| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Sportovně založené děti mají spokojenější život

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 32 [Dalších 12 >>]
25.8.2012 11:54:17
Jo, pověsila jsem to špatně. Nebylo to na tebe, netřeba se ohrazovat.
25.8.2012 11:15:09
Kromě genderových předsudků je v tom závěru napsaná úplná blbost - z hlediska verbální logiky. Prosadí se prostě ti nejlepší v ženské kategorii jakéhokoliv sportu (individuálního nebo kolektivního) a v ti nejlepší v mužské kategorii jakéhokoliv sportu. Říct, že v tenise se prosadí víc ženský než chlapi je přece blbost. V ženské kategorii se prosadí ty nejlepší ženy a v mužské kategorii ti nejlepší muži, ne?
štěpánkaa
25.8.2012 11:04:36
Zuzano, celkem hezky jsi shrnula i moje připomínky k článku.~;) Genderová odlišnost při sportování je naprostá blbost. Dávno už je v jiných oblastech prokázáno, že ženy dokáží dobře spolupracovat, proč by to ve sportu nemělo platit?~d~
navíc si myslím, že závodní sport nemusí být pro dítě vůbec přínosem (ale může), mnohem cennější mi připadá sportování pro radost. ~d~
25.8.2012 10:50:52
Jsem líný rodič, ale dítě bůhvíproč vyhrává běžecké závody. Dcera měla našlápnuto na líného tlustého neurotika, ale oblíbila si aerobik. Takže se mám vecpat mezi šestileté holčičky a poskakovat do rytmu "Holky z naší školky"? Aby jako sportovali s rodičema?
Závěr článku je úplný úlet "Ženy mají VĚTŠÍ ŠANCI prosadit se v individuálních sportech, jako je tenis, atletika nebo třeba lyžování," uzavírá Filip Brodan.
To jako ženský hrajou tenis proti mužům a vyhrávají? A muži hrají basket proti ženám? "Ženy jako jsou dobrý v tenise a muži nejsou? Že jako Federer nebo Nadal by se lépe prosadili třeba ve fotbale? A mistryně světa v basketbale by měly radši hrát tenis, aby se líp prosadily? Co to je za nesmysl?

Souhlasím, že sport je lepší než čumět na televizi a že děti by se měly trochu hejbat.
Hilly.
25.8.2012 9:51:33
Margot, reaguješ dost mimózně, ne? Ćlánek se mi líbí, jen uvádím, že závodní varianta sportů by mě stresovala. V běžném životě je soutěžení a závodění až až.Je to indiviuální a ty mi tu začneš povídat nějaký nesmysly, který s tím, co jsem napsala, vůbec nesouvisí, jako že se rozčiluju atd.
Hrozinka
  • 
25.8.2012 9:29:50
"Sport je nenásilný způsob, jak zvládnout výhry i prohry, naučit se disciplíně, schopnosti kooperace i zdravé soutěživosti."

Osobně znám několik dětí, které se normálně běžně pohybují, hrajou si fotbal, tenis, lítají po venku a rozhodně o nich nelze říct, že by byly disciplinované a nějak moc schopné kooperace.
A soutěživost je už úplně mimo, prostě někdo holt soutěživý nebude, maximálně s největším sebezapřením ...

Přijde mi to, že tyhle věci jsou dané spíš povahově a výchovou, takže když je rodič "tlustý neurotik", asi těžko budou jeho děti opakem.
25.8.2012 9:06:47
Zbytečně se rozčilujete. To, že se někdo podpořil všeobecně (možná) známý fakt výzkumem, neznamená, že by nebyl hodný pozornosti.
Co se týče těch vašich příběhů - mám dojem, že spíš dávají autorovi za pravdu, viz. "nesnáším soutěžení, je to pro mě další stres". Právě sportování a soutěžení v dětství přece člověka naučí tento druh stresu zvládat. Teprve zkušeností se přece dítě naučí, že porážka sice bolí, ale dá se zvládnout a vítězství je příjemné, ale nesmí se mu podlehnout jako droze. Říkejte si co chcete, jsou cíle, o které člověk v životě musí soutěžit, jinak na ně nemá šanci dosáhnout.
  • 
24.8.2012 20:20:41
Z pohledu autora článku jsem "líná". Na to, abych běhala 1x týdně do tělocvičny, na tu dobu si jako vdova objednávala hlídání syna, fakt nemám čas. Přesto jsem vůči stresu odolná víc než dost, jak v práci, tak i v osobním životě (i přes to, co nás v životě potkalo, jsem stále optimistka a své splíny se snažím nepřenášet na okolí, které mi často říká, že nechápe, jak to všechno s úsměvem na tváři zvládám). Můj syn nechodí do žádného sportovního klubu (= v pojetí autora je asi taky líný), ale na hřišti vyšplhá bez problémů do vrcholu pyramidy, zvládne veškeré sportovní atrakce a předčí v nich o dva roky starší kluky, kteří chodí pravidelně do sportovních kroužků. Faktem ale je, že nesedí u počítačových her a u televize také tráví čas pouze "přiměřený". Budu-li paušalizovat stejně jako autor, pak si myslím, že naopak děti, které jejich rodiče odmalička nutí ke sportovním výkonům ("Ty musíš být nejlepší"), se z toho neustálého tlaku na výkonnost můžou v pubertě zhroutit. Takže "všeho s mírou" pane autore. A hlavně neztratit zdravý rozum.
Magdaléééna
24.8.2012 19:07:09
Myslím, že většina dětí nějakým způsobem sportuje, možná si z toho něče přenesou i do dospělosti. Ale myslím, že mnohem méně bude těch, kteří chodí třeba do divadla..
Magdaléééna
24.8.2012 19:03:04
A stres zvládáme myslím dobře, ale to je otázka povahy~;)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 32 [Dalších 12 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.