| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se starat o předkožku?

 Příspěvky 110 z 110 [Dalších 100 >>]
  • 
23.7.2017 16:47:34
Zdravím, máme ten samý problém. Tato diskuze je již stará ale doufám že Vás ještě zastihnu a moc prosím o kontakt jak to s vámi dopadlo. gabina.krizova@seznam.cz
  • 
13.5.2017 21:22:44
Dobrý večer,
synovi je 6 let. Pindíka má čistého bez problémů, jen mu stále drží, a vypadá jako dokonale srostlá, předkožka na konci žaluda, na jedné straně.Pediatrička říká že je to v pohodě, my se ženou máme obavy jako ostatní. Článek mě tedy překvapil, pokud tedy jsem to správně pochopil, že se až do 17 let u některých chlapců odděluje předkožka od žaluda? Že u některých chlapců jde přetahnout celá až tak pozdě? A je nějaký procento, že se to neoddělí?
Děkuji za odpověď do emailu.
S pozdravem a díkem
Honza
  • 
9.10.2015 8:49:12
Dobrý den, máme také problém. Synovi jsou 2 roky a předkožku mu přetáhnu ale přes žalud má Blanku, hodně úzkou a ta nejde stáhnout. Doktorka už nad straši ze ve 3 letech půjde na obřízku. Přijde mi to ale nesmyslné protoze se potřebujeme zbavit jen te blanky. Mate s tím někdo zkusenost? Dekuji
Lenka, dcera + syn
  • 
16.7.2014 23:45:17
možná by tedy stálo za to vytrhat všechny zuby, než vzniknou kazy a budou se muset vrtat...
Iva
  • 
3.11.2012 0:29:28

When and why was routine neonatal circumcision introduced in English-speaking Western countries?

Doctors in the English-speaking countries started circumcising babies in the mid-1800s to prevent masturbation, which some doctors claimed caused many diseases, including epilepsy, tuberculosis and insanity. Of course, these arguments are not accepted today.
Iva, syn rok a pul
  • 
3.11.2012 0:13:38
Bohuzel on ma naprostou pravdu ohledne snizene citlivosti a nejen to. Viditelne nevite nic o predkozce ani jeji funkci. Nekolik komentaru k tomuto clanku se odvolavalo na USA, tak zde jsou informace v anglictine pro ty co ji ovladaji. Nekolik zajimavych studyji o tom jaka katastrofa to byla obrezavat vetsinu populace a vsechny negativni dusledky z toho plynouci ( pozitivni, ktere se ocekavali se nepotvrdili ). A muzete zde najit i fotografie obrezanych novorozencu, podotykam, ze v clancich take najdete informace o tom, ze novorozenec a male dite nema jeste dostatecne rozvinuty sytem potlaceni bolesti a co je pro dospeleho cloveka bolest velka je pro miminko bolest nesnesitelna. Pokud se dospely clovek rozhodne nechat se obrezat je to jeho rozhodnuti, jde o jeho telo a ma na to plne pravo. pokud obrezete sve syny, kdyz si to sami nepreji a neni k tomu zivot a zdravi zachranujici duvod, je to obycejne muceni.Tady jsou ty informace pro zajemce

http://www.cirp.org/pages/parents/
18.9.2012 23:21:47
Chtěla bych napsat svoji zkušenost. Syn měl velmi zůženou předkožku, která se ani nehla. Jsou mu 4,5 roku, v listopadu jdeme na 5letou prohlídku. Bála jsem se doktorky, tak jsme od začátku srpna začali nejprve jen mazat čistou vazelínou a postupně zkoušet přetahovat (na začátku jen napínat). Syn si to dělal sám 1x denně před spaním, velmi jemně, jen tak aby to nebolelo. Dobře jsem mu to vysvětlila, že by to mělo jít přetáhnout a tak to budeme trénovat a mazat až nám to taky půjde. Můžu říct, že jsem na začátku neměla velikou naději o výsledku, ale jsem překvapená. Nyní po měsíci a půl se mu poprvé podařilo zcela přetáhnout a to bez bolesti, prasklinek či jiných překážek. Jen s obyčejnou vazelínou. Jsem moc ráda, že jsme to zvládli doma. Nyní přetahujeme při sprchování a případně omýváme. Proto doporučuji maminkám, kterým sýnáčkům to taky nejde, že to chce jen trpělivost.
mishela
  • 
13.2.2012 0:13:53
Zkusenosti v sexu dospeleho obrezaneho muze. http://obrizka.webnode.cz/zmeny-v-sexu/
Jeho zkusenosti jsou v rozporu s Vašimi domněnkami, a vzhledem k četnosti obřízky v jiných zemích a tamní radosti ze soulože je Váš boj za prožívání brzkých orgasmů bezpředmětný. :)
karyp
  • 
23.10.2011 22:56:11
Nechci polemizovat a opravdu každý případ je jiný. Takže ten náš: mého syna od 3 let různí doktoří posílali na urologii/chirurgii s tím, že předkožka je úzká a nemáme šanci, aby se vše uvolnilo samo. Na Bulovce dokonce sebevědomě prohlásili, že mastička nám stejně nepomůže, ale když chceme..... Dohodla jsem se s pediatričkou, která má rozum, že to budeme řešit později neb a) narkóza u malého dítěte není nic moc a pokud nemusí být, lépe a b) ve školním věku mu to snadněji vysvětlíme a c) možná nemají Mudři pravdu a uvolní se to přece jen samo, i když si to sama také nemyslela. Závěr? Okolo 6 roku se to uvolnilo samo a bez jediného použití mastičky. Jelikož syn jednou přetáhl poněkud aktivněji a nešlo mu to zpět, trochu jsem zpanikařila a řikala si, že nakonec měli pravdu....neměli, titéž Mudři na Bulovce mu během vteřiny pomohli se slovy, že jsme tam ani nemuseli jezdit, neb fimózu ani parafimózu tedy skutečně nemá......


Predkozkovec Obecný, Kluk, 23 let
  • 
4.10.2011 15:23:08
Vážení, co se článku týče, na toto téma nemám konkrétně vyhraněný názor. Nejsme stroje, abychom měli všichni shodné součástky. Jelikož můj táta na obkroužení byl, bratr taky, byl jistý předpoklad i u mě. Samozřejmě. Doktorovi bylo jasné, že by mě to čekalo v pozdějším věku, proto mi zákrok provedl, když mi byl přibližně rok. Od té doby nebyl žádný problém, i jako malému mi to přišlo normální, že jde přetáhnout, maminka mě naučila močit se staženou, mýt se, nikdy žádný zánět. Až do mých 14ti let, kdy nevím, z jaké příčiny (možná mikrotrhliny po masturbaci) se mi začala předkožka zužovat, až opět nešla přetáhnout. 14ti letýmu se o tomdle blbě mluví, to mi věřte, obzvlášť s matkou (otec v tu dobu již nežil). Takže jsem se pokoušel sám. Postupem času, asi půl roku, ve vaně, pak pomocí krémů, mastí... pomohlo. Tou dobou se mi též udělal pod uzdičkou vřídek, odhaduji, že z nahromaděného smegmatu, díky kterému tam mám dodnes malou dírku, kterou musím denně vymývat silným proudem vody atd.... Tím, jak byl nesčetněkrát penis v erekci, se zúženou předkožkou, se přávě ona předkožka a i při plné erekci zcela zakrývala žalud a vytvářela chobot vytahala. Kondom jsem si nemohl nasadit, ještě v 18ti. Poslední dva roky ji nosím staženou, aby se alespoň trošku zkrátila. Naštěstí alespoň částečně úspěšně.
Můj závěr, milé dámy, které absolutně nevidíte do problematiky?
Hrůzné zážitky jsem měl od pediatričky, když mi brala krev. Na zákrok, ani močení, které pálilo si nepamatuji a to jsem prý řval, jak tur.
Dneska bych byl vděčný za to, kdyby mě tenkrát lékaři obřezali. V mém věku může nastat výrazné snížení citlivosti, proto již obřízku podstoupit nechci. Snad ob dva dny je na spoustě internetových fór dotaz mladíka, kterému nejde v 13-18ti přetáhnout předkožka. Má problémy, bolí ho to, pálí, nebo má již slečnu, ale je neschopný s ní mít pohlavní styk. Ptá se, kde by mu nezištně (nezištně pro rodiče) udělali obřízku, nebo za jakým lékařem má zajít.
___
Co je tedy pro lidskou bytost lepší?
Vyřešit to, když ten malej špunt ještě ani pořádně nemluví, nechodí, pár dnů jej to bude bolet, ale nebude si to pamatovat, nebo počkat na tu Vaši matku přírodu a pak to řešit (spíše neřešit) s puberťákem, kterej sám nic neřekne, protože se stydí. Bolest bude vnímat, jistě mu to ani na psychiku blahodárně působit nebude, takže to bude řešit po netu a ještě si to zhorší díky babským radám?
___
Můj názor je takový, že když lékař stokrát viděl předkožku užší, než obvykle, načež z toho bylo devadesát problémů, raději jí obkrouží, aby předešel právě takovýmto trablím, v pozdějším věku. Minuta řevu, na který mrně zapomene, výměnou za bezstarostné (alespoň v tomto směru) období puberty.
Říkáte dát děcku čas do třinácti. Víte, co je to za věk? v 11ti letech už řada kluků masturbuje, ať vám to připadá nepochopitelné, váš Péťa, co dones jedničku s hvězdičkou za přednes básničky, to dělá taky. Pak ta hygiena po masturbaci, vím o čem mluvím. Prostě je potřeba. Pak to smrdí na hony daleko a vznikají z toho jen záněty...

Lékařským zkušenostem zdar vstříc !
 Příspěvky 110 z 110 [Dalších 100 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.