| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Konečně máme Vojtíška

 Příspěvky 110 z 51 [Dalších 41 >>]
Šešule
20.1.2014 21:45:48
CAP- centrum aktivního porodu
katka+synek2007
20.1.2014 18:00:12
Ahoj, moc díky. Zní to pro mě přímo ideálně.Jen nevím co je to CAP. Tlumicí prostředky žádné nechci (vím o čem mluvím, jedno dítko už mám), ta bolest k tomu patří a mám pocit, že se s ní trochu moc nadělá. Je to od nás 95 km, tak mám jen strach, abych neporodila cestou.
monalisa (2 děti, 2008 + 2009)
  • 
20.1.2014 13:26:16
Ahoj, já jsem rodila obě děti v Kadani a na nic si nemůžu stěžovat. Chtěla jsem rodit co nejpřirozeněji. Absolvovala jsem tam předporodní kurz, abych mohla rodit v CAPu a měla jsem sepsaný porodní plán. Při příjmu se mmnou plán prošla asistentka a lékařka, vše bylo OK, tak jsem mohla do CAPu. Tam za mnou občas přišla pa zkontrolovat ozvy a otevírání. Rodila jsem na stoličce a lékařka se na porod jen přišla podívat, do ničeho nezasahovala. Děti hned na břicho, dotepat pupečník. Manžel šel s dítětem na umytí a Dr. jen po placentě 1 stehem zašila malé natržení. Žádné léky, infuze apod. přesně, jak jsem to chtěla. Kadaň často kritizují matky, které chtějí hlavně, aby je porod nebolel - v Kadani žádné tlumící léky nedávají.
mumbaba
19.1.2014 10:59:28
Paní přeji zdravé miminko, ale moje druhé dítě přes špatně vedený porod (prokazatelně) v porodnici prodělalo také dušení, a dokonce 2x, výsledkem je celoživotní ochrnutí, nelehký úděl vozíčkáře, který prodělal po porodu dětskou mozkovou obrnu. Druhou špatnou šanci dostal hned na nednošeneckém odd., kde se porouchal inkubátor, ve kterém byl, a tím se vše dorazilo. Při prvním porodu o 4 a půl roku dříve první miminko bylo donošené, ale ve stejné porodnici, dokonce stejná lékařka, opět něco zanedbala, a já jsem málem do rána vykrvácela, neb ve mně zapomněla kus lůžka. Rodila jsem v 11,25 h a při ranní vizitě druhý den už jsem byla malátná, a nastal fofr. Takže ani v porodnici není člověk plně ochráněn, možná dobře připravený individuální porod doma dává dítěti větší sanci na zdravý start do života. Takže všem maminkám přeji hlavně št+ěstí :)!
Karla
  • 
18.1.2014 13:09:56
Pokud bychom měli podporovat porody doma, tak v první řadě musíme podpořit ženy a začít je odmala vzdělávat o "ženských" věcech- tak jako to dělají "přírodní národy". Která žena dnes pozná, že ovuluje bez ovulačního testu? Která pozná,že otěhotněla bez vyšetření u gynekologa? Dříve ženy také chtěly otěhotnět a těhotenství a termín porodu si dokázaly odvodit samy. Pak taky mohly rodit doma, protože znaly své tělo a uměly rozpoznat jeho signály. Dnes se bojí i že nepoznají začátek porodu bez informace lékaře na kolik prstů je otevřená.......
Adora+3
  • 
15.1.2014 19:55:29
Škoda že se paní doktorka nezamyslí nad tím, zda zásahy do porodu náhodou nevedli třeba k tomu těsnému utažení šňůry kolem krku, popohánění porodu k nutnosti nástřihu... Je to omšelé klišé, ale zásahy do porodu mohou způsobovat komplikace.
Ale ono už samotný popis paniky z kontrakcí po 5min tak nějak ukazuje, že šlo oženu si nevěřící, která ráda přenese odpovědnost na jiné, tj.zdravotníky.
Irena
  • 
15.1.2014 18:26:32
Tak teď je otázka, zda jako partnera berou lékaři rodící ženu, že :-) já šla k porodu s velmi kladným přístupem a odpovědí mi byl chlad a arogance, kdy mi bylo dáno na jevo, že já jsem ten poslední, kdo by mohl něco k něčemu namítat nebo něco požadovat. Pán bůh byl pan primář, já tam byla páté kolo u vozu.
Klára
  • 
15.1.2014 18:21:31
Je fakt, že mám doma knihu o těhotenství a porodu sepsanou britskou lékařkou a ta uvádí statistiky z VB, kdy domácí porody vyšly dokonce líp než ty v nemocnici, co se týkalo úmrtí, poranění, následků apod. Ale je potřeba brát v potaz, že do nemocnice jdou riziková těhotenství a ta, kde je předpoklad komplikací. Na této knize se mi velmi líbilo, že autorka nic nezatracovala, pouze popisovala věcně jednotlivé alternativy a jejich rizika. Jako nastávající matka jsem si připadala jako partner lékaře, který si může nastudovat jednotlivé postupy, metody a nezávisle se rozhodnout. To mi v ČR chybí, tady každý doktor akorát straší a chová se, jako že matky jsou banda bezmozků. Jen tak ze zvědavosti jsem prolistovala v obchodě knihu od ČR lékařky, nějaká docentka a vstávaly mi vlasy hrůzou na hlavě. Psané jak pro debily. Něco ve stylu - Milé maminky, ani nás netěší vás nastříhávat, ale často je to pro vás lepší.... naslouchejte, co po vás váš doktor chce a věřte mu a podobné bláboly.
Irena
  • 
15.1.2014 18:13:42
Nevěřím, že tohle mohl sesmolit někdo s VŠ vzděláním - navíc Mudr (nehodnotím názory pisatelky).
Klára Hanáková, 2 děti
  • 
15.1.2014 15:59:08
Cesta není zakázat nebo povolit porody doma. Cesta je změnit způsoby a postupy v porodnici tak, aby si každá matka mohla "užít a prožít" porod přirozeně a měla za zády lékaře a techniku v případě, že jí nebo dítěti půjde o život. Medicínské rutinní porody zanechávají traumata matce i dítěti ohrožují jejich zdraví a domácí porody riskují fatální následky, které se dnes v roce 2014 nemusí!! stávat. Lékaři - nebojte se porodní práci přesunout zpět na ženy- ony vás za to budou víc respektovat jako doktory. Rodí žena, porodník nikdy ne!
 Příspěvky 110 z 51 [Dalších 41 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.