| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V mateřství jdu přirozenou cestou

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 63 [Dalších 43 >>]
Ladka
  • 
31.7.2008 21:54:39
No, ono to nebylo čas od času, ale vždy v pracovních dnech. Příklady asi nebyly nejvhodnější (i když článek udává, že ty ženy samy s tím nejsou nadšené), ale i tak si myslím, že obecné vědomí společnosti zbytečně předpokládá, že každý má chtít partnera a rodinu.
Naopak si myslím, že existuje hromada lidí, kteří se pro partnerství a tím pádem rodičovství prostě nehodí. Fandím těm, kteří si to umí přiznat.
Markéta
  • 
30.7.2008 21:31:22
nebo dokonce cas od casu babicce!!! hruza!!!
Katka,kluci 5 a 9
  • 
29.7.2008 13:55:49
Musím říci, že mě to taky lehce nadzvedlo,ostatně jako všechny podobné úvahy na téma "proč si ta či ona vůbec pořizovala dítě, když s ním nyní nechce 3 a více let stavět kostečky,dělat bábovičky,míchat biokašičky a ještě ho , považte ta hrůza, svěří do péče vlastnímu otci !"
Markéta, syn 6 l.
  • 
28.7.2008 18:41:52
No jen aby se ta ozónová díra nezvětšila po přechodu na vegetariánství díky enormnímu nárůstu spotřeby luštěnin!
Markéta, syn 6 l.
  • 
28.7.2008 18:03:08
Autorka říká, že má dvě kamarádky, které porodily a z nichž "Jedna předala dítě do péče tatínka...". Zároveň autorka klade otázku: " Proč musí mít taková žena děti?"

Tak by mě docela zajímalo, co to je předání dítěte do péče otce. Protože jestli to znamená, že na rodičovské či mateřské dovolené je tatínek, měla by následovat otázka, jestli musí mít děti muži, kteří po narození dítěte nepřestanou pracovat a předají dítě do péče matky.

Moc tomu nerozumím.
Tatchud 29 let, syn 2roky+4měsíce
  • 
28.7.2008 16:07:58
No, byla by to asi velká sranda, kdyby po omezení chovu hovězího dobytka přišli na řadu vegetariáni - kdoví kolik metanu z rostlin vyprodukují. Třeba pak bude časem povolen jen omezený počet vegetariánů na populaci kvůli ozonové díře.
Cindule - 1 ještěrka (20 m)
  • 
28.7.2008 15:04:06
No myslím, že se od masožravectví jen tak neodpoutáme. A přiznám se, že i já ho mám ráda. Pravda, nemusí být každý den, ale párkrát do týdne ano. Rozhodně nejsem zastánce ani vegetariánů ani veganů ani fruktariánů a ani čichavců. Nevadí mi, pokud jim nevadím já, ale nechci, aby se mě někteří z nich za každou cenu pokoušeli předělat na nemasožravce.
Jen mi přijde poněkud legrační tvrzení, že ozonová díra se rozšiřuje proto, že skot více prdí. To by také jednou mohlo skončit porážkami lidí, kteří také prdí, aby se - nedej bože - kvůli nim ozonová díra nezvětšila. Řekla bych, že alespoň výjimečně prdí každý člověk. Ledaže bychom také přestali jíst nadýmavou zeleninu, luštěniny apod. :-)
Tatchud 29 let, syn 2roky+4měsíce
  • 
28.7.2008 11:10:42
No kdyby mi to nechutnalo, tak to nejím - to je snad logický. Já to jen psal ve stejným stylu jako to fanatický vnucování vegetariánství lidem, kteří o to nestojí (myslím tím i mne). Neuznávám střílení jelenů pro trofej a jim podobný aktivity, ale zabití jatečního zvířete beru jako samozřejmost, přestože se na jatka nechodím kochat.
Já maso jím protože ho k životu potřebuju (samotnýho lupení se opravdu nenajím a když jsem hladový, bývám dost vzteklý) - o tom, že mi chutná jsem snad psát nemusel.
Nemusím se obhajovat proč se cpu masem - je mi totiž celkem jedno, co si o mně jiní kvůli tomu myslí. Jenže já vegetariána mýma masožravýma názorama nenutím jíst maso, tak nevím proč se do masožravců naváží militantní vegetariáni a pomalu by nás křižovali. Ať si klidně na zimu k jídlu suší seno, mně je to jedno a nebudu jim bránit, ale ať jsou zase v klidu pokud já naskladňuju mrazák.
Proto jsem napsal ten příspěvek v jejich řeči - jen jsem tam prohodil zeleninu za maso a naopak. A najednou to vypadá, že já mám černý svědomí z toho, že jím maso. Proč to tedy nevypadá stejně i u vegetariánského názoru - proč nenařkne vegetariána nikdo z pokrytectví a netvrdí, že těma květnatýma kecama jen maskuje svý černý svědomí z toho, že jí jen zeleninu? Nemůže to sáhodlouhý obhajování stejně tak frajersky zkrátit na to: "Vy si jezte si co chcete, ale já budu jíst jen zeleninu, protože mně to prostě chutná!" ???
Nebo se bere dvojí metr? Masožravci a všežravci nejste v módě, tak mlčte a Býložravci vy mluvte ať se ostatní nedostanou ke slovu.
Ten můj předešlý příspěvek byl jen pomyslný "protiútok vlastní zbraní" - nehledejte v tom nikdo nějakou hlubší myšlenku. Jezte co Vám chutná, raději ani moc neřešte jak to vzniklo a nenechte si do toho od nikoho (kromě doktorů) kecat. Pak už někdy totiž vznikají uměle vytvořené fámy jen pro větší zisky obchodníků a uměle vytvořené nové potraviny - dělal jsem v potravinářství a žasnul jsem jak se z obyčejného běžného chleba lacino stane nový zdravý tmavý chléb (s cenou ovšem krapet jinou) a jaký úspěch tento " úplně nový" chléb najednou má u zákazníků (i přes tu cenu - ale reklama a strašení lidí nemocema dělá divy).
Nenavážím se do Bio potravin, ale ještě mi třetí ruka na zádech z nebezbečných jedovatých obyčejných jídel nenarostla a já si to nezdravé stravování kompenzuji zase třeba tím, že celodenně nedýchám městský vzduch.
28.7.2008 9:45:51
Ahoj,

jsem houby zemědělec, ale pokud krávu včas nepodojí nedostane dokonce zánět nebo něco podobného?
K masu a jídlu - já to beru jako potravinový řetězec. I zvířata žerou maso ,,slabších" - průšvih je ten, že člověk přešel ke stylu chovu a zabíjení, které je dost kruté (slepice v miniaturních kotcích, jatka apod.). A i v tom vidím smysl BIA, byť zatím ho sama nekupuji - zvířata mají jednak lepší podmínky - a tím pádem je i kvalita masa lepší.
28.7.2008 9:22:58
Pokud někdo jí řízky a potřebuje ke svému svědomí takto žvanit o banálnosti zabíjení a krutého chovu zvířat, je slaboch.
Frajer je ten, kdo řekne: "Mně to zkrátka chutná"
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 63 [Dalších 43 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.