| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tak už se konečně otoč!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 54 [Dalších 34 >>]
Žžena
8.4.2010 10:36:43
Taky jsem věděla přesně, v jaké poloze je mimino v mém břiše, naučila mne PA to nahmatat.
Nevidím na tom nic špatného, naopak to dalo mému břichu úplně jiný rozměr, když jsem mohla manželovi říct "tahle boule je hlava, teď vytrčil nohu, tady jsou záda...
Své tělo znám velmi dobře a přirozeně se o jeho stav zajímám, tak nevidím důvod, proč by to neplatilo i u dítěte v břiše.
Donell
8.4.2010 9:33:27
Díky myško za rady a podporu. Já stejně furt doufám, že to ještě malej stihne no a pokud ne, zvolím CS v epidurálu - chtěla bych malýho vidět až se narodí...~p~
Belatrix+A(10/09)+J(09/11)
8.4.2010 8:56:04
Blacky, ale k tomu prasklému svalu může dojít i při porodu KP císařem. ~:(
Anonymní myška
  • 
8.4.2010 8:25:15
Donel,
já rodila třikrát, z toho jednou přirozeně a dvakrát císařem.
Laktace mi naběhla ve všech případech stejně. Hlavně je důležité, aby ti dali miminko po porodu k prsu, což jde i u císaře, když je prováděn v epidurálu. Nejdéle však do 2 hodin po porodu je potřeba přiložit!!!!
Co se zmiňuje u kojení méně, je péče o bradavky. Znám mnoho případů (také já a mé první mimi), kdy šťastná maminka nechá své čerstvé miminko u prsu téměř nepřetržitě. Bradavky jsou potom šíleně citlivé, prokrvené a hrozí vznik trhlinek, kojení začne bolet, maminka si začne prso chránit, může vzniknou zatvrdlina, protože mlíčko nejde ven a končí to zánětem a horečkami.
Proto doporučuji přikládat mimi tak na pět-deset minut, potom bradavku nechat oschnout a až když je suchá, tak tampón a podprsenka. Příští kojení z dalšího prsa. Já jsem ještě používala třezalkový svatojánský olej a vždy po kojení si bradavky natřela ( tím jsem mimo jiné docílila toho, že se mi bradavka nikdy nepřilípla k tampónu a následně se nestrhl stroupek, au au).
Druhé a třetí dítě už jsem kojila bez problémů, poučena z předchozích omylů.
Slamenka.
8.4.2010 8:19:43
Na obratu jsem byla, ale ne v Cechach. Doktor mi rekl, ze KP me v zadnem pripade rodit nenechaji kvuli riziku pro dite, takze to bylo bud a nebo. Delali mi to pod epiduralem a kontrolovali mimi UTZ. Bohuzel bylo v takove poloze, ze obrat se nepovedl a stejne jsme skoncili na cisari. Vzhledem k epiduralu byl obrat absolutne bezbolestny zakrok. Sla bych do toho znovu, protoze lepe zkusit a pokud se to povede rodit normalne nez cisar. I kdyz v mem pripade byl bez jakychkoliv komplikaci, dite jsem mela neustale u sebe, kojili jsem do hodiny po narozeni a zadne bolesti po operaci jsem nemela. Trochu me zarazi ze maminky v Cechach uvadi bolesti po cisari. Me davali jen obycejny Ibuprofen a stacil. Nevim jestli v ceskych porodnicich nechaji matku trpet po velke brisni operaci bez analgetik. KP bych asi nesla rodit. Mela bych strach o zdravi miminka.
Binturongg
7.4.2010 22:50:38
Margot - aha, tak to jo ~3~
7.4.2010 22:37:17
Binturong - asi jsme si nerozuměly. Neměla jsem na mysli jsem rizika císaře, nýbrž vysoké riziko, že vyvolávaný porod skončí císařem.
Hanka
  • 
7.4.2010 22:29:35
Ahoj,taky jsem měla první dcerku obráceně,v nemocnici se ji pokoušeli otočit,2x se povedlo a 2x se vrátila nazpět.Rodila jsem klasicky,byl to masakr,porod vůbec nešel,po celém dni ji doslova vydolovali ven,přidušenou.Problémů máme vic než dost a já se už skoro 5 let trápím tím,že kdybych tehdy měla císaře,bylo by vše jiné a my se teď neplácali po doktorech
7.4.2010 22:27:15
Měla jsem naprosto normální těhotenství a předpisovou polohu dítěte. Myslím, že všichni se shodnou, že sc má vyšší rizika než přirozený porod. Byla jsem přesvědčená, že přirozený porod s minimem zásahů je pro mě i dítě to nejlepší a byla jsem ochotná se podle toho chovat. Proto mě měl dotyčný lékař upozornit, že indukcí se od přirozeného porodu na hony vzdaluji. Dopadlo to, jak jsem psala - tři dny šťourání a trápení, a pak císař pro tíseň plodu.
fisperanda
7.4.2010 22:26:23
Já jsem taky rodila KP přirozeně. Upřímně mi bylo úplně jedno, jak budu rodit. V nemocnici ale rozhodli, že přirozeně to půjde. Šlo to, s komplikacema, ale přece. Na sále tým doktorů, ti si to vychutnávali, asi to pro ně bylo šou :) Ale postarali se o mě, tak co. Jenomže malá potom měla problémy, s nožičkama a páteří, těžko říct jestli to bylo porodem, ale znovu už bych si přirozený porod KP nevybrala. Vzhledem k prospěšnosti pro dítě, chtěla bych císaře.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 54 [Dalších 34 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.