| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Věříte na obrázky?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 127 [Dalších 107 >>]
lanea
30.11.2008 17:56:29
S dovolením odpovím za "spoludiskutující" Evu - http://carllita-autismus.blog.cz . Nové duše jsou zvány.
30.11.2008 15:32:23
Když pročteš podrobněji diskuzi, Maceška někde uvádí adresu, kde se dá sehnat.
  • 
30.11.2008 1:14:10

Milá Maceško,
hned vysvětlím, proč mě článek tak dojal. Mám taky 14 letou Marianku / autíka /. Když jsem četla o Míše, jako byste popisovala mojí Marianku. Má to taky tak, jen s malým rozdílem, že na těch obrázcích jsou zvířata, hlavně psi. Pak má živýho králíka a ptáka v kleci. Cítí k nim to samý. Vynadá nám, že to a to nesmíme před nima říkat. A jak píšete,nikdo jí nevymluví, že ty obrázky nevnímají.
Navíc Marianka se pojišťuje proti tomu, aby jí to náhodou nikdo nezačal vysvětlovat. Nosí protihlukový sluchátka když někam jdeme. Říká, že se bojí těch slov od lidí.
Moc děkuju za váš článek. Chodím na blog, kde si píšu s maminama auti dětiček. Nikdo tam ale tuhle specialitu s obrázkama nemá. Ještě jednou dík. Eva
  • 
30.11.2008 0:24:45
Knížka od macešky? To by mne zajímalo - můžete mi napsat jak se jmenuje a kde ji seženu?
29.11.2008 21:07:26
Precetla jsem celou diskusi a dlouho zvazovala,zda napsat to,co si myslim ja.A hlavne,jak to napsat,abych vystihla,co citim a zaroven neranila.Nekdo to napsal za mne.Ale uplne presne.Diky.Ja se taky sklanim,mam uctu a soucit.I kdyz pisete o obohaceni a jak je to skvele,jsem stastna,ze mam jen to "normalni"dite a rozumim jeho svetu.Vim jiste,ze kdybych byla ve vasi situaci,urcite bych se to snazila vnimat,jako vy.Najit si v tom to hezke a zduraznovat individualitu a vyjimecnost.Co jineho nakonec zbyva? ~d~
Pratchett
  • 
29.11.2008 17:43:23
Je to nesouvisející, ale při čtení těch řádků mě napadl příspěvek, který se taky objevil na Rodině. Dítě, bojící se bubáka. Ráno se probudí a s hrůzou hledí do prázdného okna - je tam bubák. Fantazie dětí je úžasná, ale kolikrát mě napadlo - je to skutečně pouze fantazie?
Proč se většina náboženských zjevení stala dětem? Proč jen dítě ví, že dědeček se na něj přišel večer podívat, ačkoliv dědeček je tři roky po smrti?
Obrázky jsou podle mě docela v pořádku. Svět fatnazie je krásný. Nebude to mít v životě jednoduché, ale Míša je podle Maceščina vyprávění tak skvělá, že si myslím, že ji její přátelé budou brát takovou, jaká je. I když se tady neobjevily řádky méně veselé, které popisovaly chování autistického dítěte - jak se kývala sem a tam a protože věděla, že to lidem kolem ní je nepříjemné, tak přes sebe hodila deku...z toho jsem byl dlouho špatný. Že to VĚDĚLA ale nemohla si pomoci...
Mít autistické dítě je určitě obohacující - ale nezávidím. Jen obdivuji, s nesmírnou úctou se klaním lidem, kteří to dokážou zvládnout psychicky i fyzicky a těšit se z těch dnů radosti a zapomínat na chvíle, které by se neměly stát. Maceško, můj obdiv!
zdenka 4děti
  • 
28.11.2008 23:54:49
Ahoj Maceško!
Tvá dcera věděla,koho si tu vybrat za maminku.Miluješ jí,a ona to ví.
Jen nechápu některé názory lidí.
Já smekám-před Tebou i před Míšou.
Její obrázky jsou překrásné.
27.11.2008 23:47:15
Ty Štěpánko, ve vší úctě, jako učitelka, mě malinko konsternuješ. Nelze říct, že nějací Židé, Češi, Francouzi, Arabové, Romové, Chodové,... dělají jiným příslušníkům své pospolitosti špatnou vizitku, takže se nedivíš...čemu vlastně, antisemitismu? Čekala bych od účy, že bude šířit vzdělávacím procesem fakt, že jakákoliv kolektivní vina lidí, které něco spojuje (víra nebo záliba v kokeji) je problém a zárodek velkých křivd a dějinných tragédií.

Židovství je velké tajemství, to je ale mimozní poznámka mého osobního obdivu a údivu. Ty uč decka, že arogantní je možná Pepík nebo Franta, niddy ne národ.
štěpánka
  • 
27.11.2008 22:22:52
Kohnová, to já přeci vím, že jsem taky "tak trochu" Žid, ale ne z židovské matky, tak nevím, co by tomu pan Sidon a jemu podobní říkali. Jenže naše velmi široká rodina je ateistická, ač kořeny máme židovské a evangelické. Kupodivu, žádný katolík. Mí židovští předci po zkušenostech ze 2. světové války v podstatě svůj původ tajili před námi dětmi a proto jsem taky mohla udělat takový exces. Kdyby se o tom normálně mluvilo, tak bych domů takový názor nepřinesla a tomu blbečkovi (někdo ze spolužáků) co mi ho vložil do úst bych dala na budku.... Ale nebyli jediní. Zjistila jsem, že v ojkruhu rodin, se kterými se mí prarodiče "kamarádili" to tak bylo všude a děti se o svém židovství dozvídali velmi potutelně. Dospělí prostě chtěli své děti uchránit antisemitismu.
Bohužel však znám také Židy, kteří se chovají tak nadřazeně a arogantně, že se vlastně ani nedivím, že normálním Židům dělají špatnou vizitku. Nenávist k Židům má velmi hluboké kořeny, ale slušní současníci, jak jsem zjistila spíše mají pocity viny za události v minulém století a ti méně bystří si to omlouvají různými pověrami a nepravdami po staletí tradovanými (zejména v Evropě).
Mimochodem, jiné menšiny (Cikány, postižené, Černochy,....) každý v podstatě pozná. Ale jak vypadá takový Žid. Pokud není ortodoxní a nemá pejzy plus příslušné oblečení.... "Nejžidovější" vzhkled co si pamatuju měl tatínek jedné mojí kamarádky, který pocházel z rodiny ortodoxníxh katolíků.....
pajda
  • 
27.11.2008 21:33:59
souhlasím s každým slovem! Míša je nejen vítěz, je to prostě zcela originální bytost, nádherná svým neopakovatelným prožíváním života, o kterém my -normální nudní smrtelníci (častokrát nudní i ve 14!) - nemáme ani potuchy. Držím palce, aby Míša našla někoho, kdo věří na obrázky!!!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 127 [Dalších 107 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.