| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš Kubánek a jeho trápení

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 125 [Dalších 105 >>]
24.8.2009 12:12:19
Nebo na serveru www.potravinova-alergie.info

tam nás takových mamin je spousta :-)

konkrétně já a moje dcera a naše peripetie jsou v sekci příběhy alergiků, Magdalenka - polyvalentní potravinová alergie již od narození při plném kojení

http://www.potravinova-alergie.info/clanek/magdalenka-polyvalentni-potravinova-alergie-narozeni.php

(nyní, v 2,5letech, už je zas líp, budu muset zas aktualizovat příběh :-) )

A taky tam jsou pokračování seriálu o Atopickém ekzému, tady na rodině jsou zatím jen dva díly, tam jich je víc

http://www.rodina.cz/clanek7034.htm

další díly na potrav.alergii, nejde mi vložit odkaz
23.8.2009 22:45:35
ahoj, jestli chceš, napiš mi a pošlu ti kontakt na 2 kamarádky, jejichž děi mají potravinové alergie. Iva
opice...
23.8.2009 21:19:14
Díky za podporu~;).
23.8.2009 20:45:52
Nedejte se, jen dělají drahoty :-)
opice...
23.8.2009 18:18:35
Byla jsem se ptát na posudkové, byl tam jiný lékař, který zkonstatoval, že to uzavřela takhle, a když jsem namítla, že má diagnozu intolerance laktozy a spadá to té skupiny, odpověděl mi, že mám podat odvolání (v papírech diagnozu měl).
Paní úřednice mě upozornila, že měla případ jiné paní, která odvolávala před rokem a trvalo to rok.
23.8.2009 13:37:16
U toho dortu: když připravujeme těsto: Případně, když se nám zdá těsto moc tuhé, přidáme vodu a olej v poměru 1:1. Když naopak moc řídké, přidáme ještě mouku.
23.8.2009 11:41:48
Zdravím všechny maminky a jejich dětičky,

máme také svou zkušenost. Průběh byl podobný jako v článku. U nás se plně kojilo skoro do roku - protože malá skoro nic nesnesla. Atopický ekzém měla hlavně v obličeji - většinou rozedřený do masa - třela se o polštář ze spaní (když spala - většinou po půl hodinách a velmi neklidně). Hledala jsem každý den informace, kupovala různou kosmetiku, zkoušela koupele atd. Pak jsme zkusili homeopata - nikdy jsem těmto věcem moc nevěřila. Pan doktor sice nebyl z nejlevnějších - první měsíce jsme tam nechali skoro víc jak půl rodičovského příspěvku. Z počátku docházelo k průdkému zhoršení ekzému - bylo nám vysvětleno, že tělo se tím čistí. Po cca. 2 měsících se ekzém začal ztrácet před očima, malá si sama vybírala potraviny a začala skoro vše jíst bez jakýchkoliv potíží. Kojila jsem jí do 15 měsíců - pak jsem kvůli svým zdravotním potížím musela přestat - od té doby je na klasickém sunaru a ten krásně snese, i přesto, že měla alergii na BKM. Dneska má rok a půl a kromě jahod snese ve stravě úplně vše (samozřejmě třeba citrusi jsem ještě nezkoušela dávat apod.). Homeopatika už víc jak měsíc neužíváme a stav je nadále super. Nevěřila jsem na zázraky, ale když vidím jak spokojeně baští, má krásnou kůži a je z toho uřvaného uzlíčku krásná holčička tak už věřím. Přeji, aby i podobně postižené maminky a děti našli svou cestu v boji s alergiemi, nesnášenlivostí, ekzémy a podobným trápením.
22.8.2009 22:47:53
Syn měl po narození podobný průběh, exém měl od prvního týdne.Postupně se to horšilo,opravdu si zkusil,měl mokvavé rány ještě jako miminko.Dnes je mu 11 let,je velké zlepšení,kožní problémy má však stále,naštěstí už ne v takovém rozsahu.Chodil do normální školky,po domluvě mu nedávali ryby.Celý život přemýšlím,proč exém má.Myslím,že je to z obrovského stresu,který jsem prožila v těhotenství.Jedna známá měla v těhotenství podobné nepříjemné zážitky jako já a její dcera měla také exém.
Narciska
  • 
22.8.2009 12:50:46
Ahoj,
asi už tady zaznělo hodně rad, ale zkuste trochu detoxikovat organismus :-) My se taky trápili s potr. alergií a pomohlo to.

http://www.joalis.cz/
21.8.2009 11:48:28
PS: intolerance laktozy není v žádném případě totéž co alergie (intolerance a alergie je dost podstatný rozdíl)... takže diagnoza polyvalentní alergie není přesná. Odvolání rok? To se mi nezdá ...poradila bych se s právníkem. Možná by šlo si podat novou žádost...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 125 [Dalších 105 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.