| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vše o císařském řezu

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 586 [Dalších 566 >>]
Ecim
27.10.2009 8:01:10
Moje rada o odstříkávání mléka se hodí pro maminky, které ho mají hodně. Je lepší odstříkávací techniku umět :-)
Ecim
26.10.2009 22:51:43
Já jsem po prvním porodu ze začátku mléko odstříkávat musela, protože se mi ho tvořilo hrozně moc a tvrdla mi prsa. Jen o vlásek jsem unikla velikému průšvihu. Po druhém porodu mi stačilo odstříkávat jen pár dní.
Každá rada skutečně není univerzální pro každého, napsala jsem to sem proto, aby si nastávající maminky - pokud mají zájem - vybraly, který postřeh se jim případně bude hodit :-).
26.10.2009 18:06:10
Ahoj,
já měla Lukáška akutním císařem v celkové anestézii po tom, co jsem týden přenášela a pak zjistili, že placenta už je přestárlá a dítě by nemělo při normálním porodu dost kyslíku. A můžu vám říct, že celých 3,5 roku si dávám za vinu, že jsem nerodila normálně, když vidím fotky těsně po "porodu", kdy je muž s miminkem, které otevírá pusinku a marně hledá mlíčko a syna mi dovezli na nakojení až po dlouhých 6 hodinách, vždycky bulím a vyčítám si to. Takže jsem úplně maxi šťastná, že jsem svého druhého chlapečka před 14 dny mohla porodit normálně a položili mi ho hned na břicho a já ho pak mohla nakojit. Rozhodně bych neměnila, za tu bolest to stálo. A pak ještě po císaři jsem měla úplně hrozný depky...
Radka/04/06+12/07
  • 
26.10.2009 17:46:24
Já rodila v Motole v sobotu večer, dceru přiložili hned na sále, pak jsem šla na JIP a dcera na novorozenecké a druhý den ráno mi jí přivezli na kojení a tak se dělo každé 3 hodiny, v pondělí jsem šla na normální pokoj.
Iris
  • 
26.10.2009 11:12:40

První dvě děti jsem kojila tandemově, dohromady pět let, třetí dítko zatím kojím chvilku, ale v životě jsem mléko neodstříkávala. Podle mě je to zásah do křehké rovnováhy množství mléka/potřeby dítěte. Ale každý to má jinak a žádná rada není univerzální pro každého.
26.10.2009 9:54:56
Můj malý Kájík se narodil CŘ-důvod,konec pánevní.Pravda bolesti to byli po opereci velké a fakt jsem si to ,,užila,,ale přežila jsem a malý je krásné,zdravé dítko.Těd čekáme holčičku a i když už vím co vše CŘ obnáší,chci jej podstoupit.Nyní je můj důvod praktický.Ve městě kde žijeme jsme s manželem sami-bez babiček a příbuzných.Neměla bych malého kam dát a u porodu sama být nechci,takže císař je pro mě řešení.Přijdeme,odoperují mě,podívají se na miminko a půjdou s malým v klidu bez stresu pro malého,domů.myslím,že je to každého věc a CŘ na přání bych nezamítala.Jak již někdo psal i jiné různé operace si můžeme vyžádat~;)
26.10.2009 7:44:48
Dobrý den nevim jestli si to přečtete nebo ne,ale co se týká císaře tak já osobně prodělala 2 z důvodu malé pánve měřím 152cm a obě děti měli větší hlavičku takže by logicky neprošli.První dcera tam to bylo vše v pohodě břicho nebolelo,měla sem štěstí dreny sem neměla.Mělam sem částečnou anestezii takže sem dítě viděla hned,na pooperačním mi malou přivezli hned ráno cca po 6h a že bych strádala to se nedá říct a dnes mojí dceři je 6 a půl a taky nestrádá v ničem.To samé sem měla u malího tam mě tedy břicho bolelo takže sem musela dostat něco proti bolesti,ale že by taky strádal v něčem to se mi nezdá.Četla sem tu taky,že mývají častější poruchy s dýcháním u mých dětí se to tedy neprojevovalo ani neprojevuje.Je pravda,že je to operace takže sou větší rizika,ale pokud to dítě opravdu chcete tak je jedno jestli normálně nebo císař.Jen je tam také ta věc,že potom vám už doporučujou max.3mimčo a pak podvázat.Nevim ještě sem to tu nedočetla celý.Ale v dnešní době třetí je už pro bohatý.
malenkaZ
25.10.2009 22:32:40
S těmi riziky i pro dítě s Vámi souhlasím, Martino. Sice to v tomto případě nebylo život ohrožující poranění, ale miminko řízli pod očkem :(
yA+Amálka
25.10.2009 19:51:01
Mno, jestli jen Colorlight nechtěla naznačit, že SC taky nemusí být procházka růžovým sadem. Jestli jsem dobře pochopila, spousta maminek chce jít do SC dobrovolně, aby předešla hlavně bolestem, které jsou spojeny se spontánním porodem... . Mě se koncept SC na přání moc nelíbí s ohledem na dítě, svůj názor jsem vyjádřila níže v diskuzi, ale určitě mi nevadí číst zážitky Color, byť můj SC byl opravdu bezproblémový (když tedy pominu, že mi nezabrala spinálka a než mě uspali, taky jsem si trošku "užila" a pominu samotný fakt, že jsem rodila nedonošené dítě). Určitě by maminky, které si myslí, že podstoupením SC se vyhnou bolestem, měly číst i zážitky jako byl ten Color... .
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 586 [Dalších 566 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.