| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ten barák je váš, jo?!

 Příspěvky 110 z 54 [Dalších 44 >>]
Etraska
  • 
19.7.2009 17:58:32
Možná tak po vlastní zahradě, ale po dětskym hřišti bych fakt autem radši nejela :)
18.8.2008 8:51:59
Libliku, za prvé ti psi přiběhli tak rychle, že jsem nestačila zareagovat. Za druhé, ty holky byly dvě. Za třetí, ti psi byli tak velcí, že i kdybych vzala dvě malý holky do náruče, tak mě porazí a spadnem všichni. A jestli jim mají skočit na klín nebo na ně vyskakovat, i když jsou u maminky v náručí, mně to to pro ten jejich strach nepřijde zase takový rozdíl. Kdyby to byli jezevčíci, asi by to smysl mělo.
18.8.2008 8:42:42
Já tedy, pokud by se k mé dece řítil pes plnou parou, uzmu dítě do náruče, ne že budu čekat, jestli ho šelma sežere.

Takže jako storka o tom, kterak jsou pejskaři divný, dobrá, ovšem trochu trhlinky má, zvlášť pokud sis nebyla jistá dobrotivostí psa, případně si nestála o ten panický strach u dětí.
18.8.2008 8:24:21
Občas se setkávám s obojím - i s neočekávanou ochotou, i s chybějící slušností.

Ale s těmi pejskaři mám ještě jednu zkušenost:

Asi před čtvrt rokem jsme si s holkama sedli na( rok a čtvrt + dva a půl) louku vedle cyklistické cesty. Na druhé straně cesty se usadili nějací lidé se dvěma velkými psy. Za chvilku se psi rozběhli "plnou parou vpřed" a radostně se přihrnuli k nám na deku, skákali holkám na klín a žřali jim piškoty. Holky začaly histericky ječet, a já se ani nedivím, protože ti psi byli asi 3x větší než holky.

Tahle situace se opakovala několikrát, a pokaždé si páníčci zavolali psy až po pár vteřinách hrůzy našich dětí, a to ještě po našem naléhání. Celou dobu zůstávali ve vzájemném pohodovém hovoru, bylo vidět, že to nevnímají nijak hrozně - jejich psi přece nikoho nesežrali, tak o co jde. Když se na nás řítili asi po třetí nebo po čtvrté, tak jsem zařvala vztekle: "NO TO SNAD NENI PRAVDA!" Konečně pejskaři rázně na psy zavolali a vzali si je na řemínek. Tvářili se při tom dost naštvaně a vyčetli nám ještě: "Oni se chtějí taky proběhnout, stejně jako vy!" Na to jsem jí odpověděla: "My ale nikomu neskáčeme na klín."

A co jsme si z toho odnesli? Obě holky milovaly psy, rádi si je hladily (po domluvě s majitelem, že mají hodného pejska). Od té doby mají panický strach ze psů, jen nějakého vidí, tak začnou křičet, ta starší se i třese. Když jdeme ke kamarádce, která má moc hodného psa, vhodného k dětem, tak ho musí dát na celý den do garáže, protože holky dostanou hned hysterák, ani se nepokusí psa pohladit, mají z něj hrůzu. A teď jsem si někde přečetla, že děti mezi 2. a 3. rokem věku máme chránit před zbytečnými děsy, protože strachy získané v tomto věku se člověka drží celý život, a budou s tím mít vždycky potíž to překonat...

ACH JO.
Teraza Horáková
15.8.2008 22:54:46
Z toho jsem byla v šoku...... ve 3-tí třídě když s tím přišli kluci... njn, ptali se, vysvětlit slovo primitiv je v tomhle věku složitější než jiný výrazy pro sex... taky jsem čuměla jako vrána.


Ale na straně druhé, nemůžu čekat, že budou do 50-ti neviňátka. Přesto vědí, že slovo debil něco znamená, kráva je kráva s krásnejma očima a šukat (to horší mi vadí napsat) znamená slovo pro sex, ale milování je něco jinýho.... a když na ně volal nedávno kamarád


"týýýýý vole, kde si"""", tak jsem jen suše prohlásila,

"sděl volovi, že obědváš, a až se nažereš, že přijdeš"...... "mami, já nežeru".... "jj, taky nejsi vůl, to si vyřešte sami, vůl nepapá, nejí, ani neobědvá, vůl žere, Tvůj problém, že ti nevadí, že ti tak někdo říká".....

nevím, holky, vadí mi to, asi bych chtěla, by se chovali slušně, nebo tak alespoň mluvili, na straně druhý, nechci, aby byli pitomci, co jim to všichni dávaj sežrat....


Katka + Tom06
  • 
15.8.2008 22:38:40
Musim říct, že autorku plně chápu a bohužel přidat, že už se to netýká jen adolescentů. Dnes jsme se vrátili z dovolené - byli jsme v chatové osadě i se dvěma dalšíma dětma (5 a 8 let), takže jsme trávili většinu času u místního rybníka nebo na hřišti. To, jak mluví většina dnešních dětí je otřesný, na jakoukoliv připomínku reagují agresivně, protože oni přece mohou všechno (to je ta liberální výchova),ale nejhorší je, že už se to netýká jen těch náctiletých, ale i pětiletých a mladších dětí. A když mi tam čtyřletý kluk vyprávěl, jak s prominutím jeden jeho bratr prcá a druhej se olizuje a do toho ho stejně stará holčička nazve debilem, který má jít do prdele, tak si říkám, kam to jednou může dojít...a že to za našich časů opravdu nebývalo.
Radka
  • 
11.8.2008 14:36:11
Elizo jde o to, ze deti nici cizi majetek a nestaci jim to rict jednou, jak vidno... co na tom nechapete? Taky bydlite ve statnim, kde to za vas nekdo plati? To vite nekteri si na svoje bydleni a svuj zivot vydelavaji. A netahejte do toho, co jste delala v puberte a ze to dela kazdy.... to je teda nazor. Ale nektere deti holt ani nenapadne nicit jinym majetek a nekterym se to musi rikat porad dokola, nebot jsou nablbli, zli - ale za to mohou jejich rodice...
Pina
  • 
9.8.2008 15:38:18
No, mam docela radost, ze mira vah se hodne posunula na tu stranu obhajujici slusne chovani. Tolerance k chovani tech kluku v tomto pripade povede dal k tomu, ze za 2 roky kluci ukradnou auto, nabouraji a pak jeste budou majitele zalovat za ublizeni na zdravi..
Pina
  • 
9.8.2008 15:30:30
Hlavne se nikomu neomlouvej nebo nedelej, ze sis vlastne zas tak moc nechtela stezovat. Mas naprostou pravdu, Tvoje reakce byla skvela. Nektere predchozi reakce mi pripadaji postavene na hlavu, nebot pokud jsou tolerantni k takovemu chovani pubertaku, pak to oni vychovaji dalsi nevychovance. Patrim k tem mladym i mladsim, ale tatka pri necem takovem podobnem porad rika: malo je rezali. Deti by proste meli vedet, ze neco delaji mimo ramec slusneho chovani, a pokud je na to nekdo upozorni, nemeli by rict ani pul slova a zmizet. Slusnost by se mela prosazovat, nikoli sedet za oknem a bat se cokoli rict.
Pina
  • 
9.8.2008 15:20:25
Konecne reakce, ktera mi pripada pravdiva, nebot tolerance k manyrum adolescentu a omlouvani jejich chovani jejich vekem je moc nevychova a povede skutence jen k tomu, ze treba i dospeli se k sobe chovaji neslusne, nepozdravi, hodi odpadky na zem, mysli si, ze jsou na svete jen oni a ze je nikdo nebude omezovat. Proste jsou urcita pravidla slusnosti, ktera by mela byt dodrzovana vsemi BEZ ROZDILU VEKU. A pokud to ti kluci nedodrzuji, meli by si byt alespon vedomi toho, ze delaji lumparny, a pri prvnim napomenuti se sklidit, nikoli diskutovat. Driv stacilo, aby na ne nekdo houknul a uz by upalovali, ale ted se spis vsichni boji ozvat, aby na ne kluci neposlali policajty, protoze detem je vzdy ublizovano a dospeli jsou vzdy vinni a nesou zodpovednost. Vam to, jak arogantne a bez pokory se chovaji deti, pripada spravne? Ani rodice, ani ucitele nemaji respekt a ani silu moralne pusobit na deti. Takze tu mame generace nevychovanych, sebevedomych a agresivnich adolescentu.
(Klidne piste negativni reakce na muj komentar, ale nebudu je cist, nechci se zapletat do planych diskuzi, protoze kazdy problem na dva uhly pohledu. Toto je muj osobni komentar, na nez mam diky tomuto serveru pravo.)

 Příspěvky 110 z 54 [Dalších 44 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.