| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poručíme větru...

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 105 [Dalších 85 >>]
MSteflova
30.7.2008 22:06:07
Věro, ty jsi dávala 3-měsíčnímu miminku puding? A z normálního mléka? Jestli jí pak bolelo bříško, tak není divu. Takhle malé děti tyhle věci špatně tráví. Naší malé jsou 2 a trpěla zácpou a bolením bříška, což přešlo a upravilo se, když jsme vysadili mléko.
Věra, Barborka
  • 
30.7.2008 21:25:03
Mám podobnou zkušenost s mléčnými výrobky. Naposledy jsem zjistila, že se bolení zhoršilo po pudinku. Naší dcerunku trápily prdíky také. Teď jí budou tři měsíce a občas ještě zapláče, ale zpravidla už se s nimi umí celkem dobře vypořádat. Pokud bříško bolí, tak pomůže masáž Pupíkem. Jestli pomůže pupík nebo masáž nevím, ale prdíky nevyjdou a Barča se uklidní, takže možná i Pupík, který má uvolňovat křeče v bříšku.
Lenka (6,5 měsíční syn Tomášek)
  • 
13.5.2008 10:48:43
Nám paní doktorka z poradny tuto možnost sama navrhla a ještě přidala přesný návod, jak rourku používat. Jak často - dle potřeby bez obav, že by se drobeček naučil vyprazdňovat jen s touto pomocí. Trubičku je třeba nejprve buď namočit teplou vodou nebo olejíčkem, pak opatrně zasunout do konečníku - ovšem poměrně hluboko - cca 3-4 cm tak, aby došla až do tlustého střeva a tam právě pomohla s odcházením prdíků. Pokud je provedení správné, uslyšíte, jak prdíky odcházejí a také samozřejmě mimčo začne tlačit, takže se s největší pravděpodobností pokaká. Je ovšem třeba vydržet v zadečku delší dobu nebo postup několikrát zopakovat (většinou se mimčo brání a kope, takže není možné rourku v zadečku udržet, nebo je ucpaná). Já osobně jsem rourku používala převážné v noci nebo v době, kdy byl opravdu už nesnesitelný stav pláče a křečí a ve většině případů nám pomohla, alespoň na nějakou dobu a Tomášek mohl klidně usnout. Hodně zdaru a trpělivosti všem. Nechci strašit, ale u nás se ve 3 měsících ani v 1/2 roce nic závratného nezměnilo a máme problémy pořád - je pravda, že s většinou už si Tomík umí sám poradit, ale někdy ještě ne, hlavně v noci se s pláčem stále budí.
  • 
13.1.2008 11:10:40
Me se osvecil Chamomilla vulgaris jsou to male kulicky rozdrti ve vode za daji do lahvicky. Opravdu to pomaha. Jen nevim jestly se daji koupit v cechach.
Ja jsem ve Francii.
Michaela
  • 
19.12.2007 11:58:06
Ahoj, máme 6ti týdenní dceru, která také trpí větříky a bolením bříška. Dostává křeče a tím i dobře nespí. Má neklidné spaní. Když usne, tak na půl hodiny tvrdým spánkem a pak sebou jen škube, hází hlavičkou a kope nožičkama. Ze spánku kňučí a různě mručí. Piji čaje, děláme masáže (mačkáme bříško), dáváme kapky ale ještě to není ono. Dostala jsem radu, že jí máme podávat bakterie Lactobacilus Acidofilus, ale nějak se toho bojím. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Marcela, jeden syn
  • 
29.8.2007 19:57:28
Mám dvouměsíčního chlapečka a taky ho trápily bolesti bříška. Asi jako všechny z vás jsme zkoušeli možné i nemožné. Na radu kamarádky jsem vyzkoušela olej na masírování bříška od firmy Weleda Baby-Bauchleinoil a
zabral. Během pár dní bylo po problému. Vřele doporučuji. Na malinké bříško stačí 3-4-kapičky,krásně se roztírá.
Marci, 1 synáček
  • 
29.8.2007 19:51:38
to může napsat jen chlap,který neví,jak může bolet bříško bezbranného tvořečka...
  • 
27.8.2007 22:06:24
Abych shrnula svoje zkušenosti- pití fenyklového čaje mnou nepomáhalo, malý ho z lahvičky moc nechtěl. Sab taky nijak zvlášť nezabíral. Pak jsem absolvovala kurs masáží kojenců, zkusila při prdíkách masírovat bříško a to hodně pomáhalo. Člověk se nesmí bát přitlačit. Buď klasicky třemi prsty po směru hodinových ručiček nebo ze středu do stran, třikrát nad a třikrát pod pupíkem. Výborný byl také Flatulin, ten pomáhal většinou okamžitě. Rektální rourku jsem nechtěla moc používat, také jsem slyšela o návyku. Nakonec problémy kolem 5.měsíce pomalu odezněly, ale od asi 3.týdnů Adámek trpěl tak obden. Proto si myslím, že to zase tak moc neovlivňovala moje strava, protože jsem jedla pořád podobné věci. Vydržte, bude lépe.Marcela
Makina
  • 
25.8.2007 23:37:10
Chci jen něco málo dodat. U obou synů zabíral rýžový odvar, ze začátku ( v prvních týdnech ) hodně ředěný asi dvě hrsti rýže na půl litru vody do měkka rozvařit(po lžičkách se dává oslazený glukopurem a po kojení - tolik kolik dítě zvládne spolykat). Počítejte s tím, že než se naučí dítě takto papat bude hodně odvaru mimo. Později, pokud je potřeba (po 3.měsíci) může se rozmixovat i uvařená rýže a přimýchat k vývaru. Použijte vždy jen obyčejnou rýži( ne předvařenou, nelepící se atd.) tu nejobyčejnější. Nutno podotknout, že moji plně kojení kluci vždy kakali hodně nařídko skoro průjmovitě, což Sab simplex ještě zhoršil. Rýže ,,zahuštˇuje", takže nemám zkušenosti s miminkama, která jsou kojena, kakají nahusto a mají větry. Rýže je bez rizika, podává se i novorozencům v nemocnicím. Lépe je odvar připravovat denně, ale já jsem ho používala i 3 dny, s tím, že byl uložený v lednici a ohřála jsem vždy jen určité množství. Kluci spaly jak ,,mimina" a bylo na nich poznat, když jsem odvar vynechala.
Dceři je 14 let. U ní jsem používala hadičku do 3. měsíců ,,imrvére"(o odvaru jsem nevěděla) a nikdy si na ni nezvykla, neměla žádné problémy s vyprazdňováním ani s konečníkem. Je to normální holka.
Jen radosti s miminkama přeji Makina
Jitka
  • 
23.8.2007 9:22:40
Díky všem za reakce a hlavně postřehy a rady z vlastních zkušeností - kvůli tomu jsem také ten článek vlastně napsala, aby se na jedno místo dostaly různé rady, jak na ty zatracený prdíky vyzrát. Doufám, že i Vy si tu najdete něco užitečnýho, ať už v článku nebo v diskuzi.

Takže pište dál, i když už je diskuze víceméně mrtvá, protože to zcela jistě pomůže dalším rodičům, kteří se k tomuto článku dostanou později.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 105 [Dalších 85 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.