| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tři u porodu

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 27 [Dalších 7 >>]
Eilatt
16.7.2013 23:01:36
Tak částečně je to pravda, poradce na každou záležitost netřeba a přehánět by se to nemělo. Na druhou stranu selský rozum a víra v sebe mnohdy taky nestačí. Ono to chce spíš takový nějaký zlatý střed.

Jestli někomu pomůže k psychické pohodě, lepšímu přístupu personálu a hladšímu porodu dula, tak proč ne.
A co se týče třeba výchovy, tak když to sleduju okolo, jak mnozí vychovávají "selským rozumem a s heslem mě taky takhle vychovali a žiju :-)", tak si říkám, že mnohým by vůbec neuškodilo se trochu dovzdělat. Když sleduju ty úplně základní výchovné chyby, naprostou neznalost některých věcí, tak poradce by vůbec nazaškodil.
Petr+4
  • 
16.7.2013 21:51:30
Dula je asi taková móda jako internet nebo lidská práva.

Článek super, stoprocentně souhlasím, mám podobné zkušenosti a pocity.

>Tak nevím, čim to je,že se Rodina hemží příběhama o zlých doktorech, které šikanují rodičky.<
Podle mne je to tím, že takoví doktoři lidem vadí. Lidi očekávají že se dotor bude chovat profesionálně. Považují to za normální, takže o tom ani nepíšou, což je docela škoda, protože normálních, profesionálně se chovajících doktorů je asi většina.

Na druhou stranu, když napíšu článek o tom jak jsem byl ošetřen lékařem, který se choval úplně normálně, asi to vyzní docela divně :-)
Dee Dee+2 kluci
16.7.2013 20:36:30
"Dneska máme víc možností, tak si jich važme a používejme vlastní rozum, nemusíme mít na všechno poradce, jako v Americe."

Pod to bych se podepsala, na všdehcno je metoda, na porod, na předporodní přípravu (jéžíš, co to je?), porodní plán (uf), na východu.....

Ale víra v sebe je utlumená v zárodku.ZDravej rozum, o tom ani nemluvím.

Bezpochyby, duly, metody R a R atd.-to vše byl zprvu velmi dobrý nápad,ale obávám se, že se to zhouplo do extrému...
Dee Dee+2 kluci
16.7.2013 20:34:27
Dula je dnešní móda,ale dopady to má pozitivní, tak proč ne. Myslím, že určitý typ matek to zklidní a o to jde, ne?
Já to sice moc nepochopím, kvůli postiženému prvnímu synovi vím,že dula je jen takové placebo, dkyž jde opravdu do tuhého,ale na druhou stranu COKOLIV, co dodá rodičce klid, je fajn a je to třeba podporovat.

Jinak já rodila ve dvou nemocnicích:
V Motole-tam jsem se kvůli synově dg. setkala s desítkou doktorů a sestre, jen dva členové tohoto zdravotnického personálu byli na přes hubu, zbytek a že jich bylo fakt moc, byl skvělý,

A pak u Apolináře-tam byla jedna sestra, která vypadala, že jí moje dotazy otravují,ale jinak zbytek taky fajn.

Tak nevím, čim to je,že se Rodina hemží příběhama o zlých doktorech, které šikanují rodičky.

Ajlina
  • 
16.7.2013 16:15:17
Ne, nechceme se k tomu vrátit, ale není třeba řadu věcí dramatizovat. V nemocnicích je plno lékařů a sester, novopečená matka má uvařeno, vypráno, uklizeno. A že jí nikdo nic neřekne, nikdo neporadí? Fakt nikdo? Já teda rodila před r. 1989 a jediný problém, který jsem v nemocnici vnímala, že nás nutili kojit dítě po 3 hodinách. Zaťala jsem zuby, že to teda ten týden vydržím a doma dostane dítko častěji. Ono se ke 3 hodinám taky propracovalo, ale asi po 6 nebo 8 týdnech. A radu jsme taky dostali, když bylo potřeba. Se mnou rodící matka si třeba stěžovala, že její syn nechce mateřské mléko. Přišla sestra a "no jo, jak by mohl chtít mléko, když mu nic neteče". Dítě nakrmila přes dudlík a malý pil, až se zalykal. Bodejť ne, když byl hladový. Druhý den lékař předepsal mamince kapičky na spuštění mléka a při odchodu z nemocnice se dítě kojilo jak divé. V nemocnici nás učili děti koupat, přebalovat, na ostříhání nehtů jsem si tam třeba netroufla, když jsem viděla ty sirčičky, ale doma jsem to taky musela postupně zvládnout. A to jsem taky neměla maminku a tchyni spoustu kilometrů daleko.
Všichni, jak my, tak naši rodiče nebo prarodiče, se prostě učili za pochodu, jak být dobrými rodiči. Dneska máme víc možností, tak si jich važme a používejme vlastní rozum, nemusíme mít na všechno poradce, jako v Americe.
16.7.2013 15:29:14
Jen mě zarazilo, že si dneska někdo myslí, že přítomnost otce u porodu je 5 minut nervů a pak samý úsměv - to si někdo někdy myslela?
Ale je fakt, že až u třetího porodu můj muž věděl, co říct a co neříct a právě neříkat - ono to přejde - to mě mohl šlak trefit, nebo - co tě bolí - no co asi, když rodím. Prostě u třetího porodu přesně věděl, co dělat, co nedělat a hlavně mi hodně pomohlo, že tam nebyla por. asistenka, s kterou jsme si rozhodně nepadly do oka. Já nevím - pokud dulu, tak v případě porodu bez lékaře, což bych si ovšem já netroufla díky svým komplikacím, ale k manželovi by byl kdokoli další zbytečný.
ruže červena
16.7.2013 15:29:13
já to myslela v dobrém jsem ráda,že moje dcera a snacha už rodily víc informované a v jiném prostředí.
Bára
  • 
16.7.2013 15:25:04
Naše kočka si taky vatáhla rezavý drát z packy a vyléčila si to :-( tak navrhuji, aby jsme to napříště dělali i my lidé.
Irena
  • 
16.7.2013 15:22:47
Jenže v minulosti byly u rodičky ženy z okolí, které ji znaly a pomáhaly jí. Upřímně, personál v nemocnici vám dá odbornou péči, ale že by dal radu nebo psychickou podporu, to asi zrovna ne. Kromě toho v minulosti lidé také žili bez zubaře, ultrazvuku, pračky, ledničky.... nechcete se k tomu všemu vrátit? Vždyť to také zvládali.
ruže červena
16.7.2013 14:31:13
Ano příběh je hezký a je dobře,že mají dnešní ženy tyto možnosti.Já rodila v 70tých letech bylo mi 23 a bez jakýchkoli znalostí snad jen od kamarádek mámu jsem neměla a od lékařky žádné informace a taky jsem to zvládla,ale byla jsem ze všeho hodně vyděšená co bych za to dala,kdyby tam někdo mohl být semnou a to zacházení sester,no už je ta doba pryč.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 27 [Dalších 7 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.