| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 182 [Dalších 162 >>]
xxx
  • 
24.8.2005 21:06:55
fakt trapný , že jste můj vzkaz odebrali !!!!!!
ňygdo
  • 
24.8.2005 20:57:44
Ty kočko ,
je vidět , že Ty , Sláfka apod..nemáte co dělat a věčně vysedáváte u počítače a dohadujete se o blbostech , hlavně , že máš ve všem tak jasno!Hlavně ve věci potratu.
Jsem taky na mateřské , ale pevně věřím , že takhle nedopadnu.To by mi nestačilo.
čus bus
ar
  • 
24.8.2005 20:01:20
Dobry den vsem, pracuju v jedne etablovane prazske klinice jako gynekolog a porodnik nove generace. :)
Rozumim touham rodicek rodit v co nejvic prirozenem prostredi a chapu, ze i ta nejvic baby-friendly nemocnice je porad jenom nemocnice. Dnesni porodnictvi se snazi v zasade najit harmonizujici kompromis mezi pranim rodicky a postupem porodu, ktery je vedeny lege artis. V prvni a druhe dobe porodni je pro porodnika nejdulezitejsi videt progresi vaginalniho nalezu a slusne ozvy plodu. V dnesnim tisicileti je pranim kazdeho porodnika nevystavovat dite pri porodu hypoxickemu traumatu z nedostatku kyslika. Nekdy nestaci kontrolovat jenom ozvy plodu, je potreba aktualne zhodnotit jeho stav pomoci pulzni oxymetrie, ktera ukazuje na procentualni zasobeni kyslikem u miminka, co vam monitor nikdy nerekne. Kdyz se nekdo rozhodne rodit doma je jasne, ze se moznosti moderni diagnostiky za porodu vzdava. Vecsina porodu je nastesti bezproblemova, ale jak urcite vite, hypoxie za porodu predurcuje dalsi psychomotoricky vyvoj ditete. Moji dalsi obavou u porodu vedenych doma-je cas po porodu ditete. Minimalne nekolikrat za tyden vidime poruchy odlouceni placenty a kriticke hypotonie delohy, kdy po porodu placenty se deloha nedostatocne zavinuje a pusobi mensi ci vecsi krevni ztratu. S touhle situaci si neporadi zadna porodni asistentka. Ja osobne se priklanim spise k porodnim domum /kde by byl pritomen lekar a operacni sal/jako alternativu k nemocnicim nez porodum doma. Preju Vam mile maminky krasne pre i poporodni obdobi.
23.8.2005 23:15:41
Možná to tak nevypadá, ale cílem toho článku opravdu nebylo chlubit se porodem... Jen jsem chtěla dát naději těm, kteří o porodu doma uvažují, nebo zároveň i trochu detailněji popsat porod pro ty, které teprve čeká... Samozřejmě co žena, co dítě, co porod se určitě liší, ale mně samotné nějaké podobné vyprávění před mým prvním porodem chybělo. Před druhým porodem jsem si také ráda četla různé porodní příběhy, abych nějak ukrátila čas.
Taky jsem ten porod psala pro pár známých lidiček, kteří chtěli vědět, jaké to bylo.
Přijde mi ještě důležité zdůraznit, že porod je z velké části záležitostí psychickou a z velké části se podobá tomu, jak si ho představujeme, jak o něm přemýšlíme (Za všechny si dovolím poukázat na článek Sylvy Š, která se hned na začátku těhu rozhodla o tom, že to bude holčička a jak jí porodí doma). Takže vy všechny, které se bojíte rodit doma rozhodně doma neroďte. Všechny nastávající maminky pak nabádám (i když je to rada nevyžádaná), aby si svůj budoucí porod zkoušely imaginovat (představovat) - hlavně to, jaký bude krásný a vpohodě, jak se budou příjemně otvírat, všechno bude vpořádku a v klidu (ať už doma nebo v porodnici) Návod na příjemné imaginace se dá najít například v knize Porod s dulou
Lubylu
23.8.2005 14:15:43
Ahoj Jani,

tak vkládám i svůj názor, ikdyž ho už znáš :o)

Moc gratuluju k úžasnému porodu.
Celé se to moc hezky četlo a jsem ráda, že jsi z porodu měla tak skvělý zážitek.

Také moc děkuju za odpověď v diskuzi o sourozencíh u porodu.
Abych pravdu řekla, u nás to podobné určitě nebude .o)
U porodu bych chtěla co nejméně lidiček, takže manžílka a dvě PA - ta druhá je vážně spíš z nutnosti, klidně bych se spokojila i s jednou.

A jestli nakonec u porodu budou holčičky, to se vážně ukáže až podle situace. Určitě ti pak dám vědět, jak to u nás dopadlo.
Musela jsem smát při představě, jak si Honzík jezdí po bytě na tříkolce a ty rodíš :o)))))

Hodně štěstí celé tvé rodince
Ed
Monika
  • 
23.8.2005 13:34:19
Taky jsem rodila v ČB a také hrůza (96). Chtěla jsem si zavolat manžela k porodu (ležela jsem v porodnici na rizikovce přes týden), ale protože jsem už byla na "hekárně" a telefon na karty byl jen na chodbě a ze služebního telefonu mě zavolat nedovolili (mobily tehdy nebyly). Na "hekárně" jsem ležela na laminátovém lehátku u sprch, byla mi zima, dali mi jen prostěradlo na laminát a vůbec si mě nevšímali (od 3 hodin ráno do 6-ti večer) a zakazovali mi jíst a pít (jídlo jsem žádné u sebe neměla a pila jsem vodu z kohoutku). Vůbec jsem se neotvírala, ráno mě prohlédli, v poledne mi dali injekci po které se měl porod rozjet nebo zastavit (jen se mi pak chtělo moc spát a kvůli příšerným bolestem to nešlo), asi ve tři píchli plodovou vodu. Bolesti byli příšerné, ležet se nedalo sprcha nepomáhala a tak jsem jen chodila a chodila. Po šesté hodině zjistili, že už je to k porodu, honem honem přesun na sál, klistýr mi dát už nestihli, pak šli 2 porodní asistentky s doktorkou vedle na kafe a křičeli na mě ještě netlačte. Pak se na pár zatlačení narodil syn 4,18 kg. Najednou samá ochota, jak uviděli tak velké dítě. Pak šití (museli zavolat ještě jednoho doktora na pomoc, jak moc jsem byla vevnitř potrhaná).
Jinak holky, co měli u porodu manžela, si porodnici velice chválily.
Přístup dětských sestřiček a doktorů na novorozeneckém byl výborný, díky nim jsem syna kojila (vůbec nám to nešlo), měli úžasnou trpělivost. Těm díky.
Tak rada pro rodění v ČB: Otce či jinou osobu sebou.
Martina, 2 kluci 1 a 3 roky
  • 
23.8.2005 12:18:07
Souhlasím, že porod v Budějovicích není zrovna ideál, ale tak jako všude je to hodně o lidech. Můj první porod v roce 2002 rozhodně nebyl nejhezčí zážitek v životě, spíš se dalo mluvit o opaku. Moc mi nepřidalo, že o mě doktorka mluvila v mé přítomnosti stylem: Vona netlačí, to to zase budu šít hodinu, no a teď je modrej (to jako můj chlapeček). Měla jsem z toho celkem trauma, ale přesto jsem podruhé opět byla rozhodnuta rodit opět v ČB. Na samém jihu Jižních Čech opravdu moc porodnic na výběr není, snad jen porodnice v Českém Krumlově, ale ta nemá neonatologické odd., takže pokud má dítě problém, stejně vám ho odvezou do ČB. Syn měl 2x omotanou šňůru kolem krku a ještě na ní byl uzel, takže jsem o porodu doma opravdu neuvažovala. Nevím, jestli se věci mění k lepšímu nebo pomohla přítomnost manžela u 2. porodu (poprvé jsem ho tam nechtěla já sama, pokud mě něco bolí nejsem ráda středem zájmu), ale přístup personálu ke mě změnil v tom, že se mnou bylo jednáno jako s člověkem. Možná jsem jen měla v prvním případě štěstí na doktorku-semetriku. Porodní asistentky ale mají můj vděk v obou případech, byly hodné a ochotné. Přesto bych přítomnost manžela jako bytosti, která je při smyslech a tudíž si na ní tolik netroufnou, u porodu vřele doporučovala.
23.8.2005 11:07:09
He he he.... tak to je dost pravdepodobne, nech sa pouci...
Celkom dobre som sa pobavila. Ked si niekto bude citat komentare, tak bude zirat, o com je rec. :-))))))
23.8.2005 11:04:09
ó jé, to bylo o porodu doma, co? To nevadí, třeba ji to později taky čeká...
23.8.2005 11:02:06
Federiko, pozeram, ze sme skoncili v diskusii na uplne iny clanok ako sme zacali, hihi :-))))))))))))))))
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 182 [Dalších 162 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.