| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku K životu potřebujete jenom málo

 Příspěvky 110 z 75 [Dalších 65 >>]
  • 
2.6.2005 14:51:05
Krásný dobrý den, jsem studentka a pracuji na absolventské (bakalářské) práci.Není náhoda, že jsem si jako téma vybrala dětskou onkologii.Sama jsem totiž prošla touto zkušeností. Měla jsem to štěstí, že byla moje léčba úspěšná a i když se dodnes potýkám s jejími následky, jsem za prožitou zkušenost svým způsobem vděčná. Příběhy, které jsem našla na této webové stránce mnou hluboce pohnuly a ráda bych jejich úryvky použila ve své práci jako ilustraci toho, jak onkologická diagnóza vstupuje do jednotlivých rodin a co může způsobit. Ráda bych tedy poprosila všechny účastníky diskuze týkající se nádorových onemocnění u dětí o svolení tyto příspěvky uvést ve své bakalářské práci. Pokud byste proti tomuto zveřejnění měli jakékoliv výhrady, budu to samozřejmě respektovat. Díky.
S přáním krásného léta Martina H.
(absolventka Pražské vysoké školy psycho -sociálních studií)
Nela, syn Tomáš 12
  • 
16.3.2005 12:52:28
Vílo Amálko,
těžce se hledá něco pozitivního v situaci, kdy Vám vážně onemocní dítě. Kdy přestane mít bezstarostné dětství, v jeho očích vidíte strach a vy mu nedokážete pomoci. Přijdou otázky typu "Proč?", "kdyby byl Bůh, nedopustil by to"... Ale taky si řeknete : " Mohli jsme dopadnout hůř." Ano, přehodnotíte si život, začnete si vážit maličkostí, krásných chvil prožitých s rodinou, více přemýšlíte. To je na tom možná to pozitivní, že si snažíte užít život. Ale za jakou cenu? Ten strach ve Vás hlodá pořád... Dny klidu se u mne střídají s dny beznaděje a věřte, že není o co stát. Nela
15.3.2005 21:33:50
co Bůh? V souvislosti s touto otázkou jsem si vzpomněla na moje dvě babičky... obě věřící, obě přišly o několik dětí, ale každá se s tímto faktem vyrovnala jinak.
První babička zanevřela na celý svět, Bůh nemůže být, když tohle dopustí... prožila hodně ošklivý konec života, cukrovka, vleklé nemoci,... víceméně 20 let přežívala a nežila, duševně mimo...
Druhá babička se k tomu postavila jinak ... Bůh dal, Bůh vzal... a žila dál... dožila se vysokého věku v plném duševním zdraví, i když se s ní život rozhodně nemazlil...

A proto se snažím ve všem najít něco pozitivního, něco, co mě může v životě popostrčit dál... nic se neděje náhodou a ze všeho se dá poučit...
14.3.2005 8:59:19
milá Nelo
přeju vám všem hodně sil a Tomáškovi nekonečné zdraví.Mě stačila Kubíčkova ambulantní operace kýly a byla jsem úplně hotová.Držte se.
12.3.2005 18:13:11
Bublinko, pokud se tyka minuleho partnera, nic si nevycitej. On mel skutecne bojovat s Tebou, jako kazdy milujici rodic, nelitovat sebe a nerivalizovat s vlastni tezce nemocnou dcerou. Pomahat sve dceri a pomahat sve manzelce. To je bezny zavazek a mnoho parnteru ho jako takovy bere. Se vztahem je vzdy spojena odpovednost a i kdyz vim, ze vse neni tak jednoznacne, nedokazu omluvit odchazejici muze, kteri nechaji sve zeny projit tim nejhorsim, co existuje a nepodilet se na tom, nebo je dokonce opustit. A presto statistiky jsou stejne smutne, jako osudy matek a nemocnych deti. Muzi velmi casto odchazeji a uz tak tragicky vztah se rozpada uplne.

Znam hodne zen, ktere prozily to co Ty a ted jsou na dne zcela samotne, ziji jen ve vzpominkych, jsou bud zoufale, nebo lhostejne k vlastnimu zivotu a zijici jen v minulosti. Pokud se nebudes zlobit, budu jim psat, ze znam zenu, ktera nakonec po vsem trapeni nasla partnera, hodneho a charakterniho muze, se kterym ma dite. Ze pres vsechno trapeni se pro ni nakonec naslo zase stesti spojene s druhym ditetem a rodinny zivot. Ze vzdycky je nadeje, i kdyz tomu nejmene verime, ze kdyz preckame tu nejhorsi dobu, bude zase dobre a ze mit druhe dite neznamena, jakkoliv opustit to prvni, ve skutecne matce zustavaji vsechny deti navzdy, ale ze i to detatko, pokud by mohlo pochopit celou situaci, by si jiste nepralo, aby se maminka trapila vic nez je nezbytne nutne, ze by si pralo, aby ho brala jako vzpominku, ale aby se nevzdavala prava na stesti spojeneho s rodinou, charakternim partnerem a detmi.

Takze jestli mi to dovolis, tak az zase budu psat nejake nestastne matce, pokusim se velmi takne zminit o tom, ze znam zenu, jejiz zivot se vratil k tomu peknemu, i s tim, ze vi jak cenny je kazdy okamzik stesti, ktere muze stravit s rodinou a ze mnoho veci, ktere jako samozrejme bereme samozrejme nejsou.

Moc Ti vse preji a skutence moc a moc Ti drzim palce i pesticky, aby vse zle uz bylo za Tebou a cekalo Te uz jen to dobre, co si skutecne zaslouzis, jako malokdo.
Bublina
  • 
10.3.2005 22:19:28
Míšo,
díky za podporu. Ti partneři jsou skutečně oříšek... Byli jsme spolu 9 let a nepoznala jsem, jaký je to člověk. Skutečně jen krizové situace prověří kvalitu charakteru.
Téměř 2 roky jsem jezdila domů jen na noc. Skutečně jen pár dní jsme bývali doma i s malou. Mluvila jsem jen o malé, jak zvládla operaci, chemoterapii, zda papala atd. Asi jsem nejlepší partnerka nebyla. Zapomněla jsem se starat i o muže. Bláhově jsem si myslela, že bojujeme ve třech. Nic jiného jsem nevnímala a o nic se nazajímala, jen o vyléčení mé holčičky. Dala bych můj život, vzdala bych se úplně všeho, hlavně aby žila.
Jednu věc si ohledně partnera vyčítám. A to jak jsem se ponížila a tolik ho prosila, aby mě neopouštěl, aby zůstal. Teď se za to stydím, takového člověka, který ani neví, kde naše holčička odpočívá!
Mám teď skvělého partnera, mám novou rodinu. Vím, že je to velký dar a zázrak. Kolikrát člověk dostane v životě druhou šanci?
Přeji vše dobré
Bublina
Bublina s malou Bublinkou
  • 
10.3.2005 21:58:10
Nelo,
děkujeme moc za přání.
Jsem tak šťastná být zase mámou a moc si to užívám. To co jsem prožila v nemocnici mám ale stále před očima. Nejsem schopná číst noviny a vidět zprávy, kde se lidé vraždí, zabíjí novorozence, opouštějí děti a trápí je. Na druhou stranu jsem neobvykle tvrdá. Když moje kamarádka pláče, že její syn má ve škole trojky, musím se smát. Motol nás velmi změnil.
Děti nemají být nemocné, je to nespravedlivé. Je také velmi těžké takové děti vychovávat. Já měla obrovské problémy s mojí holčičkou. Když jsem na ni byla přísná, měla jsem potom výčitky... Je to všechno moc složité.
Mějte se co nejlépe, myslím na Vás a držím Vám palce.
Bublina
10.3.2005 11:31:15
Bublinko, je mi hrozne lito, zes prozila tak zle veci a jsem rada, ze opet se Ti dari lepe a mas pro koho zit. Vzdycky premyslim nad tim, kdo jsou tito lide, byvali partneri, kteri dokazi opustit zenu v dobe, kdy je ji nejhur, kdo dokazi vymazat vzpominky na ni a na dite, ktere spolu meli. Je mi lito zen, ktere jim venovali tolik citu a je mi lito, ze nedokazali ji byt ani trochu oporou, kdyz jejich spolecne dite onemocnelo. Rikam si, kolik jich tak asi je? Vetsina? Pul na pul? Jen trocha? Nevim a nechapu to. Umim si alespon trochu predstavit, cos asi musela prozit a jsem moc rada, zes nasla charakterniho a dobreho muze a mas detatko. Vim, ze vzpominky na Tve prvni detatko v Tobe zustanou a je dobre, ze ses dokazala smirit s tim, ze je a bude navzdy s Tebou a kdykoliv ho budes potrebovat, budes v duchu s nim. Preji Ti vse dobre a verim, ze to zle sis uz odbyla.
  • 
9.3.2005 16:18:00
Radano, můj email : nela.w@volny.cz Ráda odepíšu. Nela
9.3.2005 15:47:59
Milá Nelo,tvoji adrsu nějak nenacházím,ale zaregistrovala jsem se pod přezdívkou Anadar(=Radana),ozvi se mi prosím na moji adresu,docela ráda bych získala nějaké informace ohledně jednání se školou.Já jsem si na Rodince už několikrát vylévala srdce kvůli necitlivému přístupu a mám v plánu i školu změnit.
 Příspěvky 110 z 75 [Dalších 65 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.