| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 18 měsíců

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 62 [Dalších 42 >>]
  • 
11.6.2007 12:40:13
Dobrý deň,
ked som citala o vasich problemoch so spanim, spomenula som si na clanok , ktory som dostala od jednej kocky, aby nám pomohla tiez so spanim. Ak mi napisete na moju mailovu adresu, preposlem vam ju obratom :-)). Nam velmi pomohla, mala Alzbetka sa budi v noci max.2x , pretoze este stale kojim (18mes.).Odtialto, kde nie som registrovana sa mi to neda. Musim povedat, ze tam nie je nic drasticke a neprijemne.

Zelam prijemny den

Adriana
Jajina
  • 
25.4.2007 10:09:53
Shodou okolností mám doma taky Davídka stejně starého. To náš Davídek se ještě neodstrčí na odrážedle, to mi připadá divné, ale spousta maminek mě uklidňuje, že to příjde. Ale kdy?
Slova? to jich umí opravdu tak max 10-15, ale zní to pořád stejně. Lžičkou se nají opravdu jen na oběd, ale ostatní jídlo lžičkou spíš ňahňá než nabírá.
Myslím si, že tabulky, které někdo vytvořil jsou jen průměrné, protože chodíme s Davčou plavat a jsou tam děti, které toho umí více a jsou děti, které toho umí méně. Nepřipadám si, že bych něco zanedbávala, ale spíš, že Davču to třeba v tomhle období nebaví a chce si dělat věci po svém. Myslím si, že se spousta věcí upraví než půjde mezi děti do školky. A to co umět pořádně nebude, tak okouká od ostatních dětí. Není třeba házet flintu do žita, ale věřit svému dítěti, že svůj vývoj zvládne.
24.4.2007 23:11:47
Tak to co tady píšou je buď na nějaké zázračné dítě nebo Davídek není v pořádku. Ale spíše se přikláním k první možnosti.

Věčina věcí s malym sice souhlasí ale něco mi teda přijde nezůlobte se na mně jako nadlidský výkon. Třeba to kopání do míče. Zkoušela jsem to ale tak to rozhodně prostě neudělá. I jsem mu to názorně předvedla-nic.

Nejvíc mě vyděsila ale ta slovíčka co má už David umět. Zde píšou že 20-70 ale my zvládáme bez mála 10!!!

No a k tomu baštění lžičkou: David je sice schopen si nabrat a taky chce! Ale než dopraví lžičku k pusince tak ji třikrát otočí a je vám asi jasné kolik toho na té lžičce zbyde, že?
  • 
2.2.2007 22:30:28
MÁM DCERKU 18 MĚSÍCŮ A MÁME TO SAMÉ,VA 14 MĚSÍSÍCH MI NOSILA NOČNÍK A PO MĚSÍCI PŘESTALA,CHODÍ SE RŮZNĚ SCHOVÁVAT A VYKADÍ SE DO PLÍNKY A PAK MI TO ŘEKNE UKÁŽU JÍ NOČNÍK A UTEČE.JE TO MAZÁNEK MÁM JÍ FURT ZA SEBOU, UŽ OD MALIČKA-BYLA VE 2 MĚSÍCÍCH NA OPERACI S VAJEČNÍKY TAK JE TULÁNEK ODNOŠENEJ,TAKŽE KDYŽ MI ZMIZÍ Z DOHLEDU UŽ VÍM ŽE JE SCHOVANÁ A DĚLÁ ŠÍŠU,TAK JÍ VEZMU A DÁM NA NOČNÍK,MÁ RADOST ŽE TO JDEME SPLÁCHNOUT,ALE JINAK SAMA NEŘEKNE.NELÁMU TO PŘES KOLENO,HLAVNĚ ŽE KADÍ,MĚLI JSME S TÍM POTÍŽE UŽ OD MALA,VYKADILA SE AŽ ZA TÝDEN A TO PŘÍMO EXPLODOVALA JAKO ŽUMPA!TAKŽE JSEM RÁDA ŽE UŽ JE ZDRAVÁ A SLAVÍM KAŽDÝ BOBEK BIŤ I V PLÍNCE-TAKŽE NEZOUFEJTE,HLAVNĚ ZDRAVÍ A JÁSEJTE Z BOBANŮ A PŘIZNEJTE SI,KDY SAMI JSTE SE TO NAUČILI?JÁ OSOBNĚ JSEM SE POČŮRÁVALA AŽ DO PRVNÍ TŘÍDY A DNESKA SE TOMU SMĚJU.KAŽDÝ JE JINÝ.TAK BOBANŮM ZDAR MAMINY.
  • 
2.2.2007 17:19:01
My jsme na tom velmi podobně. Jsme taky dvoujazyčná rodina, dcera rozumí výborně oběma jazykům, ale s mluvením jsme na tom hůř, zhruba podobně jako vy. Jsem poměrně klidná,vím, že to tak u dvoujazyčných dětí chodí. Jinak nám samozřejmě připadá úžasná, snaží se sama jíst lžičkou, pít z hrníčku, miluje knížky a už mi dokáže i malinko pomoct-podat, donést apod. I když vím, že jiné děti toho umí víc a malinko mě to mrzí, vím, že to dožene, nám připadá úplně v pořádku a šikovná.
blondátko
  • 
25.12.2006 11:10:23
Děti jsou různé starší syn nyní 17 let začal chodit na nočník sám v 7 měsících a ten mladší nyní 18 měsíců používá nočník poze aby se na něm houpal když se pokaká tak ho donese ukazuje TAM a ještě si zacpává nos že smrdí tak čekáme,zkoušíme to a nestresujem se ono to přijde hlavně si myslím žeje důležitější že celkem pěkně mluví je zdravej a štastnej .
Dana,dcera 18.měs.
  • 
5.12.2006 14:01:51
Měla by jsi poznat,že když dítěti ( a ne vlastnímu)řekneš aby na tebe nemluvilo,že mu nerozumíš,tak to neni o tom jestli ho má ráda nebo ne.Já to taky řikám dětem,který už by měli "hezky" mluvit.Proč by na mě měli žvatlat,když jim nerozumim a proto nevim co jim na to říct.A mimichodem ta Šárka s Terinkou nemá žádné děti,ale jen jedno vlastní.Tak příště pořádně čti!!
14.9.2006 21:26:59
Tak to já tedy nevím,ale mám sestřenici, má ročního chlapečka.Od 3 měsíců ho tyranizují nočníkem.A údajně tam chodí sám.Neumí chodit, a ani si sám neřekne.Můj syn 16 mšs.taky nechce, tak jsem ho schovala, a v říjnu to zkusíme znovu.Někde jsem si přečetla, že dítě ovládá moč.ústrojí až od 18 měs.tak máme čas!!!A nezoufejte ostatní, umí přece jiné věci...
Kačka, Honzík 19 měs.
  • 
26.4.2006 12:40:15
Moje sestra měla úplně stejný problém se synem, celkově začínal se vším později, do dvou nemluvil,nechodil. Teď mu bude pět a umí číst, mele o sto šest. Jenom to jídlo je pořád problém, je dost hubeňoučký a někdy sní za celý den půlku rohlíku. Sestra i mamka jsou z toho fakt nešťastné, takže tě chápu. Kuba taky dlouho jedl jenom mixované, ale postupně se to zlepšilo. Vždycky jsem měla nervy, když jsem viděla houf babiček, jak kolem něho skáčou u jídla s knížkami, hračkami a dělají ze sebe opice jenom kvůli jedné lžičce. Zkus dávat jídlo s čím dál většími kousíčky postupně. jako, že přestaneš mixovat a budeš to mačkat hodně nadrobno. Možná by jsi měla navštívit nějakého odborníka , který ti poradí jak odstranit špatné stravovací návyky u miminka. Sestře to taky pořád radím, ale zatím mě neposlechla, takže nemůžu říct jestli to pomůže.
Kačka, Honzík 19 měs.
  • 
26.4.2006 12:26:57
Jo , ale děti své sestřenice zrovna nemiluješ co? Jinak bys jim nemohla říkat tak hnusné věci, jako ať na tebe nemluví, že mu stejně nerozumíš. já si myslím , že KKK vůbec nezávidí. Naopak ty se chlubíš, jak máš ty své děti GENIALNÍ až to pěkné není. Celá rodina moje i manželova je vysokoškolsky vzdělaná,Honzovi se věnujeme všichni denně, protože bydlíme v jednom domě, ale světýlko dělá blik blik neříká. Naopak můj strejda mluvil prý už v roce -Mami dej cici-a je to největší kretén, kterého jsem kdy poznala. Takže všechny maminky které se nevešly do tabulek, nemějte mindráky, vždyť ti naši drobci jsou přece super i tak ne?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 62 [Dalších 42 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.