| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminky, jste to vy, které můžete změnit svět

 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]
eviko
31.8.2007 8:58:33
Souhlasím s Tebou, taky jsem nekuřačka, teď navíc 29 tt a kouření mě taky obtěžuje. Bohužel kuřáků je podstatně víc než nekuřáků a tak s tím asi nic nezmůžeme. V restauraci, hospodě řeknou, že nekuřáckou udělat nemůžou, protože by jim tam spousta lidí nechodilo, když si chtějí u popíjení zakouřit. Je asi úplně zbytečný se kvůli tomu rozčilovat, protože s tím stejně nikdy nikdo nic neudělá. Bohužel.
Ireene
  • 
31.8.2007 8:20:12
Je to zvláštní - v článku se píše, že kouření má špatný vliv na miminko. Včera v TV říkali, že ročně u nás zemře 2 000 lidí na pasivní kouření.
Tak přoč je to pořád tabu? Proč jsou pořád kuřáci tak přehnaně ochraňováni, aby je náhodou někdo neomezoval, když si přece chtějí a potřebují zakouřit? Proč jsme všichni povinni účastnit se pasivního kouření,když víme, že je to nepříjemné a že nám to poškozuje zdraví?
Kdybych se chtěla vyhnout pasivnímu kouření, dostávám se na okraj společnosti, byla bych jakýsi úchyl, který nemůže si zajít do restaurace, nesmí do prodejní pasáže koupit dětem boty nebo sunar, nemůže stát na autobusové zastávce a na MHD čekat někde za rohem v křoví...
Napadlo mě, jestli kdyby třeba někdo rád střílel do davu nebo bodal nožem do lidí, jestli by se s tím taky nedalo nic dělat, aby ho náhodou někdo neomezoval.. - vždyť to by přece nebylo demokratické a správné, někoho omezovat, že?
Kordelia
5.7.2006 20:08:32
a mne sa ten clanok-aj ked do istej miery pravdivy-zda poriadne nadneseny.Prilis prespekulovany.Plny nejasnosti,ako priklad:Plod v maternici moze CICHAT.Pocut,tomu by som bola schopna uverit,ale CO ma cuchat?plodovu vodu?Plod nedycha nosom,tak cim by cuchal? :-o
  • 
4.4.2002 14:47:11
Chtěla bych touto cestou poděkovat panu Vlastimilu Markovi za vydání knihy Nová doba porodní. Jsem v pátem měsící těhotenství a jako prvorodička jsem samozřejmě sháněla různé poznatky o těhotenství a porodech. Knížku pana Marka jsem jednim dechem přečetla za pět dní a určitě si budu velmi dobře vybírat porodnici, ve které prožiji se svým manželem a svým zatím ještě nenarozeným dítětem ty nejkrásnější okamžiky v našem společném životě. Kéž by mělo víc porodníků stejné názory jaké jsou uvedené v této knížce. Všem ji velmi doporučuji.
Dita Bartůšková, děti zatím plánující
  • 
15.6.2001 19:12:18
Tento článek mi mluví z duše. (Nejen proto, že to tričko opravdu pomáhá!) Téměř rok se zajímám o problematiku přirozených porodů a čím dál víc vidím, jak to, o čem mluví pan Vlastimil, je pravda. Kdo jiný, než ženy by měl být iniciátorem nového způsobu nazírání na tak zásadní okamžiky, jimiž jsou těhotenství a porod? A zároveň: Proč s tímto problémem blíže neseznámit i naše nejdražší polovičky, s jejichž pomocí to půjde ještě lépe?
Vlastimile, děkuji za pěkný příspěvek!
Mirka, Míša 14.m
  • 
15.4.2001 23:05:24
Mohu připojit zkušenost mé kamarádky z Anglie. Rodila před 7. měsíci. U porodu mohla mít až 5. lidí, což je v té porodnici běžná praxe. Byli tam sami dva (tři) a asi to bylo to nejlepší co mohli udělat. Nejhorší je prý si vzít k porodu vlastní matku (tedy babičku).
Mirka
  • 
13.4.2001 23:48:16
Zarazi mne ten fakt, ze by zapadni porodnictvi "exkomunikovalo" muze od porodu. Nebyla to snad zap. Evropa, Kanada a USA, ktere s touto myslenkou prisly? Neni k tomu nejaky duvod - myslim si, ze treba v Kanade dochazi (i doslo) k extremum. Moje spolupracovnice chtela vzit na porod sve dcery take sveho manzela. Ten ovsem chtel vzit ssebou kameru, take privezt svoji matku i jeji matku - no proste chtel udelat z toho "tyatr". Ona mu rekla - bud jen Ty, nebo nikdo. Tento brutalni pristup jsem slysel uz nekolikrat. - Tady byla dokonce i snaha nekterych psychologu, aby k porodu mohla chodit cela rodina - duvod je ten, ze "by se prichod noveho ditete mel oslavit". Protoze vlastne neni zakon proti temto extremum, tak se nekteri doktori brani a vraci k minulosti.
  • 
12.4.2001 19:47:13
Martino, máš problém ve schránce, nebere ti poštu:-(, jen posílá...
Všechno mi došlo, jen nejde doručit odpověď...
Magda
  • 
12.4.2001 14:30:51
Vážená paní Štromerová,

dovoluji si přičinit poznámku k Vašemu příspěvku, konkrétně k části, kde obhajujete postup HAM.

Tiché prosby vůči oficiálním místům nepomáhají. Křik je kontraproduktivní – pouhé vyslovení jména příslušné občanské iniciativy pak na dotyčné úředníky působí jako mávnutí muletou na býka, bez ohledu na to, jakkoliv racionální její požadavky jsou.

Jedinou účinnou cestou, jak dosáhnout svého, je věcný, profesionální a korektní postup s využitím všech dostupných technik efektivního vyjednávání. K tomuto poznání jsem dospěla během své několikaleté praxe ve vyjednávání s různými resortními i průřezovými ministerstvy, která jsem z pozice nevládní organizace vedla. Jedině tento postup vedl k tomu, že jsem své požadavky prosadila do běžné praxe.

Martina
  • 
12.4.2001 8:43:57
Darjo, osobně se domnívám, že pan Marek si to spíše uvědomil. Můj dojem je, že vzbudit pochybnosti, strach a eventuálně i pocity viny bylo cílem celé akce a myslím, že pan Marek i svého cíle dosáhl, jak je vidět v diskusi.
To, že ve článku píše, že nechce strašit, je, jak by řekla Sedmá z devíti, irelevantní.
Myslím, že pokoušet se nějak realisticky argumentovat proti takovéto absurditě nemá smyslu.
Zdraví Magda
 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.