| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Syn nemá rád školu aneb co s tím

 Příspěvky 110 z 48 [Dalších 38 >>]
Hanka
  • 
21.6.2016 8:00:16
Můžete zkusit i poradnu pro nadané děti a jejich rodiče FILIP (centrumfilip.cz) podle popisu se opravdu může jednat o nadané dítě.
Lutzi
19.6.2016 23:11:04
Někdy se tímto způsobem projevují mimořádne nadane deti, ktere se v průměrném kolektivu s průměrnou výukou prostě nudi. Doporučuji zkontaktovat Mensu, pani Fortikovou, kvůli otestováni a poradenství, ktere neni drahe. Terminy maji rozhodne kratší, než pretizene pedagogicko-psyychologicke poradny. Navíc maji s těmito detmi zkusenosti. Kontakt najdete na webu Mensy. Hodně štěstí! Lucie
katka+synek2007
17.6.2016 19:52:43
Jistě, vím že jsou životní situace, kdy člověk musí dělat i co ho nebaví - matky samoživitelky jsou první, které mě napadnou. Ale to nic nemění na tom, že by se na to děti neměly připravovat a tím pádem to očekávat a automaticky jít a uvažovat tím směrem. je to totéž, jako když dítěti budeme neustále říkat, že zlobí, tak bude zlobit ještě víc.
Kuk
  • 
17.6.2016 11:42:31
Je to asi i o životní zkušenosti: někdo má to štěstí, že se mu podaří najít zajímavou práci, která ho naplňuje, což se o mně bohužel říct nedá. I když mám vysokou školu a umím cizí jazyky, pracuju ve skladu a je to neskutečně nudné a ubíjející. Nejvíc mě štvou kolegové, kteří tu pracují se mnou, ale raději sedí u počítače a dělají tu zajímavější, méně náročnou administrativu. A jelikož podle nich, stejně jako podle tebe, by práce měla být naplňující a zábavná, odnesu to já, protože jsem zvyklá na těžkou práci a rutinu. Pracovat ale musím, živím sama dvě pubertální děti. A vybírat si taky nemůžu, nemám na to pozici ani věk.
luthienka
17.6.2016 11:05:46
To souhlasím - škola nemusí být opruz.
Pokud ale je, tak mám v zásadě jako rodič tři cesty:
1) pokusit se stávající školu změnit. A to se všemi riziky, které z toho plynou. Například hrozí zasednutí si školou na dítě.
2) změnit školu za lepší. Což nemusí vždy jít. A může to být cesta z louže pod okap.
3) Zkusit vyjít s tím, co je a jako rodič se to pokusit nějak kompenzovat. A tuto myšlenku jsem ve svém příspěvku měla na mysli. Trochu jsem chtěla srazit důležitost školy jako instituce a vyzdvihnout důležitost chuti po vzdělání.
katka+synek2007
16.6.2016 23:23:27
Nesouhlasím. Tohle je bohužel postoj lidí, kteří prošli školou tak, jak vypadala před pár lety a částečně vypadá ještě dnes. Proč by se děti měly připravovat na to, že práce je nuda a rutina? Vždyť práce taková nemusí a ani nemá být! Každý by si měl najít či vytvořit takovou práci, která ho naplňuje - jistě, i tam jsou některé nutné úkoly méně záživné, ale pokud člověka práce naplňuje, tak vnitřně chápe jejich potřebnost a nevadí mu. Naopak, pokud už škola vytvoří atmosféru, že práce je (má být/musí být) otrava, tak si člověk tento postoj nese do budoucna a pak to tak opravdu má a šíří to dál. Jak potom vypadá výsledek takové práce škoda mluvit...
Já si naopak myslím, že děti je třeba zapálit, přivést je k tomu, aby hledaly cestu jak smysluplně a zábavně naplnit život. Možná ti přijdu naivní, ale je mi 40 a opravdu to takhle mám. Byla jsem špatná žákyně se spoustou poznámek a semlýt jsem se tudíž nenechala, ale většina lidí se bohužel nechá :-(.
Katka.
16.6.2016 11:17:24
Syn jde od září do 2 třídy a bude mít novou třídní a na každý předmět jiného učitele, tak doufám, že to bude ok a pokud ne, začneme více uvažovat o přestupu na jinou školu.
16.6.2016 10:54:20
Ale puboši už můžou zdatně makat sami a nemusí je bavit učitel. ~z~
Kuk
  • 
16.6.2016 10:51:34
Tak s tím samozřejmě souhlasím, je potřeba, aby se děti učily samostatnosti a to dá zabrat daleko víc, než slepě něco papouškovat a pak to stejně zapomenout. Myslela jsem jen, že učitelé jsou už na pedagogických školách vedeny k tomu, aby výuku udělaly co možná nejzajímavější a nedej bože, jak se puberťák začne nudit. Takovýto přístup se může dětem jednou vymstít v zaměstnání.
16.6.2016 10:28:04
Myslíte, že v tzv. alternativních školách děti nepracují?
Vidím to naopak (alespoň u svých), musí makat o hodně víc, protože učivo jim není jen předloženo v objemu k naučení na známku.
 Příspěvky 110 z 48 [Dalších 38 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.