| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Odkládání novorozeňat

 Příspěvky 110 z 65 [Dalších 55 >>]
20.7.2013 19:55:06
Dneska odložit dítě na schody kostela může znamenat, že si ho nikdo týden nevšimne~;)
Asi je normální, že jsou jakási pravidla odkládání, hlavně z hlediska rizik pro dítě, ti novorozenci nejsou z gumy.
  • 
20.7.2013 18:55:36
Ano, je to hrozné, ale kde jsou rádoby muži, co to dítě udělají???? Chudáci ženský, které dítě nechtějí, ani nemají např. na řádnou interupci apod, proč nemůžou odložit dítě někde ve veřejně známé instituci, jako je MěU, Policie,Prodejna, dříve přeci bylo běžné, odložit dítě u kostela.Přečtěte si k tomuto z diskuze na internetu
- Ve Francii byly již v 5. století u kostelů položeny mramorové mísy, do nichž bylo možné nechtěné dítě odložit. V italském městě Miláně byl v roce 787 založen jeden z prvních domů pro odložené děti zvaný Xenodochium
… Dříve se nechtěné dítě dalo na schody do kostela
- První babybox byl zřízen již v roce 1190 papežem Inocencem III. Během celé historie je známo nespočet případů, kdy matky odložily své nechtěné děti na schodech kostelů, kláštěrů nebo nemocnic, protože se o ně nemohly postarat.
- Možnost anonymního a beztrestného odložení novorozence, nebo jeho přímého předání využívaly ženy již dávno před tím, než se objevila moderní zařízení-babyboxy. V antickém Římě odkládaly matky nechtěné děti na tržišti. již od 5. …
16.6.2013 19:45:06
Jenže pro někoho je mnohem horší čin jít na potrat, než dát dítěti šanci na život v jiné rodině...
Hanrika
  • 
10.6.2013 9:14:31
Lidi, nepřivádějte na svět nechtěné děti. Není tak důležitá ekonomická situace, ale fakt, jesli si rodiče, hlavně matka, dítě přejí a mají pro ně dost lásky. Adopce nebývá vždy ideálním řešením, a to pro dítě ani pro náhradní rodiče.
Bambule2
9.6.2013 11:17:52
Naprosto souhlasím s myšlenkou článku, že totiž tato medializace dané ženy je obrovskou chybou a absolutně nechápu, kdo u toho přemýšlel a médiím záběry poskytl. Znamená to, že se totiž takové ženy (a může to být třeba nedozrálá puberťačka, nebo cizinka, které normální informace nemají, ale zprávy v médiích jim neuniknou) nemocnici obloukem vyhnou. A i kdyby se jednalo o jedno jediné miminko, tak je to průser.
.kili.
9.6.2013 8:27:22
" Každá matka v tísni snad není úplně blbá, aby si něco předem nezjistila"

je otázka, kdy se tdo té tísně dostala.
.kili.
9.6.2013 8:25:29
- "... byla těhotná 9 měsíců. "

- ".. dojde jim pozdě, že je v jiném stavu .. pak už je pozdě něco dělat!

- "..o FOD slyším prvně, a to je myslím taky špatně, že nemají žádnou "reklamu"

to vše je tak, jak píšete. Nicméně to není mnohdy podstatné. Možnosti situací, v nichž se těhotná nachází, je bezpočet. Těhotenství jí nemusí jí přijít jako nežádoucí, nemusí ji ani napdanout, že by se plodu a po narození novorozence zbavila- Nevyužití babyboxu a volba odložení na jiné místo svědčí spíše pro nepřipravenost na situaci, pro paniku v dané chvíli, pro zkratkové jednání, dané kdovíčím. Je dost lidí, kteří dobře vědí,m co by dělali v té které situaci, ale když se do ní dostanou, jednají zmatečně. Vyjímečnost není provázena zkušeností.
.kili.
9.6.2013 8:15:11
"autorka hájí neobhajitelné. "

skoro bych řekl, že jde o nepatřičnou premisu, diskutovaný článek neobhajuje nijak samotný čin (spíše snad je tu nepřímo - namnoze jak vidno marně - prosba o pochopení toho, co k němu vede), kdežto apeluje na seriosní přístup k jeho hodnocení a zejména zveřejnění, což mám za patřičné a tak i potřebné.

9.6.2013 7:58:36
Nevím, jak jsi přišla na to, že byla těhotná 9 měsíců. Většina těchto žen těhotenství neplánuje a dojde jim pozdě, že je v jiném stavu (zvlášť pokud mají třeba nepravidelnou menstruaci) a pak už je pozdě něco dělat! A někde něco hledat. Na internetu jsem docela často ale o FOD slyším prvně, a to je myslím taky špatně, že nemají žádnou "reklamu"
8.6.2013 22:52:42
Ty máš nějakou obsesi, že musíš pořád reagovat? i když je to stále dokola, jak pes jitrničku sežral. Prostě se neshodneme, Ty jedeš své a nechápeš, že pohození na záchodě rozhodně "diskrétní a kultivované" není a autorka hájí neobhajitelné. Tak se už o mne nestarej, svůj názor nezměním.
 Příspěvky 110 z 65 [Dalších 55 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.