| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku A zase ten nočník

 Příspěvky 110 z 141 [Dalších 131 >>]
Adél a syn 26m.
  • 
3.11.2008 15:32:38
Mám syna 26 měsíců a princip "smrkání" pochopil asi před měsícem. Je pravda, že příklady táhnou, takže nám hodně pomohlo když viděl svého o 9 měsíců staršího bratrance a neustále jsme mu dokola opakovali, že musí "fouknout nosem" :-D Je to sice náročné a hlavně těžko vysvětlitelné, ale věřte, že na to přijde sama.. Chce to čas a stále jí to předvádět :-D
Přeji brzké smrkání!
vaclav,dvě vnučky
  • 
8.1.2008 11:09:23
naší vnučce Elišce byly již dva roky,neumí smrkat a mi nevíme,jak jí to naučit,poradí někdo?
3.8.2006 18:23:53
mam 2 kluky , prvniho jsem chtela naucit na nocnik
v 16 mesicich , ale to bylo vzdycky revu a stresu , tak jsem to vzdala. Az byl vetsi tak zacal mamincina prdelka chodit porad za mnou a to i na zachod i tatinka a moc se mu to libilo, Tak jsme koupili male prkno na zachod a ono to slo. vetsi problem jsme mneli s kakanim to si nerekl a ani tam nechtel sedet takze obcas to bylo ve slipech plinu uz jsme pouzivali jen na noc. taky jsme to prezili a kdyz jsme jeli do chorvatska tak jsem mu plinu do autobusu dala. Achtelo se mu na zachod a nelibilo se mu ze se do ni ma vycurat ale nic jineho nezbylo.taky v chorvatsku prestal curat do plinky v noci ikdyz jsme uz byli doma. ten mladsi je zvedavy jak opice nocnik jsme nepouzivali vubec ,protoze vsechno okoukal od brachy asi jsem mnela stesti , ale abych budila dite v noci to nikdy radsi at ma pliny do 4 let.
31.7.2006 20:06:58
Zajímalo by mě vysvětlení tohoto:

Mám dceru, která byla bez plen někdy po 2. roce. Netlačila jsem na pilu, nechala jsem to víceméně na ní. Teď mám 8. měsíčního chlapečka, který od 4.měsíce!!!! kaká pouze do nočníku. Začalo to nevinně. Měl zácpu a nemohl se vykakat jinak než když jsem jej držela v bobečku (jako když se dávají čůrat holčičky) a protože je těžký, tak jsem ho jednou zkusila posadit na nočník a kakal.... :-) Teď je to tak, že zatlačí, koukne na mě, zažvatlá něco jako mamamama, dám ho na nočník a hned se vykaká . To mi hlava nebere...
Beruška9
31.7.2006 12:55:17
Lí má skvělý spisovatelský a také na prvním místě mateřský talent, taky ještě jednou díky za článek. Jsem ta citovaná kamarádka :-)! Můj syn se právě ve 26,5 měsících sám během 2 dnů rozhodl chodit na nočník. Myslím, že jsme ušetřili spoustu času bez drilování o nočníku a v tomto čase jsme se věnovali jiným a hezčím objevitelským aktivitám. Maminky nočníkům zdar a myslete na to, jak je svět krásný a co všechno jiného můžeme dětem nabídnout!
31.7.2006 12:21:48
Já raději taky počkám, až se to syn 24 měsíců naučí sám-myslím si, že už ví na co ona věc-nočník-je, přeci jen už se spolu v pohodě dorozumíváme i mluveným slovem, ale prostě se zatím nechce vylučováním zabývat. Mimochodem, vůbec nemám učitelské vlohy, takže mé děti si všechno musí objevit sami a já je v tom umím nanejvíš podpořit a ohlídat, aby bylo co nejméně úrazů. Opravdu nemám tu trpělivost někoho k něčemu přesvědčovat, nutit ho, do nekonečna ukazovat, jak to má být správně... a ohledně čůrání-mě by taky otravovalo, kdyby se mě někdo neustále ptal, zda se mi nechce už na záchod...
28.7.2006 0:24:47
Silvie,

četla jsi jednotlivé příspěvky k nočnímu buzení na nočník pečlivě? Já jsem se tedy dočetla, že velká většina maminek říká, že je zbytečné dítěti odnímat na noc plínu, dokud do ní ještě v noci čůrá a vysazovat ho místo toho na nočník. Plínu sundat až ve chvíli, kdy do ní v noci přestane čůrat (samo od sebě - věkem). Žádná z maminek nenabádala nechat díte počůrat se do postele (pokud k tomu nedojde v rámci nehody, ale to se mlže stát, i když ditě v noci budíš).
Tak z čeho, prosím tě, zas tak hysterčíš??
Olina, Anička 4r. a Honzík 1r.
  • 
25.7.2006 23:30:28
Teda já bych se možná z autorčiných metod počurávala i ve svejch osmadvaceti. Jak můžu mást dvouletý dítě? co si asi myslí o počůrávání? Asi nic, že. A nejde jen o to, abyste měla nerušenou noc, ale by se normálně vyspalo i dítě. Když se neprobudí, tak mu ten plnej měchýřek asi nevadí.
Olina, Anička 4r. a Honzík 1r.
  • 
25.7.2006 23:09:00
Moje řeč-proč to všechno? Když to nejde, tak proč se stresovat tím, že utírám čůránky, notabene z koberce nebo z gauče to tak nějak nejde úplně dostat, takže po nějaký desátý loužičce to musí bejt cejtit. To bych radši dělala něco užitečnějšího nebo zábavnějšího pro potomka. A to buzení je šílenost. Taky máme potíže-když se mi narodil Honzík, Anička se začala v noci počurávat a dodnes se to občas stane. Do jeho narození byla v noci bez plen asi 2 měsíce.
Olina, Anička 4r. a Honzík 1r.
  • 
25.7.2006 22:47:21
Jo jo, když jsem četla nějaký pojednání od prof. Matějčka, tak zároveň s nočníkem zmínil právě to, že daleko užitečnější je začít co nejdřív se smrkáním. To, že dítě nezvládá nočníkování, není taková tragédie, je to spíš otázka pohodlí-jeho i rodičů- a množství spotřebovaných plen, není tam žádnej přímej zdravotní dopad, ale smrkání-nesmrkání může zkomplikovat obyčejný nachlazení.
 Příspěvky 110 z 141 [Dalších 131 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.