| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dyslektici? Mohou být nejnadanější ve třídě

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 74 [Dalších 54 >>]
28.3.2010 23:00:48
Dobrý den,
má dcerka má diagnostikováno ADHD a také jí předepsali ritalin.
Jelikož má ritalin podobné složení jako kokain, pervitin a jiné látky, tak jsme jej zatím nenasadili. Zkoušíme homeopatika. Dostala troje. Stojí 60 Kč, tak jsme si řekli proč to nezkusit... Podle mne to zabírá a je to menší svinstvo... i když ritalin nezavrhuji ( i po tom, co jsem o něm četla).
Jen naše paní učitelka třídní (dceřina) nám jej stále nutí a dokonce nás začala tlačit ke zdi tím, že jí neustále píše poznámky (6 během 14 dní), před tím, než jsme jí řekla, že ritalin brát nebude, tak byla 1 za celé pololetí...
wer
28.3.2010 8:13:40
tak to máte velké štěstí Věro:-)
ale je jasné že to není metoda pro každé dys.... dítě, moje dcera si ze školy moc nezapamatuje,soustředit se neumí,nedokáže,ještě k tomu přesmykává slova, takže když se učí o buku ,ona doma bude klidně mluvit o dubu (nebo jedli), místo jehličí řekne "bodliny" a p. uč. to má za nepřipravenost
naučit ji básničku nám dá zabrat, slova vyměńuje za jiná ,významově stejná


na třídní schůzce jsem se zmínila,jak už hezky čte (fakt se to dá poslední dobou i poslouchat) a že už přečetla jednu knížku SAMA (jinak čte kousek,a kousek já) a paní učitelka mi na to řekla že POŘÁD ČTE NEJHŮŘ ZE TŘÍDY~q~~o~
marionnette
  • 
27.3.2010 20:52:29
problém je, že škola na pedagogického asistenta buď nesežene peníze (lepší případ) nebo nesežene asistenta, protože za ten plat to nikdo nechce dělat.
maja
  • 
26.3.2010 21:19:53
taky máme problémy s pamětí ... jedna z diagnoz byla v předškolním věku také dysfázie ... klukovi je 10, 4. třída. První třídu jsme zkoušeli v soukromé spec. škole pro děti s SPÚ , ale ani tam to nešlo...teď je ve specce. státní, bývalá zvš. ...já bych opravdu moc chtěla mít spec. školu pro děti , kde rodiče mají zájem na rozumném vzdělání a aby se tam sešly děti s podobným problémem a ne, že ve škole pro děti s SPÚ jsou polovina z 10 dětí děti s poruchou chování a nezvladatelné. To je moje zkušenost. Pro takové děti pak nemá učitelka vůbec čas na ty s SPÚ, pořád se jen řešilo kdo komu co provedl, jestli těžce autistické dítě s agresivními sklony napadlo Pepíka nebo Toníka. Dokonce tam byly jedni rodiče , kteří říjnu prohlásili, že tohle oni nemají za potřebí, platí to a ještě se dítěti nedostává to co by mělo a dítě právě kvůli těmhle dětem s poruchami chování dali pryč. Kam nevím. My si tohle dovolit nemohli, hledat rychle další specku s běžnými osnovami.( kamarádka tam má kluka v 6. třídě a je to pořád to samé, spíš děti s poruchama chování, které by jinde měli setsakra velké problémy, než děti s SPÚ) Tak jsme to 1. rok vydrželi ale pak to prostě nešlo. ...jinak náš kluk je taky jak dva ...co se týče učení příšerné a co se týče normálního života, tak to docela jde a někdy je i nad svými vrstevníky...hlavně v sociální oblasti.
Dlouhý
26.3.2010 20:02:23
Já už to psal výše, škola a třídní v tom uměli chodit, takže asi jako kombinaci vad považovali všechno od asthmatu a vyšší absence, přes ADDH, přes dyslexii, dysgrafii až po logopedické problémy. Měli jsme papíry z PPP atřídní nám nabídl zpracování IVP. Protože ale on dost dobře individualizioval i bez jakýchkoliv papírů, tak jsme to nechtěli. Měli jsme i tak přístup k nápravným kurzům, a učitel nás vedl v nápravě. A tak jsme už nedráždili s požadavky slabších podmínek.

Taky já mám 2 VŠ, syn působil vcelku inteligentně (i podle PPP), tak jsme nechtěli slevovat v úrovni vzdělání. Do této školy jsme utekli před návrhem zvláštní školy od speciální školky ...

Zvláštní charakter školy byl dán křesťanským backgroundem, takže se očekávalo že učitel i dítě bude usilovat hlavně o vzdělání, nikoli hlavně známky. Šlo o krásu toho se učit, ... Normální známky byly 1-3. Taky šlo o školu volby ve smyslu, že všichni rodiče se museli rozhodnout dát dítě na tuto školu, žádné nebylo spádové. Takže děti (ač některé maminky byli vskutku zvláštní až asociální) byly vcelku rozumné.


Vlasta
  • 
26.3.2010 14:51:23
Synovi byla v sekundě 8l.gymnázia zjištěna dyslexie, dysgrafie a dysortografické potíže. Když jsme v tercii řešili v ředitelně můj požadavek ústního vyzkoušení z chemie(klasifikace byla panem profesorem prováděna pouze z písemek), aby syn nepropadl, slyšela jsem z úst ředitele: "No víte, ono se vlastně vůbec neví, jak to s těmi všemi dys je, pořád se něco zkoumá, jestli ty poruchy vůbec existují nebo ne" !!! A to jsme už v té době měli vše písemně potvrzeno z PPP včetně doporučení. Takže dnes, když za 2 týdny bude syn psát maturitní písemku z češtiny mě vůbec nepřekvapilo, že pro náš požadavek, aby mohl psát na PC byly stanoveny takové podmínky (vlastní PC dodaný ve velkém časovém předstihu, zajištění kontroly tohoto PC akreditovanou firmou apod.), že jsme to vzdali a jen doufám, že to dopadne dobře.O vzdělání kantorů v této oblasti mám vážné pochybnosti.
26.3.2010 14:05:52
Ptala jsem se právě proto, že nevím, zda jsem udělala dobře, že jsem ritalin odmítla. Můj syn má ale vzhledem k té dysfázii (porucha řečového centra) spíš potíže v té logopedicko-grafomotorické oblasti. Také se špatně soustředí a má velmi špatnou krátkodobou paměť, má dyslexii, verbální dyskalkulii, dysgrafii a nejspíš tam bude i dysortografie (je v první třídě, tak ještě nevíme). Ale jako by to byli dva kluci - se školou a učením je to permanentní a těžký boj, ale v momentě, kdy se nemusí učit (odpoledne, víkend) a netlačíme na něj s nějakými neoblíbenými činnostmi, je úplně v pohodě. Tak nevím, jestli by nám ritalin nějak pomohl a jestli je to pro něj dobře. Neuroložka ritalín nabízela, psycholožka ale syna označila za (až na dysfázii) za bezproblémového. Mimochodem - kolik je synovi teď a jak to se školou zvládáte? My máme syna integrovaného s asistentkou na ZŠ, ale teď nám hrozilo, že už tam nebude moci ani do druhé třídy. od třetí třídy uvažujeme o dyslektické třídě (máme jednu školu s takovou třídou poblíž, ale právě bere až od třetí třídy), jenže to bude znamenat rozbití jeho sociálních vazeb a pak budeme mít dva třeťáky dvou na různých ZŠ (máme v první třídě ještě holčičku).
maja
  • 
26.3.2010 13:20:07
Je to přesně jak píšeš...na hyperaktivitu spojenou s poruchou soustředění...prostě ten prášek zajistí, že se dítě dokáže soustředit, není roztěkané, vydrží sedět , slyší co mu učitelka říká a vnímá jí. ....na "zlobení" jsou jiné prášky , my třeba bereme ještě Risperdal...ten je právě na to , že dítě odbourá částečně chyby v sociálním chování, tedy jakoby méně zlobí ( vychovaný je :) , alespoň doufám, ale v návalu svých problémů jsou chvíle , hodiny, dny, kdy nedokáže svoje chování ovládat) ...zní to jakože bychom dávali klukovi prášky na zlobení ,ale není zlobení jako zlobení...rozjívenost, výkřiky, nadávání, vzteklost, nejapné řeči , nekontrolovatelné pobíhání , neschopnost tohle všechno ovládat přiměřeně tak, aby dítě mohlo normálně fungovat v rodině a ve společnosti tak aby ho okolí vůbec ustálo. Risperdal tvoří hladinu, takže je nutné ho brát pořád, i o víkendu , prázdninách atd. ...pokud ho náš syn nebere, změní se na "raketovou nevycválanou kouli", kterou jen tak někdo nezvládne akceptovat, i já mám někdy problém a to jsem myslím dost otrlá a zvyklá a našeho syna miluju, co teprve paní učitelka, která sice není z kategorie, že by se ho ráda zbavila, ale o nějakém milování nemůže být řeč ... ale bez prášku ho nezvládne ( máme vyzkoušeno :( ) Doufám, že jsem to popsala srozumitelně :)
maja
  • 
26.3.2010 13:09:38
My máme asi všechno :) :) ....těžká dyskalkulie, těžká dysortografie, dyslexie...k tomu porucha pozornosti jako chro chro a hyperaktivita
26.3.2010 11:57:02
Ptám se proto, že nám ho neuroložka také nabízela, protože se synovi vyšetření nelíbilo a zlobil tam. Jenže žádný neurologický nález nemá, hyperaktivní není, s dětmi vychází dobře, ty poruchy učení mu způsobuje ta dysfázie, kterou trpí, takže mi to přišlo zbytečné, vlastně by ho bral jen na to, že se vydrží soustředit v kuse jen 20 minut (na učení, lego staví klidně i hodinu :-)). Podle toho, co jsem si vyjela na internetu, mám pocit, že je to spíše lék na neurologické potíže a hypeaktivitu, proto se ptám, na co ho přesně máte?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 74 [Dalších 54 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.