| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prečo (ne)očkovať proti TBC v pôrodnici

 Příspěvky 110 z 196 [Dalších 186 >>]
Peto_MiG
  • 
18.11.2008 13:38:00
Lenka, proti herpesu (a mnohým iným vírusom) platí vitamín C vo vysokých dávkach (a nemyslí sa tým 500mg denne!), a na podporu hojenia Riboflavín (B2) 10mg denne a doplnkový zinok. Ak si netrúfnete na skutočne efektívne dávkovanie vitamínu C (400mg/kg denne, môžu to byť až desiatky gramov), tak daj toľko, koľko si trúfnete. Rozdeľ to do viacerých dávok počas dňa, najlepšie s jedlom, a dostatok tekutín k tomu, najlepšie vo forme ovocného džúsu. Vyber si taký produkt, ktorý obsahuje čo najmenej farbív a konzervačných prísad. Ak sa vyskytne nevoľnosť alebo hnačka, treba rozdeliť užívanie do viacerých dávok.
  • 
5.10.2007 14:22:46
ahoj,

nejste náhodou v Grazu? My jsme se přistěhovali do Rakouska z Francie (tam jsme nikdy za aplikaci vakcíny neplatili a za vakcínu samotnou jen 1x) před 5 měsíci a taky jsem byla docela v šoku, když po mě doktor chtěl 10 Eur jen za to, že mu to píchl (+ cena vakcíny proti klíšťovce, v lékárně). Jednorázově sice 10 Euro není horor, ale pokud si spočítám, že 1. dítko mělo v prvních 2 letech 15 injekcí (vč. přeočkování), už to zase tak malá částka není. Teď čekáme druhé a usilovně hledám dobrého pediatra, ti dva , co jsme zatím navštívili, nestáli za nic.
Iva
Mrej
13.9.2007 16:25:06
Jak bylo v článku zmíněno, svého času se děti experimentálně vůbec na TBC v porodnici neočkovaly. Mám takový jeden exemplář z roku 1989 doma.
Kupodivu - přežil to! Dokonce se ani nenakazil! Očkován byl až někdy na ZŚ po přezkoušení protilátek, a to opakovaném.
Nejmladší měla penicilín od 12 hodin věku (nalokala se zkažené plodovky, která se zkazila po "důležitém kontrolním" nápichu 12 hodin před porodem) a přesto byla očkována na TBC hned v porodnici. A tady čtu, že se to nemá! Kupodivu - taky to přežila, dokonce bez komplikací.
Mrej
13.9.2007 16:12:23
Můj otec jednou vykašlal trochu krve, polekal, šel na obvod, odtud šupem na plicní, tam sice pochopili, že TBC to není, ale nejnižší taxa byla 6 týdnů a dřív ho fakt domů nepustili. Povídejte mi o praxi na plicním, takhle jim přibývá pacošů jak na běžícím páse.
Hana,1 syn
  • 
13.9.2007 7:43:38
Zuzko,určitě bych zvolila Australlian Body Care-tedy klasiku.Žádné,někdy rádoby levnější,napodobeniny...Pokud nepomůže,pak určitě neublíží...A s genciánou opatrně-byly popsány karcinogenní účinky při dlouhodobém používání...
zuzana
  • 
12.9.2007 22:54:45
Hanko, d nějaké konkrétní firmy, nebo je to jedno?
Hana,1 syn
  • 
12.9.2007 22:16:33
Honzo,disbalanci v imunitě lze zachytit už v bílé složce krevního obrazu.
Hodnota generalizované BCG infekce byla podle výskytu v ČR,tedy 0,01 %.
Pozitivita TBC u dětí do tří let by byla opravdu na pováženou.Nejednalo by se ale zřejmě o klasickou plicní formu,ale spíš o TBC kostí,nebo jiných měkkých tkání.
Zkuste se na celou věc podívat i z druhé strany-myslíte si,že všichni rodiče přistupují k prevenci a tedy i k očkování zodpovědně??
Honza
  • 
12.9.2007 21:43:47
Hano, z Vašich předchozích příspěvků jsem pochopil, že jste zdravotnice. Zarazil mě Váš návrh vyšetřovat imunitu v porodnici. Co si myslíte, že u čtyř denního miminka naleznete za imunitní systém? Ten se vyvýjí až do třetího roku věku. Pak se nechají vyšetření provést. Pokud to umíte dříve, zřejmě Vás čeká Nobelova cena a přijměte moje blahopřání!

K vašemu číslu 0,01% generalizované BCG reakce: při ročníku 100 000 dětí to znamená 10 dětí. Uf. A výskyt TBC? Kdy byl v Čechách poslední případ u dítěte do tří let? Válečné ročníky? A kdy byl v Německu, kde se neočkuje? A proč v Německu nemají také generalizovanou BCG reakci? Co jim ji exportovat? Myslíte, že by nám za to dali nějakou tvrdou měnu, nebo by nás hnali klackem?
Hana,1 syn
  • 
12.9.2007 21:34:48
Zuzko,zkuste tedy Tee Tree,hojí a zklidňuje i atopický ekzém...Sama jsem ekzematik,polyvalentní alergik(potraviny) a mám to vyzkoušené...
zuzana
  • 
12.9.2007 21:15:40
Můj problém není samotný atop.ekzém, ten v případě rapidního zhoršení opravdu jen ve velice výjimečných situacích zaženu minim.vrstvou i těch kortikoidů. S tím už jsem se naučila žít a nějak ho zvládat. Problém byl, že se mi rapídně zhoršil a v oblasti dvorců a bradavek začal mokvat a krvácet, že jsem si doslova strhávala prsní vložky. Ono není nic příjemného něco takového cpát dítěti do pusy... Bohužel nic "neškodného" jako genciana, kalciovka, bepanten....nemělo žádný, ale vůbec žádný účinek. A člověk se brání i těch kortikoidů, ale bohužel jsem nakonec musela i na ně sáhnout. Chtěla jsem jen, aby mi doktorka předepsala mast s nízkou hladinou hormonů a aby mě předem upozornila, že na letáku je mast, kterou mi předepsala kontraindikovaná na prsa kojíci matky. Předepsala mi ji 3x denně po kojení, to byla veškerá instruktáž.
 Příspěvky 110 z 196 [Dalších 186 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.