| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Epiziotomie

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 187 [Dalších 167 >>]
Kiki, 2 děti
  • 
7.2.2007 19:19:30
Ono se to řekne "je lépe rodit ve vzpřímené poloze", ale ačkoli jsem se o to pokoušela dvakrát ve dvou různých pražských porodnicích (měla jsem pocit, že POTŘEBUJI rodit v kleku), ani jednou mi to nebylo umožněno a v obou případech - podotýkám, že druhý porod trval jedenapůl hodiny, takže obavy z komplikací určitě nebyly - jsem byla nucena rodit klasicky na stole, změna polohy nohou mi byla dokonce zakázána ... Žádné následky po nástřizích a šití sice naštěstí nemám, ale pokud mne při třetím fyziologickém porodu bude zdravotnický personál chtít mít na stole, bude si mne tam muset vynést násilím! ):o(
Dana
  • 
4.2.2007 19:31:55
Nůžky tkáň sevřou a zhmoždí. Nevím, proč se to nedělá skalpelem, to by nám musel vysvětlit nějaký odborník. Možná, aby se řez ještě víc nerozjel. Cik cak rána po natržení se dle WHO líp hojí, koneckonců zuby dosednou kam patří, ale hůř se to šije. A to je možná ten hlavní důvod.
4.2.2007 16:50:22
Mně se náhodou líbí, že cizinka tady jako jedna z mála umí diskutovat, umí věcně argumentovat a nesnižuje se k urážkám a vulgaritám (což se o tobě bohužel nedá říct)...
28.1.2007 19:09:08
Já poctivě v těhotenství posilovala pánevní dno,masírovala hráz,abych nemusela být nastřižená.Bohužel malá nesestupovala,takže po 21h,když už se malá začla dusit,musel být porod proveden kleštěma.Ani Vám nemusím říkat,jak hodně jsem byla nastřižená.Dodnes jsem naštvaná,že pan doktor nezvolil císařský řez a provedl tento riskantní úkon.Zaplat pánbůh malá je zdravá.Ale hodně dlouho po porodu jsem si nemohla sednout ani dlouho stát.Dcerce je 17měsíců a problémy s tímto spojené mám neustále.
Bernardynka
  • 
28.1.2007 1:44:07
Ja vam to reknu asi takhle:
Kdyby nekdo jenom pomyslel na to, ze mi bude cokoliv rezat v mych intimnich partiich, a to jeste zaziva, tak je synem/dcerou smrti.

Jeste ze existuje cisarsky rez. Vsichni jsou spokojeni, dite je zive, doktori si zarezou a sex muze byt klidne uz za tyden po.
cizinka1
25.1.2007 8:04:09
Jejda Barusko, vrele dik, v Cesku je nemala hrst zen, ktere nejenom kecaji ale i hodne delaji s obdivuhodnou odvahou a vytrvalosti, je mi cti jim alespon trochu pomoct pri oslovovani sirsi verejnosti. Mne se nemusi dekovat, ale mile se to cte:-)).
  • 
24.1.2007 21:57:47
Cizinko!
Trochu pozdě jsem si přečetla tuto diskusi, tak už nemá cenu, abych se do ní zapojovala. Musím ti ale napsat, jak moc obdivuju tvojí schopnost stále znuvu a znovu argumentovat tak, jak by mělo být mezi lidmi zvykem. Inteligentně, vtipně, k věci a bez urážek. Obdivuji tě, že jsi to vydržela tak dlouho přesto, že se to zdálo zbytečné. To, co jsi psala o nastřihování při porodu a našich možnostech něco si o tom přečíst, není zbytečné nikdy a za žádných okolností. Naopak: mělo by se to opakovat stále dokola, kdykoliv je to jen trošku možné. Každá žena, která si tuto debatu přečetla,a díky tomu se jí podaří zabránit zbytečnému poranění hráze při porodu, je tvůj velký úspěch. (Všichni, kdo to čtete, všimněte si prosím, že nepíšu které je to zbytečné poranění, jestli natržení nebo nastřižení :-)).
Díky cizinko, že jsi do této debaty vstoupila a napsala všechno to, co bylo tak moc potřeba napsat. Málokdo by to dokázal tak dobře jako ty.
Bára
mandelinka
23.1.2007 16:50:07
Hm, vidíte, já zase slyšela, že se podstatně hůř šije a hojí samovolné natržení - zní mi to docela logicky, protože tkáň je na hrázi tvožená více vrstvami a je myslím horší ty vrstvy šít když jsou cik cak natržené, v každé vrstvě jinak, než když je tam rovný střih... Nevím, jen mi to zní logočtěji:-)
mandelinka
23.1.2007 16:41:47
Taky jsem se celé těhotenství klepala když jsem slyšela slovo nástřih... Nicméně jsem to brala tak, že pokud bude potřeba, samo ho podstoupím - a potřeba byl. Malá lezla s ručičkou u hlavičky, dle porodní asistentky kdyby toho nebylo, zvládly bychom to i bez nástřihu, takhle byl ale lepší. Střihnutí jsem cítila jako štípnutí, šití mi vůbec nevadilo, seděla jsem 15 minut po porodu!!! Myslím tím po ukončení šití. Neměla jsem žádné problémy, nebolelo to, jen tak jakoby občas "tahalo". Stehy vypadly cca 10 dní po porodu, první sex jsme s manželem měli 3 týdny po porodu a naprosto v pohodě. Věřím že někdo může hráz špatně zešít, nebo se to někomu může hůř hojit, věřím taky ale, že se kolem nástřihu dělá zbytečný humbuk a že většina nastřižených žen je po nějaké době bez problémů... Mimochodem rodila jsem v Brně-Bohunicích a další děti doufám odrodím také tam, lepší přístup bych si němohla přát!!!
cizinka1
23.1.2007 9:57:37
Anno, urcite vecer se podivam. Ted musim se soustredit na neco jineho, tak zatim:-).
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 187 [Dalších 167 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.