| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poradna: Nechce jíst

 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]
.kili.
10.1.2016 9:33:54
- "A proč měla v půlroce přecházet na jinou výživu? Protože tabulky v ČR?
Kdyby doktorka byla rozumná, doporučila by nechat být a dál plně kojit"

nevím, které tabulky máte na mysli, nicméně nejen v ČR je doporučeno zařadit první prvky nemléčné stravy (např. masozeleninovou polévku) v 5. měsíci. Doktorka by rozumná nebyla.

- " Takových dětí je, co v půlroce ještě nic jinýho než MM nechtějí. A pomáhá to právě jak od alergií, tak od zatěžování trávicí soustavy."

to je falešná představa, ničím podložená. Ve skutečnosti je to právě naopak a krom toho, že plně kojené více než půl roku mají potravinové alergie významně častěji než nekojené a problémy zažívacího traktu je zužují častěji, není plné kojení kvalitativně dostatečnou výživou po půl roce, zejména pro děti, které yse narodily jako nezralé.
10.1.2016 0:40:30
A proč měla v půlroce přecházet na jinou výživu? Protože tabulky v ČR? Kdyby doktorka byla rozumná, doporučila by nechat být a dál plně kojit. Takových dětí je, co v půlroce ještě nic jinýho než MM nechtějí. A pomáhá to právě jak od alergií, tak od zatěžování trávicí soustavy. Miminu či batoleti se jídlo dává, až ho chce, až se po něm natahuje a zajímá ho. Když se mu cpe, protože tabulky, a nechce ho, tak to má často ten efekt, že ho nechce, i do budoucna.
Šárka Svobodová, kluk a dcera
  • 
9.1.2016 21:06:27
U syna se tento problém s nejedením objevil ve třech letech, z ničeho nic prostě přestal jíst všechno co jedl před tím jedl. Dětská doktorka mě uklidňovala a přes opakované prosby aby dala syna vyšetřit, že to přece není normální a člověk potřebuje potravu pro život, to nebude mít dlouhého trvání, ale čas je relativní a když jsme v pěti letech byli u doktorky, protože syn měl laryngitidu tak málem spadla ze židle protože byl kost a kůže a konečně nás odeslala na testy, které dopadli dobře. Syn nemusel na růstové injekce, ale náš problém to stále neřešilo syn skoro nic nejedl. Dohodla jsem se se synem co budeme jíst druhý den a to jsme vždy vařili spolu. Trochu se to zlepšilo jsem byla ráda když třeba snědl trochu suchých špaget nebo brambor. A teď má 9 let a problém stále přervává ve školní jídelně nejí. Přiměřeně roste a přibírá, ale je zdraví. U dcery 6 let mám zas opačný problém tam jí musím zas hlídat aby se nepřejídala a že toho sní a vypije už od miminka.
Narciskaaaaa
  • 
9.1.2016 17:58:51
Tak učitelky MŠ hlavně dost dlouho studují speciální pedagogiku na to, aby se na to tady musely ptát...
Renata, kluci 14 a 9
  • 
7.1.2016 20:21:31
Taky věřím, mám dva nejedlíky. Jeden jí všechno, ale strašně málo má 160cm a 35kg, druhý jí vcelku dost, ale jen vybraná jídla, například nic mléčného, bílého ani zeleného. Má asi 5 jídel, která jí v pohodě. Má 140cm a 25kg. A oba, kdybych nenutila, tak mi po týdnu umřou hlady. Prostě to není rada pro nejedlíky, to je rada pro děti, které mají dostatečnou váhu a nejí jen z nějakého momentálního rozmaru. Pití...oba pijí dost, mladší dokonce klidně i 2 litry vody a stejně nejí. Nikdy nám žádná rada nepomohla. Zdobení, zkoušení a kdeco už dávno nezkouším, protože je taky na nic. Rozhodně se nedojídají sladkostmi, starší se stravuje spíš zdravě a nic nezdravého mu ani nechutná. Když někam jedeme, tak se za ně až stydím, ale nic s tím bohužel nenadělám.
Kočanská
  • 
5.1.2016 18:04:13
Dobrý den,

věřím Vám to. Moje sestra byla taky jako z koncetráku. V podstatě živa pouze na žvýkačkách Pedro a čokoládě. K obědu běžně jeden knedlík a kousek super libového masíčka. 15 minu se v tom rýpala a snědla sotva jedno sousto. Znám znám - přežila to :-) Pak v pubertě se obalila a tudíž asi musela i více jíst :-)
bl
5.1.2016 12:49:37
Jo ale je fakt, že některé potraviny dcera jednou zkusila (např. čokoládu Milka) a pak už jí nechtěla, protože jí pálila v krku. Takže jí třeba jen čokoládu jedné značky a jedině bílý jogurt od jedné značky, atd.
bl
5.1.2016 12:46:41
Klarisánku, nevím, ono jak to teď píšu, tak to tak vypadá, ale ona v podstatě taky nikdy žádné zdravotní problémy neměla, protože se těm alergenům vyhýbala. V té jídelně to ale byly vyhozené peníze + právě říkala, že jí vadí některá jídla i cítit, že se jí pak hůř dýchá a jde radši ven. Ale že by se dusila nebo tak, to fakt nikdy. To až od doktora jsme se dozvěděly, že se to může stát.
Velké zdravotní problémy měla zhruba v 11ti letech, ale jinak fakt ne, jen občas ucpaný nos.
Ale člověk neví, jak je to u vás, já osobně si myslím, že nic není bezdůvodné, takže i kdyby to byla jen "zmlsanost", tak i ta má určitě nějaký důvod, ať už psychický nebo fyzický...
Ale jak píšeš o tom synově jídelníčku, připadá mi to dost podobné jako u nás...Jen už jsme vychytaly asi 10 jednoduchých jídel, které má dcera ráda a ty točíme už 2 roky dokola :-) A ona si pak dá třeba "jako moučník" tvrdý chleba, který suším pro králíka :-)
Klarisanek
5.1.2016 11:24:35
No tak to je velice nepříjemné. Ale je jasné, že alergie se nějak projevovala, např. tím dušením. U nás to tak není, vypadá to spíš jen na mlsnou pusu. Nikdy si nestěžoval, že by mu bylo po pozřeném jídle těžko nebo špatně apod.
bl
5.1.2016 9:44:39
Zjistili jí alergii na šest z osmi běžných testovaných potravin + některé jí můžou dusit i když je jen cítí. (Což už taky dávno víme a proto jsem jí odhlásila už před lety z jídelny). Testy ještě probíhají dál, podrobně se všechno dozvíme v únoru.
Ale ono je to vlastně jedno, pro dceru se vůbec nic nemění, jen jí to psychicky hrozně pomohlo, protože jí za to nejedení konečně někdo pochválil :-) A jak říká - až jí bude zase někdo nutit jídlo, zamává jim před nosem injekcí a všichni "sklapnou" :-D
 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.