| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děti, které často používají smartphony, se chovají jako autisté

 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]
Hanina
  • 
7.5.2015 8:42:28
POkud si fotí sešity a dál je používají, je to věc, která se jim v životě hodí. Já jsem si taky připadala jsko exot, když jsem kolegovi na konferenci navrhla, že mu požadovaný dokument ofotím. On si to chtěl opsat nebo případně zkopírovat, ale kopírka nebyla k dispozici. Tak jsem dokument ofotila a poslala mu to mailem, když to bude chtít mít vytisknuté, tak si to vytiskne.
Já sama si taky kolikrát dokument ofotím, ale mám problém s tím, že pokud pak potřebuju část textu, musím to překlapat na PC, protože program, který převádí text z fotky do Wordu je zatím málo dostupný (už jsem ale pracovala s trialovou verzí a byla to velká úspora práce). Když třeba připravuju přednášku z předmětu mého zájmu (teď naposledy na celostátní setkání), taky hledám poklady a fotky na netu a dávám to dohromady v PowerPointu pro prezentaci a ve Wordu text, který se pak přednáší.
Ajnod
  • 
5.5.2015 8:50:33
Ono si to ale dopisují sami, ale musí někde sehnat materiál, z čeho si to můžou opsat. Musím říct, že u nás se zatím nefotí, i když bych to o stála a děti už 6 let pořád jen někde lítají a shánějí sešity, je to děs. A pokud se dítě chce z toho sešitu učit, těžko ho půjčí spolužákovi, takže tak 60% dětí ty sešity půjčit nechtějí. Dcera je hodná a půjčuje, ale výsledek je, že má věčně někde rozpůjčované sešity a když je sama potřebuje půjčit, je to docela problém. Už to není jako dřív, kdy děti z jedné třídy bydlely ve stejné ulici. Za nás taky fungovala kouzelná formulka:"Já jsem ale chyběl". Teď to nikoho nezajímá (aspoň teda na naší škole).
Prostě je jiná doba a problém nejsou ty přístroje, problém je to, pokud je jediným zájmem dítěte čučet do mobilu nebo tabletu. Ale to už je na rodičích, jak tohle nastaví a k jakým aktivitám dítě od malička vede, ty mobily za to nemůžou.
Suza007
4.5.2015 18:35:12
Já si za mých mladých let dopisovala sešity v ruce. Aspoň jsem pak měla tušení, co se v době mé nepřítomnosti dělalo...
Karel
  • 
4.5.2015 8:53:02
"Každý jsme individualita primárně zcela ukradená ostatním mimo okruh blízkých lidí": Ve starším školním věku a adolescenci jsou názory dětí formulovány ve vztahu k aktuálnímu kolektivu daleko silněji, než k rodičům. Koneckonců - biologie funguje tak, aby se od rodičů odpoutali, ale kolektiv třídy mají kolem sebe 30-40 hodin týdně.
Karel
  • 
4.5.2015 8:49:35
Potíž nastává kolem 3-5 třídy, kdy učitelé začnou žádat dopisování všeho zameškaného, nejen kvůli nemocem, ale soutěžím, výjezdům apod., včetně písemek, a děti dnes už nepoužívají kopírku (v naší škole žákovská ani není), takže si sešity běžně fotí a posílají přes FB. (Často ani email nepoužívají.) A nefotí jenom sešity...
Karel
  • 
4.5.2015 8:44:45
Na což dítě, zvláště předškolní nemá a mladší školní k tomu musí mít genetickou výbavu - být od povahy kápo. Řada lidí i dětí je na první pohled ale spíše poddajných a teprve dlouhodobou prací (obtížnější, nebo téměř nemožnou v prostředí šikany) lze vypěstovat něco jiného...
Filip Tesař
4.5.2015 8:24:08
Díky za tip!
katka+synek2007
3.5.2015 22:30:36
Jo, ten tlak na individualitu platí jen v západní euroamerické kultuře (což je zlomek lidstva). Četla jsem te´d zajímavou knížku Naše děti, naše světy z pera americké antropoložky Meredith Smallové, a ta právě tohle moc pěkně rozvádí. Omlouvám se, že už je to trochu mimo téma článku, ale ta knížka je k rodině a velmi mě nadchla.
katka+synek2007
3.5.2015 22:25:46
Já osobně naštěstí nemám od přírody dáno podléhat příliš tlaku společnosti, ovšem přesto si myslím, že tlak společnosti existuje a ne jen jako výmluva. Člověk je totiž společensky žijící živočich, a tudíž se musí nějak k této společnosti vztahovat.
3.5.2015 21:28:32
Ano, zapomněly. Moje My teda krákáme, kudy chodíme, ale není to zdaleka běžný. Televizi nemáme, poněvadž v ní nespatřujeme žádný klady. PC ano, pro komunikaci, hudbu, informace a sem tam i ty filmy. Ale na telefonování nám stačí obil a žádný další absurdní přístroje kupovat nebudu. Až mobil, a to teprve tehdy, až bude potřeba si navzájem telefonovat.
 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.