| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pylová alergie trápí stále víc lidí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 71 [Dalších 51 >>]
štěpánka
  • 
3.6.2007 15:56:34
Milý Odyssee!
Nevím, jak jsi dospěl k závěru, že já a Cizinka jsme neměly pravdu. Vzhledem k tomu, že jsme obě napsaly zdroj svých informací včetně toho, že mezi hlavami chytřejšími a v dané oblasti vzdělanějšími než my dvě není o problému, kterého ses chytil, jasno, obě jsme uvedly, že tudíž nevíme, jak to přesně bylo, tak v tomhle snad musíme mít pravdu obě, když připouštíme, že může být i jiná verze než ta, která je známa nám. I průměrně zdatný žák 1. stupně ZŠ by zde odhalil, že když nejsou jednoznačné důkazy, tak prostě není ani jednoznačná pravda. Rozdíl mezi inteligentním člověkem a blbem je právě v tomto. Inteligentní člověk chápe, že to co si přečte někde ve slovníku nemusí být jediná jasná pravda, že v jiníém slovníku může být jiná pravda a nakonec se ukáže, že prostě není jasné, jak to bylo. Pohrdlivá povýšenost Tvých příspěvků mě jen utvrzuje v tom, že zřejmě trávíš čas nad nějakým slovníkem nebo encyklopedií (ješdiným zdrojem Tvých zdánlivě encyklopedických znalostí), brouzdáš tady po diskusi na Rodině a snažíš se někoho tu chytit za slovo. Nebetyčný problém pro Tebe je, uznat, že třeba někdy nemáš pravdu. To přesně je znak blbů, protože jenom blb o sobě a své pravdě nepochybuje. Inteligentní a vzdělaný člověk pochybuje pořád. Jinak bychom si stále mysleli, že Země je placatá, oheň od ďábla, atd... (a možná by nám tak bylo líp, nevím). Má zkušenost mi též praví, že kdo podsouvá mindráky jiným, nejčastěji jimi trpí sám. Pročetla jsem si teď znovu Tvé příspěvky v této diskusi a pochopila jsem, že je zbytečné se Tvou osobou zabývat. Buď vůbec nejsi schopen přemýšlet a nebo Tě baví schválně tu lidi vytáčet. Nepochybná pravda je, že jsi chudák, který má zřejmě alergii sám na sebe (viz minulý nadpis Tvého rádoby inteligentního příspěvku). No, my to tady na Rodině tu chvilku s Tebou vydržíme, ale Ty, chudinko, budeš muset se sebou žít až do smrti.......
2.6.2007 11:56:11
Již delší dobu vás tu pozoruji, ne záměrně, ale občas na vaše příspěvky narazím. Proč vy vlastně téměř na jakékoli diskusi jste neustále ta černá ovce, hádající se s okolím? Budu si muset někdy ty vaše příspěvky přečíst:)
štěpánka
  • 
1.6.2007 18:33:51
Díky, Cizinko.
Vzhledem k tomu, že o syfilis jsem tuto verzi slyšela před měsícem na Přírodovědecké fakultě na přednášce o invazních druzích živočichů a rostlin od velmi fundovaného VŠ profesora, tak ji beru za pravdivou. To samozřejmě neznamená, že nemůže existovat i jiná verze, také podložená a prostě je i možné, že se vědci nemůžou dohodnout, jak to bylo. Konkrétně syfilis byla na přednášce zmíněna spíše okrajově, bylo to zaměřené na "větší" organismy, které z naší přírody vytlačují ty naše původní, domácí. (třeba borovice černá a vejmutovka, rak signální, bolševník, akát a další i méně nápadné příklady)
Netvrdím, že mám 100% pravdu, ale taky nedělám hloupé a nesvéprávné bytosti z těch, kteří mají jiné informace. Protože dobře vím, že příroda a biologie (+ ostatní přírodní vědy) jsou bezbřehé a čím více vím, tím více mám pocit, že vím méně. Také si myslím, že o sobě a svých znalostech nepochybují jenom hlupáci. Tím si myslím, že Jarda - Odysseus je pro mě zařazen dostatečně.
Zajímavé je, že si z mého příspěvku vybral tuto jedinou věc, o které navíc ani asi nemá smysl diskutovat, protože nikdo neví jak to přesně bylo. Ostatní nechal zcela bez povšimnutí. (Nespornou pravdou je, že na syfilis se ve středověku umíralo rychle, později přešla do těch chronických forem a až antibiotika jí trochu dala na frak. A tak se chovají bakterie, které do oblasti přišly nově, lidi si na ně postupně budovali jakousi imunitu. Ono taky pro parazita není moc šikovné, když mu hostitel rychle umře. Přesto to tak u spousty parazitů je.)
Protože nejsem doktorka, je mi to nakonec fuk a Jarda ať si píše co chce.....
Moncaka
1.6.2007 8:46:41
Cigaretový kouř mi vadí asi jako každému nekuřáku, ale v době mé pylové alergie mám podobné problémy jako vy. Restauracím se dovedu vyhnout, ale s kuřáky na zastávkách volně se pohybujícím venku je to horší - ne vždy je kam zdrhnout. Podobné problémy mám ale i při návštěvě provoněných drogeriích, nebo záchodů, kde někdo použil "vůni".
cizinka1
31.5.2007 21:31:26
Jardiku, protoze zalezi na tom, do ktere "historii" se podivas. Sice objeveni Ameriky a prvni velkou celosvetovou vlnu pohlavnich nemoci spojuje jen datum (vzniklo to spise kvuli intensivnimu cestovatelskemu ruchu), ale doposud je nekolika teorii, jestli syphilis vznikl v Novem svete nebo ve Starem anebo v obou nezavisle. Spise byl do Noveho sveta zavlecen nez naopak, ale absolutni zhoda o tom neni. A take je pravda, ze do 19. st. syphilis a gonorhea se nerozlisovaly:-).

Stepanko, nic se s toho nedelej, pri trose odstupu da se neosypat ani od Jardika. Je to podstate velmi smesny clovek:-).
štěpánka
  • 
31.5.2007 20:21:56
Děkuji Vando 1,
jsem si jistá, že Tvá odpověď Odysseovi-Jardovi zůstane bez jeho reakce. Už jsem si mockrát všimla, že ví úplné houby, má moudrosti izolovaně vyčtené (odkud nevím, ale podle jejich zásadnosti asi z Bravíčka) a když ho náhodou v diskusi někdo nachytá, že se mýlil, tak u neodpoví.

A Tobě Odyssee - jsi-li schopen jen urážet případně zesměšňovat, je mi úplně jedno jestli a jaký máš fann klub. Myslela jsem, že pokecáme, ale tahle diskuse je z Tvé strany bohužel úplně k ničemu. Howg...
Hanka
  • 
31.5.2007 19:00:42
Mám bohužel stejnou zkušenost.Jakmile se ocitnu v místnosti,kde se kouří okamžitě mám alegickou reaci,zrudnu,kýchám a kašlu.Do restaurace nemám vůbeč šanci chodit.Dokonce mně vadí i kouř va společných prostorách domu a na chodbě.Pokud budu mít alergii na pyly,tak mám šanci,že budu v zimě bez potíží.Takhle mám problémy celý rok.Kdo to nezažil,těžko uvěří.
Zdena Z.
  • 
31.5.2007 15:39:24
Chtěla bych se podělit o mou zkušenost.Už jsem si myslela, že se přiřadím k zástupu těch, u kterých se objevila pylová alergie, když jsem náhodou přišla na to, že vůbec nejde o pyl, ale o cigaretový kouř. Stačí, když projdu kolem kuřáka na ulici a začnou mě pálit oči a slzím.Vůbec nemám šanci vstoupit do místnosti, kde se kouří. Už jsem našla více takových lidí.
Lenka+Pavel 5
  • 
31.5.2007 14:43:13
Neřešilo...to můžu potvrdit. Ve třech měsících mě přepadl "kojenecký ekzém", ten mě trápil do mých 14-ti let. Obvoďačka tenkrát říkala, že nejdéle do konce puberty je to pryč...stále se nic neřešilo. Teď je mi 29, mám atop, začala jsem nenávidět jahody a pomeranče(i když strašně nerada)a vlastně spoustu další dobrůtek. O čokoládě radši nemluvím... Funguju na Zodacu a na atop mám Elocom krém. Synek je naprosto v pohodě...naštěstí asi zdědil geny po taťkovi, což mě nepředstavitelně těší.
P.S. Čokoládě stejně neodolám...dám si tři pilule Zodacu a směle do ní...třeba celou tabulku :-)))
Vanda1
  • 
31.5.2007 11:00:45
Jardo, různé pohlavní choroby tu skutečně byly dávno před objevením Ameriky. Ale to, že je někdo neinformovaný (včetně Tebe) souhrnně nazývá syfilis, bez ohledu na to, co to bylo za nemoci, je už úplně jiná věc... Ve středověku se taky každá epidemie jmenovala mor, i když se vůbec nejednalo o nemoc způsobenou Yersinií.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 71 [Dalších 51 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.