| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se žije maminkám v Bogotě?

 Příspěvky 110 z 85 [Dalších 75 >>]
Iveta
  • 
15.11.2012 23:59:46
Ráda bych odjela do Bogoty na nějak čas žít, můžete mi napsat, kde najdu bližší informce (jaké papíry jsou potřeba atd.)?děkuju
Zdenka
  • 
20.11.2007 14:48:28
Nenasla jsem kontakt na autorku clanku. Rada bych se s ni spojila k vymene zkusenosti. zdenka
Janca
  • 
15.3.2007 16:27:08
Mila Radano, clanek jsem si precetla az zpetne se zpozdenim a narazila na Tvuj prispevek az ted, tedy si myslim, ze reakce na nej uz si bohuzel neprectes. To cos tady napsala to je sila, takova snuska zlych vylevu!!!
Pro deti je to jenom dobre, ze se uci cizi jazyky a poznavaji ruzne kultury. Autorka je tam kvuli praci manzela, takze proto pise prave o Bogote, vybirat zemi si rozhodne nemuze.
Ze hovori o sobe a ne o jinych maminkach v Bogote, vzdyt to je jeji volba co napise, na tom neni co kritizovat tak se prosim uklidni.
Na tom ze ma sluzku nebo ze je zavisla na prijmech manzela neni nic spatneho, tim neni horsi clovek!
Ovsem perlicka o tom ze neuznavas chude zeme je smesna! Nevim proc se nadrazujes a opovrhujes jinymi staty. Jak se myslis ze si stoji ceska Republika. Neni na tom o moc lip nez Kolumbie.
Radano prosim, zamysli se nad sebou!
Janca
Petra
  • 
12.6.2006 7:49:27
Ahoj Kristýno, plně s tebou souhlasím. Každý psycholog ti potvrdí, že první 3 roky života dítěte jsou ty nejdůležitější! Ale po třetím roce již dítě potřebuje vrstevníky. Takže bych souhlasila s návrhem, že by si rodiče mohli vybrat - více peněz 3 roky či méně peněz a 4 roky doma s dítětem.
Jiná věc je, má-li žena takové zaměstnání, ve kterém nemusí být denně 10-12 hodin, a do toho spolehlivou babičku, která dítě pohlídá v její nepřítomnosti. Tak to funguje i u nás. Od dvou let hlídá dcerku na 6-8 hodin denně moje maminka, která se sama nabídla, neb je bez práce a má ještě spoustu duševních i fyzických sil. Od tří let plánujeme dávat malou na pár hodin denně do školky, aby si zvykala na vrstevníky a když bude sama chtít, od 4 let tam může chodit na celý den.
Lucka (syn 8, dcera 5)
  • 
9.6.2006 12:50:28
V tom pripade jiz 7,5 roku prozivam v CR svycarsky sen.
Pracuji od te doby, kdy synovi bylo pul roku, na castecny uvazek. Vysel mi takto krasne vstric zamestnavatel, nic nebylo problem, takze jsem v prubehu casu mela uvazky 20% (chodila jsem jeden den v tydnu hlidal manzel, syn nebyl kojeny - mleko jsem mu odstrikavala), 30%, 50% atd. Dcera byla kojena a tak jezdila kdyz byla miminko do prace se mnou anebo kdyz byla vetsi vydrzela pul dne bez kojeni.
Je pravda, ze jsem od pocatku donutila manzela, aby si jeden den vyhradil detem, (take se dohodl v zamestnani), pracoval pak vecer a o vikendu. Tuto dohodu porad dodrzujeme, takze ja mam jeden den po praci volno nebo zustavam dele v praci. V soucasne dobe mam 3 zamestnani na ruzne velke uvazky (ale jen prechodne), od pristiho roku pouze 2.
Je to proste jen o domluve a ochote pro to neco udelat (na obou stranach). A samozrejme je lepsi se domlouvat se zemestnavatelem, kde clovek jiz nejakou dobu pred materskou pracoval.
Jasněnka
  • 
8.6.2006 22:04:26
Děkuji za odpověď, unikl mi ten víkend. Stejně je to super, že vám to takhle šlo. To tady v Čechách to je rarita. Má bývalá kolegyně měla pracovní dobu zkrácenou o půl hodiny, protože musela na autobus, kterým naposledy stíhala školku a byl s tím veliký problém.
Petr
  • 
8.6.2006 21:58:43
Pro deti je to nejlepsi skola do dalsiho zivota.
Nauci se zit v ruznych prostredich a domluvi se
nekolika jazyky.

Autorka ma Ph.D. titul a mluvi (CJ,RJ,NJ,IT,SP) takze neni problem domluvit se s ostatnimi.

Vydava knizni publikace (Portal, Grada,...) a prispiva do ruznych casopisu.

Clovek,ktery ma jen informace z medii a nikdy nezil mimo domovskou republiku ma limitovane chapani a porozumeni o zivote v jinych zemi a jen opakuje co nekde slysel a nebo cetl:-(








Tina
  • 
8.6.2006 13:08:06
Ahoj,
Asi jsi necetla prubeh cele diskuse, tam vse popisuji.Pracuji pouze na 30% a to jen o vikendech, kdy ma muj muz volno.
Marketa
  • 
8.6.2006 9:43:09
Radano, pani na uklid jsou dostupne ve vice zemich. A zvlaste v zemich jako je Kolumbie jsou popularni, hlavne proto, ze to pro mistni zeny, ktere jsou casto bohuzel bez vzdelani, byva jedna z mala moznosti vydelku. Neni na tom nic spatneho.
Marketa
  • 
8.6.2006 9:37:23
Dobra otazka. Ja jsem tu poznamku taky nepochopila. Rekla bych, ze na chudych zemich neni co uznavat nebo neuznavat. Proste tu vzdycky byli, jsou a budou :o).
 Příspěvky 110 z 85 [Dalších 75 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.