| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak uklidnit plačící miminko

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 30 [Dalších 10 >>]
Martina, 2 kluci
14.5.2012 19:22:53
Taky jsem byla takhle jasně nastavená...doporučuju si pořídit další dítě, které zbourá všechna dřívější dogmata:-)

Nechápala jsem, že se děti v noci kojí nebo dokonce kvůli tomu ŘVOU, když stačí říct "spinkej" a on usne bez mlíka. Nechápala jsem, že děti nespí od 19 do 7...když jim dáš přes den DOST PŘIMĚŘENÝCH podnětů, prostě spokojeně usnou na celou noc. Že se děti vztekají, když jim lze V KLIDU A ROZUMNĚ vše vysvětlit.

Není nad vlastní zkušenost...na každého dojde:-)
Jája
  • 
14.5.2012 19:09:28
Jo, a ještě: byla jsem v naprosté pohodě a dítko bylo kojené (do 11 měsíců, pak už jaxi nebylo co). době řevu jsem lítala jako hadr, zda dítko nemá prdíky/je mu horko/zima/nepotřebuje přebalit/otočit na záda/otočit na bříško/pochovat/pohladit... Ne, nezpívala jsem, řvoucí dítko bych teda rozhodně nepřeřvala. Stejně řičelo, jako když za plného vědomí podřezávají podsvinče.
14.5.2012 14:12:17
já jim mám a na synka hodně platil ten "bílý šum"

Usínal za zvuku fénu, mixéru, vysavače, v jedoucím autě, tramvaji, metru, busu do minuty. Když bylo ticho, řval a řval a řval....
Nejhorší to bylo u našich na malé vesnici - procházky v tiché přírodě fakt nehrozily ani když byl větší - jeho nebavilo se koukat na stromy, rostliny - byl zvyklý na pražský frmol - auta, tramvaje... a odpovídající hluk.

První 3 měsíce ho mám na fotkách jen spícího, buď spal, nebo řval.~d~ Byl takové dráždívé miminko, co nemá moc rádo změny...

Bylo to dítko, co řvalo na setrvačník a nevědělo, kdy přestat. Plakal v mé náruči po spaní klidně půl hodiny a nedal se utišit, prostě nedal. Ta zvýšená plačtivost mu vydržela tak do 3 let. I teď ale, jakmile začne bulet, je to na další dobu, než pár fňuknutí.



14.5.2012 14:07:03
S tou teorií 4 trimestru souhlasím i já. Naprosto. Stejně jsem je musela téměř nepřetržitě nosit 4-6 následujících měsíců po porodu.
Postupovala jsem osobně podle všech dostupných rad. Bohužel, u obou pomohlo jen vydržet a počítat dny. Nenarušovat denní rytmus, to bylo pak hned horší. Ale pláč to neodstranilo. Ten přešel/přechází, až s věkem.
14.5.2012 14:03:29
Pardon, to byla reakce na Montivaru
14.5.2012 14:02:00
No to se ti to mluví, když jsi to nezažila. Takové soudy miluju.
Jsem opravdu klidná máma, řekla bych i v pohodě. První dítě bylo taky spáč, usmívající se miminko, pohoda. Další 2 uřvané, u prostředního ještě tak z 50% šlo určit příčinu a vychytat to, u nejmladšího nikoli.
Kdo to nezažil, nepochopí. Ani já nechápala, dokud (a možná právě proto) jsem nezažila.
moai
14.5.2012 13:34:54
Velmi se mi líbila kniha pediatra Karpa "Nejšťastnější miminko v okolí", který se snaží vysvětlit příčiny pláče malých miminek a popisuje soubor opatření, které miminku pomůžou. Doporučila bych ji všem nastávajícím rodičům.
S jeho teorií chybějícího čtvrtého trimestru souhlasím. Myslím, že je na tom hodně pravdy.
Postupovaly/i jste někdo z vás podle jeho rad a pomohly vám?
Jája
  • 
14.5.2012 13:27:15
"Dítě reaguje pláčem nebo zvukem (nemusí jít nutně o pláč) v případě, kdy mu něco není příjemné, cítí se nespokojené, ohrožené."
Nemáš pravdu. Já měla hodné mimino, ale po 2 měsících se prostě v 18.30 rozeřvalo jako tur a nepřetržitě řičelo až do nějakých 22.30, kdy zcela vyšťavená matka únavou padla. Do té doby jsem si taky myslela, že malé dítko řve jen tehdy, když má hlad/je mu zima/je mu horko/počurá se/posere se/má pocit nepohody... Bylo vidět, že někdy prostě řičí, aniž by rodič přišel na příčinu. Řičení trvalo asi dva nebo tři měsíce a pak ustalo. Zajímavé bylo, že jsem si podle řevu mohla řídit hodinky. Jak to to dítko poznalo, to je ve hvězdách.
14.5.2012 13:20:42
Docela pěkný, stručný a komplexní článek, řekla bych. Všechny mé děti v miminkovském věku večer plakávaly, třeba hodinu. Na chvíli se upokojily kojením, trochu pomáhalo houpání, ale víceméně s tím nešlo nic dělat. Můj názor je, že i přes denní spánky byly děti večer prostě unavené. Nikdy jsem nepřišla na nějaké řešení, snad ani není.
14.5.2012 13:02:09
Moje dítě skoro nebrečí. Když už pláče, tak proto, že nereaguju na jemnější signály(spím, jsem na záchodě, držím čubu, by nerozsápala tchýni nebo z nějakýho jinýho důvodu nemůžu okamžitě zareagovat...).
Nespokojená je většinou z hladu nebo z nudy, ale hned po uspokojení potřeby zmlká a nasadí obvyklej spokojenej výraz. Kvůli potřebě blízkosti nepláče, neboť je takřka neustále(s výjimkou půlhodinek, kdy ji nechávám "proběhnout" po posteli) nošená, mazlená a všímaná.
Je pravda, že netrpí bolestma bříška, kolikama, prdíkama a jinejma miminíma ladodnostma, ale otázkou je, co je příčina a co důsledek...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 30 [Dalších 10 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.