| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminko - já chci - pochovat

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 123 [Dalších 103 >>]
sojka+07+09
24.5.2008 22:24:23
máme to také tak, spíme přituleni a to většinou i přes den, budíme se přituleni. Holčičce je 14 měsíců, je veselá, přátelská, ničeho a nikoho se nebojí. Sama jsem velmi úzkostná a když se malá narodila, rozhodla jsem se jí hlavně jí dát pocítit co největší bezpečí. Byla to dřina a ještě pořád je, hlavně fyzicky. Mám doslova jednu ruku dlouhou, ještě že vynalezli šátky. Ale jsem moc ráda, že jsem to takhle udělala, protože se zdá, že je moje dcera vážně štastné dítě. My jsme dětskou postýlku přišroubovali k manželské posteli.Všichni máme svůj prostor a zároveň spíme spolu. Velice doporučuji.
22.5.2008 22:25:02
Zaujala mě obrázková metoda komunikace. Je možné získat někde více info? to jste si vyrobili obrázky doma sami nebo se lze někde inspirovat? Se svým 2,5 letým synem se domlouváme hodně gesty (umí zatím opravdu jen pár slov)nebo se snaží komunikovat pomocí obrázků v knížkách nebo pomocí hraček. Obrázková metoda by nám mohla dost pomoct. Díky
Chana
22.5.2008 16:29:50
Naprostý souhlas!
Ninivé, synek 2r., 16tt
  • 
22.5.2008 16:10:45
ahoj, to je milé, že to má někdo jako my :-)
Já i syn jsem velcí mazlíci - spí střídavě v postýlce a u nás - pokud nejsme úplně vyčerpaná, tak je mi to příjemné. Jen nevím jak se to odnaučí a co s novým mimi. Majko, píšeš, že se tvoje děti přesunuly samy. Já nevím, co manžel, aby se dřív nepřesunul on... musím se ho optat :-)
Jinak v šátku jsem ho nosila asi do 10kg a bylo to prima, těším se na další.
Lenka, Daniel 9měsíců
  • 
22.5.2008 15:10:17
Jojo, já to myslela spíš tak, že nic se nemá přehánět. Když uvedu příklad, tak moje kamarádka příručkama vysloveně žije. Sleduje např., co by ten její klouček už měl a když to neumí, tak je z toho celá špatná. Žije tím až moc. Jak říká manžel, některé už mají místo mozku mléko :-). Mít přehled, ano, ale nepřehánět :-).
No, tak takový výlet bych si taky nechala líbit :-).
Teraza Horáková
22.5.2008 10:40:11
Bumbi, to je paráda, dvojčecí nošení.... Hani, to je pohodička, bude míň starostí :-)))

nezbývá než povzdechnout si: "to za našich mladejch časů nebejvalo". O nošení v šátku jsem sice věděla, ale dvojčecí mne nenapadlo, navíc fakt je super, že se o to, Hani, zajímáš už teď, mně po porodu nezbyl čas :-))) ani o www.rodina jsem ještě nevěděla.
Žluťásek.
22.5.2008 10:30:15
Takhle nějak jsem to taky zkoušela, ale žádná práce se mi s tím udělat nepodařila. Tak akorát sundat prádlo ze šňůry
Romana, 2 děti
  • 
22.5.2008 9:57:32
Já si myslím, že tuším jak to autorka myslela. Já jsem to totiž měla stejně jako ona. Jde o to, že u prvního (pokud je to zrovna mazel a nechce být sám). Tvojí holčičce to zrovna třeba vyhovovalo, tak jsi to tak nepocítila, ale když je tedy dítě takové, že chce být strašně u mámy a má tu smůlu, že je první a maminka má načteno mnoho civilizovaných mouder a dá na všechny rady, které říkají nechat dítě vyplakat, nenechat ho spát s rodiči v posteli, dodržovat odstupy mezi kojením, budit na kojení po určitých intervalech, tak se může stát, že ve víře, že všechno děláte dobře opravdu necháte toho vašeho prďouska vlastně dost trpět. Mám už děti větší 8 a 6. U prní (holčičky) jsem se urputně snažila dodržovat vše, co je správné a výsledek bylo naprosto nešťastné a uplakané malé dítě (to jsem si ale uvědomila až zpětně - že já nejsem ve stresu, že dítě pořád pláče, nýbrž dítě je ve stresu ze mě a mého věčného sledování hodinek, kdy už má mít kojení, kdy by už měla jít spát, kdy bychom si měli miminkovsky hrát apod.-nedokázala sama dlouho usnout, když už konečně usnula, tak už byl zase pomalu čas na kojení, tak jsem jí budila - jak "blbec";), no a u syna o 2 roky později jsem nechala všemu naprosto volný průběh. Kojil se kdy chtěl, spal kdy chtěl, žádný režim jsme mu netvořili, utvořil si ho postupem času sám a byl naprosto klidný a v pohodě a my tudíž taky. Dodnes mám výčitky, že dcerka fungovala vlastně jako takový pokusný králík, ale doufám, že jsem si vše uvědomila ještě dostatečně brzy a "netrápila" jsem jí až tak strašně dlouho:-). Ani sama zpětně nevím, proč jsem se tak hrozně urputně držela těch všech rad, které stejně nefungovaly. Moje rada zní, nebát se, že Vás dítě bude zneužívat, když se s ním budete hodně mazlit a budete ho brát k sobě do postele, že bude rozmazlené, když mu budete jako miminku dělat co mu na očích vidíte. Nám se vyplatilo podřídit se v začátku potřebám miminka a dneska jsou snad (obě) děti vyrovnané a vychované a žádné problémy s nimi nemáme:-). Určitě nejsou rozmazlené. Jen dcerka je o trochu větší nervák, než syn, ale za to si můžu sama. Jsem přesvědčená, že to je právě proto, že jako miminko jsem jí mnohdy nechala samotnou plakat v postýlce v přesvědčení, že tak se to má.
bara, vašík 1 rok
  • 
22.5.2008 9:24:11
souhlasím s tím, že každé dítě je jiné. Náš syn se mnou spal v postely celou noc jen 4 týdny a to ještě kvůli mě, že jsem se o něj bála, pak jsme se přestěhovali do pokojíčka, kde já spala na válendě a syn v postýlce, kojila jsem sice, ale měla jsem to štěstí, že syn od začátku spal v kuse od osmi do dvou, pak jsem si ho vzala k sobě a spali jsme spolu. Od čtyř měsíců jsem zž nekojila tak jsem se přestěhovala do ložnice. Syn spal sám, pokojík má hned vedle a v paneláku je vše slyšet a musím říct, že jeho spaní se ještě zlepšilo. Od malička vstává brzy, a když jsem s ním byla v pokoji či jsme to naivně zkoušeli si ho brát do postele že by snad ještě usnul, tak opak byl pravdou, jakmile nás zblejskne tak to je signál pro to, že se spát nebude, takže na návštěvě, kde spíme v jednom pokoji, vždy vstáváme v půl páté, v pět a opravdu nic nepomáhá, když ho vezmeme k sobě a děláme, jako že se bude ještě spinkat, tak začne teror- prsty do nosu, do ucha poplácávání, apod., dokud to nevzdáme a jeden z nás nevstane. Takže pokud spí syn sám v pokoji, a probudí se, dokáže si v postýlce spokojeně broukat a hrát s muchlínama (jeho plyšáci) ještě minimálně hodinu, ale většinou i déle a my si krásně přispíme. A to je opravdu obletované dítě, první vnouče z obou stran, stále mazlené od malička s námi trávil všechen čas na lehátku, právě tam, kde jsme byli a odvíjel se rodiný život. v postýlce přes den opravdu nebyl ani chvilenku, ale odjakživa usínal sám a v postýlce po vždy stejném rituálu ve stejný čas a mám pocit, že se na to těší. A teď jsme nastolili i odpolední spaní v posýlce a musím říct, že není problém. Vyhovuje mi to takhle, máme s manželem čas na sebe a vašík má svůj čas na to naučit se a užít si to být sám a myslím, že všem nám to vyhovuje, je to velmi společenské usměvavé dítě, které brečí jen když se opravdu něco děje a to s manželem vždy zasáhneme. Miluji svého syna a jsem ochotná pro něj udělat i nemožné, ale ne na úkor sama sebe, nemyslím si, že by to bylo prospěšné. Přitom opravdu obdivuju matky, které jsou schopné přes tuto hranici jít, já toho nejsem schopna a přes to si nemyslím, žemám své dítě méně ráda. Každý jak jemu to vyhovuje, co je fajn pro mě nemusí být pro toho druhého, naprosto to uznávám a snažím se nesoudit, i přesto, že mám jiný styl a názor.
22.5.2008 9:22:03
Když se mi narodila první dcera, žasla jsem občas nad tím, jak jsou děti moudré. Jak reagují logicky a přirozeně. Zjistila jsem, že je někdy lepší je poslechnout, že je to řpínosem pro nás, pro obě.
Zastávám názor, že dítě nelze chováním a pozorností rozmazlit. Lze ho rozmazlit opičí láskou a nadbytečnou ochranou.
I dnes občas žasnu nad dětskou logikou, která je průzračná a přímá.
Naposled včera, když jsem se zlobila, že mi Ela neřekla pravdu, ale lhala mi.
Její odpověď: "Mami, vím, že lhát není správné. Mrzí mě, že jsem ti lhala. Jenže, víš, kdybych ti měla vždycky říct pravdu a vždycky říkat co si myslím....no, pravděpodobně už bych byla tak dvakrát po smrti." (je jí 8 let).

Teď čekám druhé miminko a už se moc těším na ty nekonečné a někdy naprosto vyčerpávající a únavné dětské diskuse, připomínky a úvahy.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 123 [Dalších 103 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.