| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Projekt Zdravá strava do škol je pro rodiče, děti i školy

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 34 [Dalších 14 >>]
12.5.2014 15:31:26
Neznám je, resp. ta jména jsem zachytila, když jsem kdysi hledala něco o CEFF, ale je to už dávno. ALe o tom, co jsou zač a jak je to firemně propletené, to nemám vůbec páru. Určitě jsem tahle jména neregistrovala v žádném oficiálním čemkoli, ať už od MŠMT, nebo MZ, když jsem loni pro příručku hledala různé formy a podstaty certifikací potravin a tak.

Což pochopitelně nevylučuje, že to celé podvod být nemusí, ale ze všeho, uvedeného, rečsp. spíš velmi zdatně neuvedeného, to vyvolává akorát hory otázek a podezření, že to není moc čisté, jinak by to nemuselo přece být tak umně poschovávané.
Luc.
12.5.2014 15:25:17
Dle mého ty dvě paní z reportáže, co jsem dávala odkaz

Ivana Častvajová

Jitka Palatová

Říká tě to něco Angrešte? Už párkrát obě vystupovaly v tv, jsou na netu dokazy.

12.5.2014 15:22:19
Já jsem za zrušení automatů všema deseti, ale obávám se, že to není zrovna snadná věc, školám určitě pronájem přináší dost peněz.


Ale vůbec se mi nelíbí všemožné snahy se teď zrovna svézt na módní vlně "vylepšení stravování v jídelnách", ať už tohle, nebo třeba nepodložené proklamace ministrovy (včetně podpory ptákovin typu Ovoce do škol, to je taky černá díra na peníze, to by mě zajímalo, jak tohle vůbec mohlo někdy něčím projít), nebo Skutečně zdravá škola, která absolutně neví, oč běží, ale o to je halasnější ...
Ač jsme sama účastna vylepšování jídelnového stravování (a že je věru co vylepšovat), opravdu hodně nemám ráda tu extrémní povrchnost a populistické kvákání bez jakéhokoli vědomostního fundamentu a prokazatelné kvalitní práce v daném směru za sebou.
12.5.2014 15:14:22
To by mě zajímalo, kdo stojí za CEFF?

Luc.
12.5.2014 15:08:04
Díky Angrešte

- tak já jsem měla na mysli "proč je projekt nedůvěryhodný" ne samotný CEFF

- máš pravdu, písemně to tam úplně není, jen to bylo zmíněno ústně v tv

- ovšem tohle " dle něj je společnost zrušena (nevím samozřejmě" je zajímavá informace, jdu to taky dohledat

- "V automatech nemohou být potraviny, které nejsou trvanlivé nebo zakonzervované tak, aby takové prostředí a způsob prodeje mohly vydržet. To je leda alibismus." ...... v tom máš vlastně pravdu, takže jediná možnost je ZRUŠIT

Dohledala jsem, kdo stojí za CEFFem:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/414236100071037/?video&index=323237#video
12.5.2014 14:59:51
"certifikované potraviny" jsou podvod na první nakouknutí. Takže že by za tím vším stála snaha o pěkný monopol na výběr dodavatelů ? To by byl vyloženě zlatý důl.
12.5.2014 14:57:37
Deniso, koukám, žes zaregistrovala přesně toéž.

A ještě k těm poradcům - ještě někdy před cca 10 lety existoval normálně oficiální statut metodika stravování na školském úřadě, skladba stravování byla odbroně vedena. Jenže metodici byli zrušeni a bylo ponecháno pouze na vedoucích ŠJ, aby se s tím nějak popasovaly. A tyto vedoucí zpravidla nemají žádné vzdělání v tomto směru, nikdo je neškolí (to kdysi dělali ti metodikové), jaké jsou momentální vědecké poznatky o výživě, prostě prd a vořech. Takže vedoucí ŠJ, které se v tom často docela plácají, to nějak plichtí a drží se zuby nehty 20 let starých jídelníčků, jelikož to neumějí změnit.

Proč by zničehožnic měly jídelny/školy (zřejmě) platit (možná "pouze" reklamou, to fakt nevím, je to extrémně neprůhledné) naprosto neprověřeným poradenským firmám, když už něco, tak by mělo smysl vrátit metodiky, ideálně dietní sestry. S ověřeným vzděláním v oboru, bez napojení na nějaké kdovíjaké firmy s kdovíjakými "zdravými" potravinami nebo co vlastně za tím může být.
Luc.
12.5.2014 14:52:43
Co se týkalo konkrétních jídel, tak zjednali nápravu, díky p. ředitelce, ale to byly konkrétní situace. Já jsem se asi špatně vyjádřila, my jsme se s rodiči spojili a apelujeme na školu, aby se do projektu zapojila, ovšem, nyní mi zaskočila Angrešt s tím, že projekt není důvěryhodný, doufám, že mi to vysvětlí.

Jestli jsem to dobře pochopila, tak ceny by měly zůstat stejné, jen by škola měla upřednostňovat zakoupení certifikovaných potravin (zdravých), nu uvidíme.

Jaký projekt rozjíždí MŠMT? Dá se někde dohledat?

Klarisanek
12.5.2014 14:50:57
"Buď je to lenost a v tom případě jim někdo musí konečně začít šlapat na paty a nebo to neumí a v tom případě holt potřebují poradce, aby je to naučil, aby je proškolil, aby jim ukázal jak se to dělá správě, zdravě. "

----- za A) je spravne, samozrejme, ze je to lenost. Da se jiste ledacos doladit diky nejakemu poradci, ale to co popisuju vyse, to snad vi kazdy i bez poradce. Takze je to o vedeni skoly (to co popisuju je o skolce), a kdyz vedeni mhouri oko nad svymi zamestnanci, je na rodicich aby se pidily co jejich deti jedi a vedeni prinutilo s tim neco delat.
Zavolejte si nekam do vyzivove poradny a zeptejte se, kolik uctuji za poradenstvi. Nikde v clanku neni psano o financovani tohoto projektu. Nejde nahodou jen o prisun kseftu pro vyzivove poradce?
Hodne mi to pripomina iniciativu nasi skolky, ktera si u renomovane (neboli pekelne drahe) firmy objednala pruzkum spokojenosti rodicu s provozem skolky. Formular na 10 stran s idiotskyma otazkama z kterych lze vyvodit starou belu. Proc davat na chodbu krabici od bot do ktere kazdy hodi svoji pripominku, kdyz muzeme zaplatit firme deseti, statisice, ze?
12.5.2014 14:49:42
Nepsala jsem o CEFF jako celé organizaci, ale o tomto jejich projektu. Kde je v programu zmínka o odstranění automatů? Nic takového tam nevidím, ať to čtu z kterékoli strany.

Takže už samotný fakt, že někde slovně možná něco o odstranění automatů padne, ale do písemného programu radši ne, jelikož to by...? co by to mohlo? Dráždit provozovatele? Nebo proč?
Zároveň je celý ten web nejasný co do provozovatelů a majitelů, veškeré proklamace nesmírně povrchní, vlastně jsou to jen nic neříkající plky a hora reklamy na různé soukromé provozovatele různých zdravovýživových zařízení.
Nepůsobí to na mě dobře, ani trochu.

A mimochodem, koukla jsem do obchodního rejstříku na CEFF - a dle něj je společnost zrušena (nevím samozřejmě, jaká je validita dat volně přístupných, takže to nemusí být platná informace). Takže oč vlastně jde? Kdo za tím stojí? Kdo to platí? Čuju nějakou levotu. Qui bono?

Jen pod čarou - bojovat za "zdravější sortiment" v automatech je nesmysl jaksi principiálně. V automatech nemohou být potraviny, které nejsou trvanlivé nebo zakonzervované tak, aby takové prostředí a způsob prodeje mohly vydržet. To je leda alibismus.

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 34 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.