| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když neplodná ženská kojí dítě aneb Zázrak adoptivní laktace

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 82 [Dalších 52 >>]
16.5.2008 15:21:56
Škoda, že tyhle "nechápací" hlášky o tom proč kdo nekojí se těch, co nekojí "jen tak, protože je to neba a obtěžuje atd." (a je jich málo, myslím), vůůůůbec nedotknou, zato těch maminek, které by kojily až do alelujá, ale nejde to, se to dotkne setsakra! ;((
rafaja
16.5.2008 13:25:52
samozřejmě, všechno má dvě strany a nic se nemá přehánět;)
Repulsion
16.5.2008 13:22:07
může taky uškodit. Právě u dětí "vymodlených", ať už počatých přirozeně, uměle či adoptovaných je třeba si na to dát pozor, protože je celkem přirozené, že i rodič je na takové dítě fixován mnohem víc než v "běžných případech". Pozoroval jsem to na sobě i na ženě, když se nám první těhotenství nepodařilo a pak se nám narodila dcera, tak jsme byli láskou až nepříčetní. Naštěstí se nám povedlo brzy další a pak ještě jedno, a pak už to člověk prostě nestíhá tak prožívat.

Kromě problémů s nástupem do školy, o kterých už jsem psal níže, mohou mít takové děti později i vážně problémy ve vztazích.
rafaja
16.5.2008 13:05:24
nejde tady o něco jiného než o délku kojení dítěte? myslím rozdíl mezi vlastním dítětem a dítětem adoptovaným a významu kojení z tohoto pohledu....to je přeje jedinečná možnost přiblížení a získání vazby .... kdo si nepřeje, aby právě adoptované dítě se stalo "mamánkem"?
Hugo z hor
16.5.2008 11:39:43
No tééda, to jsou mi věci. Zase jsem o trošku chytřejší. Nějak mě ani nenapadlo, že to jde. Je to trošku zvláštní (možná proto, že se o kojení adoptovaných dětí nemluví), ale proč ne; vždyť dříve měli v bohatých rodinách kojnou.
Nicméně, máš můj obdiv a mnoho zdaru.
R^
Snad nebudeš litovat, že jsi neprožila těhotenství.
16.5.2008 10:17:52
Repulsion, já jsem je všechny musela docela "ukecávat", aby se nechaly odstavit. Nejjednodušší to bylo u nejmladšího kluka - když se narodila dcera, tak mu to počáteční mlíko nechutnalo :-D (bylo mu v té době 28 měsíců).
Repulsion
16.5.2008 9:59:53
Lída: Může být. Ostatně, dva roky ještě není tak moc. 2 a půl už trošku jo, ale pořád to ještě není extrém. Ale tady jsem zaznamenal něco 3 letech, a to už se mi zdá dost.

My jsme v podstatě akorát nejstarší dceru museli "odstavit násilím", protože jsme chtěli další dítě. Obě starší se tak nějak odstavily samy okolo toho 1 roku. Přičemž u starší dcery se tak stalo opravdu ze dne na den - v okamžiku, kdy ochutnala jiné jídlo, tak už mlíko nechtěla.
16.5.2008 9:50:12
Repulsion, tři z mých dětí byly kojeny déle než dva roky, jedno déle než dva a půl roku. Fakt si nemyslím, že by na mě byly nějak nezdravě fixované...
Repulsion
16.5.2008 8:55:52
Raději bych to ještě trošku rozvinul: Ona totiž taková přílišná fixace na matku (která samozřejmě může vznikout i jinak) není pro dítě nic moc přínosného. Dítě pak mnohem hůře zvládá nástup do školky či školy. Některé z těch dětí, o kterých jsem psal, nebyly schopny nastoupit do 1. se svými vrstevníky. A srdceryvné scény u zápisu skutečně stály za to.

A takový "ztracený rok" může mít pro život člověka opravdu zásadní význam, byť je to dnes běžná praxe. Sám pocházím z "podzimního vrhu", tak vím, jaké to je - člověk si zvykne na to, že ve třídě nad svými mladšími spolužáky prakticky ve všem vyniká, začne trpět přehnanou sebedůvěrou a vytvářet si o sobě falešnou představu. Pozdější střet s realitou může docela dost bolet. A někdo to ani nemusí "rozchodit".
Milada.
16.5.2008 8:48:23
Jistě a teď se nám tu rozvine debata, jak dlouhé kojení je všeobecně pokládáno za přiměřené, už se na to moc těším ! :- D :- D :- D :- D :- D


(ale tentokrát ji začal chlap, o to to bude zajímavější :- D)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 82 [Dalších 52 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.