| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co pro nás znamená vlastní jméno?

 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]
.
  • 
27.9.2015 0:48:54
Jste asi dobrá p * * * co ? Já náhodou také jednu Timeu Jahodovou znám a vůbec mi nepříjde že by jméno nebo příijmení bylo nevhodné.Evidentně nemáte co dělat a vaše ujeté jméno nebo příjmení, jak by jste určitě sama nazvala vás nudí když tady velice moudře “diskutujete“ o jménech druhých. Zajímejte se raději o své prosím. S pozdravem Timea Jahodová :)))
Al Pacina
26.7.2011 17:12:19
Co se týká Adélek, Natálek a Anetek, rodiče tak určitě pojmenovali své holčičky v dobré víře, že jsou ta jména alespoň trochu méně častá. Určitě sami žádnou Ad., An., Nat. neznali, alespoň ne ve své generaci... Bohužel tak přemýšlelo ve stejnou dobu mnoho rodičů ze stejné generace a výsledek lze znát v každé školní třídě. Jména jsou to taková hladce zvukomalebná, takže se není co divit, také jsem o jednom z nich uvažovala pro miminko, než jsem se podívala do statistik z poslední doby... Na druhou stranu, můj muž prohlásil na adresu statistik, co prý mu je po tom, jak se jmenují ostatní, on chce pro malou takové jméno, které se mu líbí a zbytek ho nezajímá. Každé dítko je originál a i v dobách 6 Jan a Lenek ve třídě byla každá z nich jiná. Také vzpomínám na spolužačku Galinu, která své jméno nesnášela a za Janu nebo Lenku by dala cokoliv...
mati.h
1.7.2011 18:44:34
:-)
mati.h
1.7.2011 18:41:38
Moje teta čekala 1. dítě - syna, chtěla mu dát jméno Aleš. /Se svým mužem Jaroslavem žila od začátku podivně/. Když se syn vyklubal, lékařka se zeptala, jak se bude jmenovat a když slyšela nezvyklé jméno na 60. léta - Aleš, tak tetu poprosila: "Nemohla byste mu dát jméno po mně? Víte, já teď rodím sama poprvé a byla bych ráda, kdyby po světě chodilo mnou 1. porozené dítě můj jmenovec." Když se teta lékařky zeptala, jak se jmenuje, a ona že Jaroslava, tak tetu polil pot, a že pak syn by se vl. jmenoval i po svém otci Jaroslav a to ona nechce. Nakonec ji lékařka na porodním sále stejně nějak přesvědčila a můj bratranec se jmenuje Jaroslav. Jeho tatínek ho nikdy pořádně nevychovával, teta se se svým mužem rozvedla velmi brzy. Tak jejímu synovi zůstalo, částečně po otci, jen to křestní jméno. Ale v pozadí ještě hraje roli i "pordní bába Jaroslava".~p~~s~
29.6.2011 0:07:05
Tak mu říkej Janek ~t~
26.6.2011 21:42:16
Jedinou Timeu, o které jsem kdy slyšela,byla Timea Jahodová a to mi přijde dost ujeté, Timea se podle mne k takto ryze českému příjmení nehodí.
Summer_09
26.6.2011 21:04:50
Peki, Ines byla dlouho favoritka... nakonec mam Manon :) Timea taky moc krasny!
PetraK
  • 
26.6.2011 14:36:34
Stejné jméno a příjmení? Já si po svatbě myslela, že s takovým příjmením jsem jedinej exot na světě, ale kdepak? Víte, kolik je Peter a Petrů Křivonožkových? BTW, Petr Křivonožka je můj manžel. A protože můj táta i můj synovec jsou Petrové, dostal náš syn jméno Robert. Ono k tomu příjmení nic moc nejde :-)
Němcová Božena
26.6.2011 10:46:27
Pekiko, to jsou ovšem nádherná jména, líbí se mi moc.
26.6.2011 9:31:01
Já mám dvě holky, jenda je Ines a druhá Timea. I přes prvopočáteční kroucení očí si všichni zvykli. Už to nikomu nepřijde divné atd. V porodnici byly jediné. Ineska i ve školce, ve škole, v kroužku i na táborech. Timča je zatím malá, tak nemám otestováno, ale asi to bude stejné jak Inkou. Je to maximální výhoda. Jméno mám mít identifikační funci a né kopírovat oblibenost mezi jmény, či přeferenci TV seriálů~o~
Má to své výhody, při podepisování věcí do školek, táborů atd- vždy stačilo jen křestní~R^ a na zavolání z okna je to vždycky jen ta jedna hlavička , která se otočí - pokud se teda otočit chce~6~~6~ Tak stejné je to , ale i při "průseru" protože se do davu neschová~f~~f~ ALe jsem ráda, že jsem se tenkrát tak rozdhodli a starší Ineska nikdy nepřišla s tím, že by jí jméno nějak vadilo, nebo žeby našli nějakou posměšnou rýmovačku atd.
 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.