| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čtení je nezbytným předpokladem abstraktního myšlení

 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]
Krajina v červnu
20.11.2017 20:00:40
Ale nemá asi smysl ztrácet s ním čas. Je to neobyčejně nekorektní zaseklej týpek. Sprostě a naprosto nesmyslně útočí na tvoji rodinu, dokola opakuje svoje mantry, nemá sice argumenty, ale o to víc agresivity.
Filip Tesař
20.11.2017 14:18:31
Pro mě spíš zábava a takový provětrání v pauzách při náročným tejdnu, ale dík ~;((
susu.
20.11.2017 9:26:39
Filipe, neplýtvej potenciálem, s Bobo to nemá smysl.~:-D
Bobo
  • 
19.11.2017 14:20:12
Jste opravdu mimo. Dnes se můžete znovu podívat na první díl seriálu natočeného v polovině 70.let Byl jeden dům. Natočený ve vrcholné době tzv. normalizace. To je herecký koncert pánů a dam jako Jiří Sovák, Vladimír Menšík, Josef Somr, Miloš Nedbal, Jiří Adamíra, Josef Abrhám, Josef Bláha, Jan Libíček, Josef Větrovec... Dana Medřická, Jana Hlaváčová, Slávka Budínová, Marie Rosůlková... Taky tendenčně upravený??? Jestli budete stále tvrdit, že ano, potom jste promiňte ubožák.
Filip Tesař
18.11.2017 11:42:58
Nenavážej se do mejch příbuznejch, neznáš je, nikoho neudávali.

Tvoje odbornost k posuzování filmový tvorby a recitace je jaká?

Zeman byl po řemeslný stránce natočenej na úrovni (herci, hudba, střih atd.) - aby ne, když měl veškerý prostředky a podporu, páč se točil na objednávku ÚV KSČ, ale zápletky byly čistě politický všechny a smyslem natáčení bylo ospravedlnit politický represe. Proto jsou taky postavy černý nebo bílý, o charakterech se nedá mluvit, postavy jsou jen figurky naplňující svůj osudovej účel, nepřátelé socialismu jsou bezcharakterní, zlí a prolhaný a proto jsou taky nepřáteli socialismu. Proto taky k odhalení jejich zločinů dochází rozpoznáním toho, že jsou bezcharakterní a tudíž nepřátelé režimu (případně se dozvíme, že jsou nepřáteli režimu, anžto jsou bezcharakterní), nebo k odhalení přispěje náhoda ve stylu deus ex machina, nebo některý bezcharakterní nepřátelé náhle prozřou a přiznají se.

"S odstupem času, kdy můžeme po všech tvůrčích diskusích hodnotit seriál v klidu a v celku, myslím, že nejdůležitější byl jeho politický význam. To, že od prvního do posledního dílu přísně sledoval základní ideovou linii, kterou jsme mu vytyčili, tj. odrazit třídní boj v této zemi, zevšeobecnit zkušenosti, které jsme při tomto boji získali, a to tak, aby ještě po letech sloužily ideově politické výchově těch, pro něž ty doby, ve kterých se jednotlivé příběhy odehrávaly, budou už dávno historií." (plk. Miloslav Broumský, šéfredaktor Ústřední redakce armády, bezpečnosti a brannosti Československé televize, in: Týdeník ČST 48/1980)
Bobo
  • 
17.11.2017 21:41:20
Na vysvětlenou, nemusíte si zde hrát na mentora, když k tomu nemáte příslušnou odbornost. U Zemana je ideologicky upravených jen pár dílů. Především díl o Babicích. Něco Vám napíši. Můj děda byl napráskán takovými lidmi jako byli Vaši rodinní příslušníci. V 50. letech opakovaně seděl za kritiku poměrů. I za události v Babicích. Dnes máme schovány fotokopie soudních rozhodnutí z těch časů. Kdyby žil, tak má dnes medaile za statečnost a pevné postoje. Přesto uznávám Vladimíra Brabce za špičkového herce. Charakterního a čestného člověka v civilu. 17. listopadu Filipe raději ani nepřispívejte do podobných diskuzí.
Bobo
  • 
17.11.2017 21:29:22
Doporučuji Vám shlédnout například Ubohý pan Kufalt či Královská hra. Volně na na netu. To je naprostá špička, bez ohledu na dobu vzniku. A excelují tam Haničinec, Somr, Munzar, Hrušínský, Janžurová a další jako například Řanda, Šulcová. Musím zopakovat, máte ohromné rezervy ve svých úsudcích. Vidíte a u nás ani jeden soudruh, soudružka. A přesto uznám, že Zeman je top.
Filip Tesař
17.11.2017 20:57:15
Jaká byla Švorcová herečka nehodnotím, ale recitátorka byla mizerná. A já se snad tady někdy tvrdil, že nemám v rodině žádný komunisty? Ale prdlajs, psal jsem naopak, že jo. A znám se k nim, ne že ne. Přesvědčený komunisty (členy, ne jen voliče) znám i dneska a klidně si s nima popovídám, v něčem jim dám klidně za pravdu, v něčem s nima zase nesouhlasím. Nejsou to ovšem fanatici typu Semelový. Munzara, Haničince atd. jsem viděl xkrát, ne, že by to byli špatný herci, ale že by mi někdy padala čelist, to teda ne. Byly to prostě velký ryby v malým rybníce - po světě takovejch herců běhaj tisíce. Ale i u nás byli a jsou jiný herci, který považuju za lepší než ty zmíněný... To je ale nemalou měrou věc osobního vkusu. Ale zrovna třeba Munzar a Haničinec měli jednu hlavní polohu, kterou hráli furt, jsou herci, který dokážou zahrát poloh mnohem víc. I u nás.
Bobo
  • 
17.11.2017 19:03:36
Nesouhlasím s Vami Švorcová byla velmi dobrou hereckou Škoda ze nedostala více hereckých příležitosti Ale hrála excelentní To je vidět ze nerozumíte o čem píšete Možná ve Vaši rodině najdete plno ex komunistu jen se zde budete lživé bit v hruď ze ne Trvám na skutečnost ze Zeman byl velmi dobrý seriál Na rozdíl od škváru dneska natočeného snese opakovaně reprízy Poslechnete si občas mistry jako byli Nedbal Smeral Munzar Haničinec to Vám spadne čelist Omluvte diakritiku
Filip Tesař
17.11.2017 14:05:07
No jo, mě holt odmala poezie přitahovala, na Nedělní chvilku jsem občas kouknul v domnění, že by to mělo bejt něco špičkovýho, jako děcko jsem nejdřív myslel, že to musí bejt dobrý, když to dávaj v televizi (tam přece nemůže každej!) a recitujou to dospělí, ti by měli vědět, co je dobrý a co špatný. Postupně jsem začal víc a víc věřit svýmu citu, kterej říkal, že je to dost děs. Aspoň z oněch úst, co jsem zmiňoval, Kopeckej by byl určitě lepší, i s těma aktivistickejma veršíkama, ale ten se tam asi spíš mihnul - ale upřímně: nevím. Hodně často tam byly Švorcová s Pelikánovou a ty teda recitovaly jak ochotnice.

Sračka je Major Zeman jako takovej, bez ohledu na jména a výkony herců, stejně jako by byla sračka, kdyby v Německu natočili seriál o hodným gestapákovi, odhalujícím různý židovský, bolševický a jiný živly. To je to hovno ze zmíněnýho přísloví, herci jsou ten cylindr.

K tomu kádrování: jsem na Rodině jeden z těch, jejich identita je známá, nic nebrání tomu neptat se mě a místo toho si udělat nezávislej obrázek. Ovšem svůj názor můžu říct bez ohledu na to, co je za mnou za práci.
 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.