| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ekologická svatba? Víme jak na to

 Příspěvky 110 z 22 [Dalších 12 >>]
ANNAHAM
14.8.2013 11:02:34
tak, tak~R^
2.8.2013 14:26:30
A nejjedovatější je kůra, především z čerstvě poražených stromů, a to až amrtelně, je to velmi závažný jed příbuzný ricinu... no, holt svatební hlupáků ráj, že.~;)
Vojta, (zatím) bezdětný :)
  • 
31.7.2013 18:39:52
O tématu ekosvateb vyšel před třemi lety i docela hezký článek v časopise Sedmá generace: http://www.sedmagenerace.cz/text/detail/takova-normalni-zelena-svatba
(celý text je bohužel k přečtení jen pro předplatitele)
ines
  • 
29.7.2013 8:32:15
to jsem postřehla, že ekocentra se umí tvrdě ohánět lokty a ceny návštěvy či ubytování jsou docela vysoké :-)
28.7.2013 15:34:55
Samozřejmě se dá dískutovat úplně o všem, stejně jako jestli je více EKO vratná skleněná lahev, která je těžká a pendluje a spaluje pohonné hmoty, nebo jednorázová PETka. A nedělala bych něco "eko" za každou cenu, ale do jisté míry - proč ne? Proč ne, když člověk tak nějak běžně přemýšlí, co svým jednáním způsobuje planetě?

Měli jsme svým způsobem podobnou svatbu. Ne primárně "eko", byly i jiné priority (třeba aby se určití hosté nezlili tvrdým alkoholem), ale jeden z parametrů naší svatby to byl. Obřad a hostina se konaly na jednom místě (žádné přesuny), a původně jsme tam chtěli my dva s ženichem a dětmi dojít pěšky, což jsme ovšem nestihli :). Měla jsem šaty z bambusu a biobavlny, dřevěné korále, a kytici jsem si umotala sama z lučních květů. Prsteny z oceli (nevím, nakolik je ekologičtější než zlato, zlato prostě jen nemám ráda). Správce areálu nám napařil docela tučný nájem, čímž jsme notně podpořili středisko ekologické výchovy :-). Dort jsem pekla sama, z velké části z biosurovin. Dary vesměs finanční - na rekonstrukci domku. Bylo toho víc, jen už si na všechno honem nevzpomenu.

Není nutno hledat za tím pózu, prostě jsou lidi, kteří tak žijí a přemýšlejí. Než kytky z otrocké práce na opačném konci světa, to radši žádné. Jinak samozřejmě nej-eko svatba je ženich + nevěsta + dva svědci (kvůli přepravě, pokud nežijí všichni poblíž a nemohou přijít pěšky).
Filip Tesař
26.7.2013 8:22:23
Ale skoro každá svatba je tyjátr, už jenom proto, že nevěsta i ženich si ji chtějí pamatovat, nepotřebují to spíš třeba v případě, že jde o svatbu fingovanou, za účelem získání občanství, ne? Trochu tyjátr jsou i vánoce, i kdyby byly sebevíc uzavřené v kruhu rodinném, i velikonoce, čarodějnice, jako dřív bývala kupa jiných svátků, jako jsou křtiny, pokud se dělají, jako bývají pohřby, pokud se drží, jako může být první a poslední školní den a kdo ví co. A proč? Protože lidi ze své přirozenosti nechtějí mít úplně každý den všední, jeden jako druhý, a druhak se chtějí scházet a pobavit se přitom, větší společnost bývá veselejší a nabíjí, takže to lidi kombinují.

Proč si nechat ujít příležitost, která k obojímu přímo vyzývá, tím, že se záměrně zevšední a vyloučí se společná zábava: neblbnout, zajít prostě na úřad, odklepnout to a finito... To už rovnou neslavit nic a nescházet se pospolu, jen se nechat porodit, nakrmit, brát jídlo z lednice, nechat se oddat, rozvést, do práce, z práce, televize, 7,5 minuty misionářského sexu, spát, vstát, prokousávat se tou ubíjející nekonečnou řadou stále stejných dní, dokud nás smrt nevysvobodí.
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09
25.7.2013 22:01:11
No mě nejekologičtějsí přijde vůbec se nebrat, to tedy nezanechá žádnou svatebněuhlíkovou stopu.
A ušetřený peníz zaslat na konto těch dělničátek.

Já se vdávala dle jiného hesla - inspirována Lovci mamutů - tichý lovec, hlučná kořist. Svatba jen s dvěma svědky. Takže nejtlustší stopu zanechala má svědkyně přepravující se z luzného Polabí do Prahy vlakem.

A ještě poznámka - ekologickou svatbu bych si rozhodně nemohla dovolit - proti autorce jsem vyložený bezzemek, má půda zove jen několikero truhlíků a květináčů.~y~
O kozách nemluvě!!!~t~
XXL
  • 
25.7.2013 16:36:55
Ach Bože..., je více věcí které by se ještě daly zekologičtit:
- proč kompostovatelné kelímky, půjčené sklo z hospody se umyje a slouží, dokud se nerozbije
- taktéž keramické misky. Jaký je rozdíl mezi keramickou a skleněnou miskou, případně porcelánovým talířem?
- prstýnek může být i z pampelišky, akorát nevydrží. Rumcajs měl taky prstýnek ze slunečního paprsku.
- není zmíněno menu, předpokládám, že neseděli jen u koláčků, pokapaných domácím medem, a domácího piva
atd.
susu
  • 
25.7.2013 14:46:55
Já jim to taky přeju a nevadí mi, že si to udělali po svém.:-) To je v pohodě. Jen nesouhlasím s tvrzením, že to bylo nějak moc ekologické.:-)
25.7.2013 14:43:42
Je to sice trochu prehnany, ale me se to libi. A to nejsem zadnej velkej ekolog. Nekdo holt chce svatbu s, limuzinama, kocary, hotely a buhvicimjeste, no tak tihle si prali eko svatbu. Meli to promysleny, musela tam byt sranda a urcite nenutili chudaky duchodce slapat tri kilasky pesky, nybrz je treba vezli na oslu (ale spis autem) o cemz se zde nezminuji :)

Takze za me, ja jim to preju :)
 Příspěvky 110 z 22 [Dalších 12 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.