdu funguje, zkuste to.
Etraska
  • 
30.6.2009 15:43:26
Vzpomínám na dceřinu první nešťastnou lásku - to mi melodramaticky oznámila, že nemá proč žít a proč se smát - představ si, jak to zní od dvanáctileté holky, která nemusí platit složenky,chodit do práce, řešit partnerskou krizi...

Tak s tímto rozhodně nemůžu souhlasit. Mislíš, že když je někomu 12, že se kvůli ničemu nemusí trápit. A když zažije naštastnou lásku tak je to mnohdy ještě horší, jasně že jí to přejde ale sranda to fakt není. Kdo nazažil, ten nemůže vědět jaký to je. Taky sem si dřív mislesa o holkách, který např. nejsou spokojený s tim, jak vipadaj, že jsou uplně blbý, ale ted naprosto chápu, jaký je to pro ně utrpení.
Marcela Šolínová, 2dospívající dcery
  • 
20.11.2006 9:19:30
je můj problém, já stále něco o někom předpokládám a potom se divím, že jemu to nedošlo. Stává se mi to i v práci a nakonec se to obrátí proti mě.Nedokážu se narovinu zeptat na názor druhého ani prosadit ten svůj, prostě předpokládám, že to tak je. Někdy to i vyjde...Budu se snažit to změnit, ale znáte to, jenom snaha někdy nestačí.
Jana,děti 19,17,6
  • 
20.10.2006 12:18:50
U mě trefa do černého!Taky pořád skuhrám,že mi nikdo nepomůže - dávám jen obecné "příkazy" typu - ukliďte si a pak se divím,že to není dle mých představ a tak mám trochu komplex,že děti chodí do školy,manžel do práce,já jsem na pracáku,takže mám v podvědomí,že musím vše zvládat sama.To máme dvě domácnosti,mé 3 děti a 2 dcery od manžela,které máme jednou za 14 dní.Takže :zkusím si konkrétně žádat o pomoc a nebudu očekávat,že si někdo všimne,že je třeba umýt umyvadlo....
19.10.2006 18:39:50
Souhlasím s Vaším článkem, musíme si uvědomit, že někdy sice čekáme, že okolí "odtuší" naše přání a začne se žádoucím směrem chovat, ale na druhou stranu, co děláme my, abychom odtušili přání těch okolo?
Já se třeba někdy snažím udělat radost někomu druhému, a když se toto mé snažení nesetká s oceněním, tak jsem velmi zklamaná a zraněná. Ale proč? Protože nevím, co ten druhý chtěl a jen jsem něco předpokládala, což ale vůbec nemusí být správný předpoklad.
Nedávno jsem absolvovala seminář Principy života (teprve první). Nemáte s nimi zkušenosti?
18.10.2006 17:05:21
Za špínu výprask je neuvěřitelné? Mně se právě bohužel zdá, že je to skoro až běžné. Tedy naštěstí ne u nás, máme stejný systém špinavého a čistého oblečení, ale u nás v domě jsem to bohužel zažila nesčetněkrát. Holčičku na písek vyparádí jak na přehlídku a pak je maminka hysterická, když se zmaže. Chudák holka pak sedí na kolotoči a jen smutně kouká na naši divou zvěř, jak je po pás (hlavou dolu) zavrtaná v písku.
Jinak s článkem v principu souhlasím, i když ne vždy to lze uplatnit dokonale. Ale naštěstí mám celkem pohodovou dcerku, přestože nebo právě proto, že jí je teprve 6, se dobře dohodneme. S výchovou puberťáka mám ovšem bohaté zkušenosti - mám o 15 let mladšího bratra a jeho puberta byl očistec pro rodinu a širší okolí.
 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.