| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nakonec všechno bylo jinak

 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]
iiiiiiiiii
3.4.2018 9:58:42
Kdybych měla dítě se zdravotním problémem, byla bych ráda za školu s touto výukou:

https://zlin.idnes.cz/cvicny-byt-zs-komenskeho-otrokovice-dv4-/zlin-zpravy.aspx?c=A180323_391144_zlin-zpravy_ras,

"Běžné činnosti, které mnohé děti znají z domova, se žáci Základní školy Komenského v Otrokovicích nově učí ve speciálním cvičném bytě. Škola, kterou navštěvují děti s různým stupněm mentálního postižení nebo s autismem, otevřela takové zařízení jako první ve Zlínském kraji. "

Děti se tam učí praktickým věcem: praní, sušení prádla, žehlení, povlékání postele, vaření, šití a podobně.

"Rodiče podle ní svým potomkům tyto zkušenosti často nepředají, protože je to pro ně časově náročné. Místo toho to udělají za ně. Fakt, že se podobné dovednosti naučí děti ve škole, však nakonec usnadní život i jim."

Myslím, že to je pro postižené děti do budoucna potřebnější více než vzdělání v klasické základce...
babca
  • 
2.4.2018 18:07:25
Nehodlám tady žonglovat s těmito výrazy výše uvedenými....Řeknu jen toto...jako dítě v základní škole jsem chodila do třídy s chlapcem,který byl výrazně neučitelý,mohu li použít tento výraz...byl terčem posměchu a naschválů...musel mít ze školy šílené trauma...jenže tenkrát prostě to tak bylo..do pomocné školy ještě nezapadal a zvláštní školy tenkrát nebyly...bylo mi ho moc líto,protže jinak to byl docela fajn klučina a kdyby dostal možnost chodit do školy s dětmi podobných problémů tak by určitě zvládnul základní školu se slušným prospěchem...a proto říkám,že nejsem příznivcem toho aby tyto děti chodily do klasické základní školy.Věřím,že ve zvláštní škole kde se učivo učilo vždy pomaleji a opravdu hlavně to základní a důležité,je pro tyto děti mnohem lepší...vím to proto,že znám děti s downovým syndromem,které touto školou prošli a to velmi úspěšně...jsou to jediněční človíčkové a moc jim fandím...znám i jiné děti kterým učení tolik nejde a prochází touto školou s vyznamenáním...vzdělávání dětí je věda a nemělo by se odbývat jen proto,že si někdo chce něco ulehčovat...to by za chvíli tady mohlo dojít k tomu,že bude ve škole sedět víc asistentů jak dětí....pochopím když do klasické školy bude chodit tělesně postižené dítě s asistentem...
28.3.2018 18:21:17
Tak na to zrovna odpověď mám. Moje nadané dítě se chodí do školy učit především sociálním dovednostem, to ostatní (to "učivo") by se klidně naučilo doma samo ;-)

Pozor na házení dětí do pytle "slabší", oni i ti dyslektici nebo autíci mohou být mimořádně nadaní a dosáhnout mimořádných úspěchů. Třeba taková Kateřina Falk...
Krajina v červnu
27.3.2018 20:13:31
Bobo, to všecko samozřejmě velmi dobře vím. A proto považuju to tvrzení o "vykání", ještě k tomu pouze královně a prezidentovi, za blbost. V angličtině existují samozřejmě různé způsoby zdvořilého oslovení. Je to na delší povídání. Jinak - tvar "thee" je pádový. Základní tvar tohoto archaického zájmena je "thou".
Bobo
  • 
26.3.2018 13:08:07
Na jih a západ od našich hranic se občané mj. zcela běžně obrací na politiky, třeba i písemně. Že ty jsi trubka a dokážeš jen virtuálně surfovat, je tvůj handicap. Že se snažíš zesměšňovat občanský názor, je znovu známka nedospělosti, strachu. Ten je maskován právě těmito výkřiky.
26.3.2018 11:48:07
Jo, ty si psala Valachové a ono nic, viď? Asi proto, že na názory debilů jako si ty není nikdo zvědavý ~t~
Bobo
  • 
26.3.2018 0:42:02
V angličtině se důvěrnost nebo formálnost nevyjadřuje tykáním/vykáním, vždycky je to "you", ale jinými prostředky (třeba oslovením - hi, Lukas vs. hi, Mr. Smith).
ALE
"you" je "vy", takže se neustále VYKÁ, nikoliv tyká, jak se často lidi mylně domnívají. Vyká se dětem, zvířatům, všem.

"Ty" je anglicky "thee", například ve větě "Glory to Thee, eternal God" - "Sláva TOBĚ věčný Bože". Což je prakticky jediný případ (biblické texty), kdy se v angličtině tykání - opravdové tykání - používá.
Bobo
  • 
26.3.2018 0:39:08
Vykání po anglicku
V angličtině se neudrželo zájmeno ve významu ty, ale naopak ve významu vykání vy – you. To však nemění nic na tom, že anglicky hovořící mluvčí potřebuje v komunikaci vyjádřit, zda se baví s kamarádem, nebo se svým nadřízeným. Formální od neformální komunikace se rozlišuje zvláště použitím (ne)důvěrného oslovování.
Bobo
  • 
26.3.2018 0:35:35
Jsi celá zralá na opravu. Babiš vám sluníčkářům trochu zatne tipec. Inkluze půjde do prd..e a věřím, že s ní i mraky sluníčkářů, co v životě nevzali za práci.
wer
25.3.2018 15:14:30
Bobo, je nenávistný nick, který vždycky totálně zabije rozumnou diskuzi na podobné téma.
 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.