| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyrůstají z dnešních dětí flinkové?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 35 [Dalších 15 >>]
Valkýra
20.7.2011 9:58:26
Pawllo,
podvod to je, ale lecky u těch inteligentních zavřou oči i učitelé - když si to doplní a seženou omluvenku, která se dá akceptovat... Někdo nepotřebuje odsedět X hodin někde, aby vstřebal látku a v budoucnu asi nebude ani vyhledávat zaměstnání, kde si to "odsedí" za mrzký peníz, ale bude se spíš směrovat k podnikání. Záškoláci, kteří se flákají, až nastane průšvih a vyhazov, jsou z trošku jiného soudku.
Jak jsem ale psala, já bych to u dcery netrpěla, měla bych strach, že se to zvrtne. Ale zároveň bych chtěla, aby se naučila samostatně rozhodovat, čemu bude věnovat čas a energii a ne jen čekat, až jí někdo nařídí, co má dělat.
Pawlla
20.7.2011 9:38:33
Ale to jo~:-D,já to myslela tak,že je to problém Tvůj,Ty nejsi nikde zaměstnaná a nikomu jsi nepodepsala,že budeš pracovat tak a tak,není to podvod,ale záškoláctví je.
Pawlla
20.7.2011 9:37:04
"jsou ale lidi, kteří nechtějí někde dřepět, ale nedělá jim problém dělat samostatně a na vlastní triko. A dokážou být třeba mnohem úspěšnější než ti poctivci."

Valkýro,ale v tomto případě,je to podvod,na SŠ musíš nosit omluvenky,takže ty jsou buď nepravdivé nebo falšované.Může být dítě chytré sebevíc a já věřím,že se to i doma doučí,ale jednou jsou dána nějaká pravidla a ty by měly být dodrženy.Pokud nechtějí ve škole dřepět,tak ať si zajistí individuální studium,najdou školu,která jim to umožní,nebo ať jdou do práce.Všechno ostatní je podvod a inteligence není omluva.
Valkýra
20.7.2011 9:34:19
Pawllo,
u mě to ale celkem problém je. Ty peníze moc nestačí a v mém podnikání je mnohem větší potenciál, jen bych musela mít ten bič v sobě. Nebo aspoň ten čas využít smysluplně jinak - pro zvelebení sebe nebo domácnosti. Jenže já zasednu před PC, "pracuju" a přitom jsem tady na Rodině~f~
Valkýra
20.7.2011 9:32:09
Pawllo,
nevím.
U dcery třeba potírám jakékoli náznaky nechuti jít do školy, kolikrát šla, i když jí nebylo dobře, protože jsem to brala jako výmluvu. Postupně si zvykla, že neustoupím. Jde o to, že ona ve škole maká spolehlivě, jakmile si musí něco doplnit sama doma, už se na to vykašle a než to udělá, schytá z té nedoplněné látky sardel. Takže tohle je jediné, co ohledně školy hlídám, aby si doplnila látku, když tam výjimečně není, jak je ve škole, je to pohoda.

U ní by bylo záškoláctví průšvih, je jako já. Jsou ale lidi, kteří nechtějí někde dřepět, ale nedělá jim problém dělat samostatně a na vlastní triko. A dokážou být třeba mnohem úspěšnější než ti poctivci.
Pawlla
20.7.2011 9:15:38
A co se Tebe týče,tam nevidím problém~d~.Ty jsi podnikatelka,pracuješ tak jak uznáš za vhodné,pokud Ti stačí méně peněz,pracuješ méně,neporušuješ nic,k čemu by ses zavázala.~d~
Pawlla
20.7.2011 9:13:44
Valkýro,ale to je přesně ono.Mě nezajímá jestli odmaturuje někdo s vyznamenáním nebo ne,ale jednou si tu školu vybral,tak by měl chodit poctivě,i když ho nějaký předmět nebaví nebo mu nějaký učitel nesedne.Ani v práci mi každý nesedne a i když mě práce baví,jsou momenty,kdy určitou věc udělat nechci,ale to je o té odpovědnosti.Vzala jsem tuhle práci se vším všudy a u střední školy,by to mělo být to samé.Na VŠ je jiný systém,to neřeším.Nevylučuju,že i ten záškolák se v budoucnu chytne,jak jsem psala,jsou mladí a přizpůsobiví,ale obecně se mi nelíbí učit děti,dělat jen to co je baví.
Valkýra
20.7.2011 9:02:56
Pawllo,
to není tak jednoznačné, to je u každého jiné.
Měla jsem kolegyni, která bez řečí pracovala přes čas, v sobotu, i když to bylo mimo rámec pracovní doby. Přitom byla těsně po škole, kterou dost flákala, chodila za školu a házela se pořád marod, že vždycky byla skoro na hraně s tím, aby ji bylo možno klasifikovat. Sama to přiznávala, že jí to přišlo v mnoha předmětech zbytečné tam chodit. I při tom všem ale měla celkem dobré známky, všechno se sama doučila a odmaturovala s vyznamenáním. Pak šla pracovat s tím, že VŠ si dodělá později (už se stalo), že chce být finančně nezávislá.

Já jsem naopak do školy chodila poctivě, i na VŠ, kde už to flákal kdekdo, docházku jsem měla vzornou, ale neučila jsem se doma, takže na VŠ už to byla dost hrůza. Jsem typický zaměstnanec, potřebuju nad sebou bič, píchačky, šéfa - to pak makám a jsou výsledky. Jenže v současné době jsem už delší dobu podnikatelka a ten bič nemám, tak nepracuji zdaleka na plný výkon, jak mám trochu svobody, tak s ní neumím moc naložit a přiznám se, že se teď flinkám opravdu hodně a je to vidět i na těch penězích, co vydělám~f~
Pawlla
20.7.2011 7:51:58
Nemyslím si,že článek zas až tak přehání.Mě tady na rodině na diskusi o záškoláctví překvapilo,že většina rodičů záškoláctví podporuje,jednalo se o střední školy,ale i tak.Dokonce tam padaly argumenty a to cituju"když je učitel blbec,proč by se na tu hodinu nevypařili do kavárny".~8~A to se nejedná o lidi,kteří nepracují,nebo lidí ze sociálního dna.Konkrétně záškoláctví je na středních školách velký problém a je jasné,že takové dítě,které může za tichého souhlasu rodičů tohle dělat,se těžko potom přizpůsobí pracovnímu procesu.Neříkám,že ne,jsou mladí,ale už to pro ně bude horší a můžeme za to my rodiče.
štěpánkaa
19.7.2011 22:57:49
jájo, to nevím, kolik je ti let, já mohla na brigádu, byť školou organizovanou až od 15ti. došlo to tak daleko, že když se zrušily 9. třídy, tak půlka naší třídy nemohla jet na brigádu na chmel, protože tam směli jen ti co jim bylo 15~3~
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 35 [Dalších 15 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.