| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prečo (ne)očkovať proti TBC v pôrodnici

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 196 [Dalších 176 >>]
zuzana
  • 
12.9.2007 21:02:27
Děkuji za informaci, nicméně je napsané v příbal.letáku:nepoužívejte na prsa jestliže kojíte. Bohužel asi ani u syna nebude tento přípravek vhodný aplikovat, protože ve vedlejších účincích je uvedeno, že zvyšuje riziko vzniku infekce herpes simplex a zrovna opakovanými infekcemi syn často trpí.
Hana,1 syn
  • 
12.9.2007 20:27:19
Lízo,pokud si pořádně přečtete můj příspěvek-mluvila jsem o atopickém ekzému,nikoli bradavkách.Na bradavky jednoznačně vede Bepanthen a samozřejmě Pevaryl,pokud se objeví candida...
Líza
12.9.2007 20:06:28
Hano, Elidel, na rozdíl od kortioidů, byl z bezpečnostních důvodů zakázán pro děti do dvou let. Takže doporučovat kojící matce na bradavky Elidel s tím, že je míň škodlivý než kortikoidy, je poměrně legrační.
Hana,1 syn
  • 
12.9.2007 17:17:53
Zuzko,vrátila jsem se k Vašemu odkazu o léčbě atop.ekzému kožní lékařkou- existuje mast bez kortikoidů Elidel ,ale pojišťovna na ni nedává ani korunu,je jí jen 30 ml a je fakt drahá.Na druhou stranu je možnost dávat jí málo a ne vrstvu
Hana,1 syn
  • 
12.9.2007 17:17:22
Zuzko,vrátila jsem se k Vašemu odkazu o léčbě atop.ekzému kožní lékařkou- existuje mast bez kortikoidů Elidel ,ale pojišťovna na ni nedává ani korunu,je jí jen 30 ml a je fakt drahá.Na druhou stranu je možnost dávat jí málo a ne vrstvu
Líza
12.9.2007 16:30:42
Aleno, a co když ti řeknu, že odborná lékařská společnost už dlouhé roky usiluje o přesunutí očkování proti TBC z novorozeneckého věku na konec prvního roku života? A furt nic? Do očkovacího kalendáře se za tu dobu přidala a změnila spousta věcí, tohle ale dosud změněno nebylo, přestože jedním z hlavních argumentů je právě to, že kolem roka je menší riziko závažných komplikací a většina těžkých imunodeficitů se už projevila...
Hana,1 syn
  • 
12.9.2007 16:05:52
Dando,velkým problémem zůstává(a je to dle mého názoru otázka peněz),že se imunologie v porodnici nevyšetřuje.Jistě-rodiče mohou být alergici,ekzematici atd.,ale pokud dítě neprodělá po porodu bakteriální infekci a ATB léčbu(v tu chvíli se očkování odsunuje o 3 týdny),je považováno za zdravé.Lékaři to nemyslí zle a mají ze svého úhlu pohledu pravdu.Dávka 0,1-0,2ml,oslabené vakcíny(ona se ředí)je opravdu zanedbatelná.A pak-tady nejde jen o TBC plic,ale o TBC i jiných neméně důležitých orgánů. Navíc generalizovaná BCG reakce byla zachycena u méně než 0,01% populace.
Danda
  • 
12.9.2007 15:32:41
Milá Aleno - a představte si tu otevřenou a arogantní manipulaci, když víte, že máte v rodině imunitní poruchu a teoreticky ji může mít i dítě. A představte si, že to dítě opravdu chcete naočkovat - ovšem až po tom, co s dítětem nyvštívíte imunologii. Jenomže v porodnici Vám začne doktor, doktorka a dvě sestry podsouvat, jaká jste hloupá a nezodpovědná matka, jak TBC přibývá a jak svému dítěti usilujete o život, protože jen co vyjde z porodnice, kýchne na něj bezdomovec a dostane okamžitě TBC. To není manipulace? Mně se to stalo na Obilňáku v Brně a byla to síla - navíc když si uvědomím, jak nepodloženě argumentovali a dělali, že oni jsou ti, co rozhodují úplně ve všem co se týká mého dítěte. Přitom snížení imunity opravdu bylo potvrzeno. Co si na takových lidech pak vezmu, když mně dítě násilím naočkují?
Monika
  • 
12.9.2007 14:55:31
Milá Aleno. Cenzura článků na internetu by se hodila spíš do minulého režimu. Myslím, že autorka článku pouze vyjádřila svůj názor a je na každém z nás, zda se s ním ztotožní, či nikoliv. Každý, kdo má trochu rozumu, tak se jím podle mého názoru řídí. A nebudu se chovat podle toho, co někdo napíše. Já osobně s autorkou částečně souhlasím. Očkovat miminko 4.den po narození, je podle mě hodně velký zásah do imunity. Já osobně jsem svému synovi nenechala naočkovat HepB. Přijde mi, že ve věku 4 měsíců se s ní opravdu nesetká. A čtyřkombinace je sama o sobě hodně velký zásah, se kterým se jeho tělíčko musí vyrovnat. A to mu všechna očkování neutralizuji homeopatiky. Ale každý má svůj názor a chce pro své dítě to nejlepší. Přeji vašim dětem do budoucna hodně zdraví.
Alena
  • 
12.9.2007 14:35:27
Pracuji s dětmi dost dlouhou dobu a i když nejsem zdravotnický pracovník, tak mě téma Očkování dost zajímá a čtu vše, co k tomu najdu. Nechce se mi vůbec věřit, že autorka, píše o tomto problému dost podrobně a s odbornými termíny, tak nějak potutelně vsugerovává myšlenku, že lékaři v porodnici jsou naprosto neschopní a nevzdělaní. Jasně, že se v každém oboru najde několik černých ovcí, co dělají něco, na co nemají, ale proč kvůli tomu riskovat zdraví našich potomků? Málokteré dítě má tak těžkou reakci na očkování, že by bylo lépe riskovat jeho nakažení nějakou zákeřnou chorobou. Absolutně nejsem pro cenzuru, ale některé články by před zveřejněním měl zkontrolovat někdo kompetentní, protože ne všichni rozumí danému tématu (dědů vševědů je na světě fakt málo) a jsou mezi námi i lidé náchylní k přijetí za své všeho, co je někde zveřejněno, i když to není zrovna fakty a výzkumy podložená věc. Jen doufám, že žádná maminka nepodlehne sugesci tohoto článku, on totiž vypadá opravdu odborně. s fakty je umně manipulováno a mezi řádky je pěkně vložena manipulace s lidskou psychikou. Od takových článku raději dál!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 196 [Dalších 176 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.