| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí na koleji

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 85 [Dalších 55 >>]
Michaela Divisova,9.mesic
  • 
26.7.2005 19:09:54
Chtela bych se zeptat na mail na pani Johanku.Rada bych totiz videla video ci fotky z jejiho porodu na koleji.dekuji moc Michaela Divisova
Aneta, bez dětí
  • 
23.2.2005 23:15:41
teď nevím, co je větší nezodpovědnost...jestli přemýšlet nad porodem a tvorečkem, kterého přivádíte na svět podle svého nejlepšího vědomí a vybrat variantu oprodu v domácím prostředí (tedy v psychické pohodě)a nebo nad tím vůbec nepřemýšlet, jít jako stádo do porodnice, tam porodit a dítě hned odložit (v lepším případě) a nebo si jej nechat odebrat pro zanedbání péče až později.
Myslím si, že nastávající maminky mají absolutní právo volby na to, kde, jak a za jakých okolností rodit.
Nikoho jsme se na svět neprosily a tak nám nekažte, jak žít života jak na svět přivádět život nový.
Martina
  • 
30.12.2004 18:33:32
Milá Ireno,úplně s tebou souhlasím. Zrovna teď čekám každým dnem miminko, a chtěla jsem se nějak psychicky připravit na porod, tak sedím už 2den u internetu a hledám nějaké stránky o porodu, Většinou je tp jen diskuse, našla jsem i pár fotek , kde jsou přímé záběry na porod, ale zase je k tomu anglické čtení a anglicky neumím,. Takže nic moc. Chtěla jsem tak jak ty pustit manželovi nějaké video z porodu, protože jde se mnou, ale než jsem nějaké ty stránky našla, tak ho to přestalo bavit a odešel. Takže tD sedím a hledám dál.
Dana, Filipek 1,5 roku
  • 
2.10.2004 0:12:11
Jasne, chapu, ze se musi nekde svoje remeslo naucit, ale proc zrovna takove mnozstvi najednou? Ja rodila v Podoli, starala se o mne PA + 1 zakynka, detska dr. tam mela taky zakynku, doktor tam mel medika. Vse po jednom kousku a to mi nevadilo. Ale tesne pred 2. fazi porodni se mi do pokoje chtelo nacpat 19!!! mediku najednou a to jsem proste odmitla, ackoliv jsem pred tim podepsala souhlas, ze se na mne mohou ucit (jmenovalo se to jinak, nevzpominam si).
Proste jde asi jen o to, zmenit jen TROSICKU pristup...
Jinak - popis porodu se mi moc libil, ale ja osobne bych si tam taky tolik lidi nepozvala, ale proti gustu zadny disputat...
Jinak - myslim, ze kazdy ma pravo vyjadrit svuj nazor, ale to, co jsem mela moznost cist vyse, je opravdu dost silna kava a takovi lide by meli byt nejlepe nami ignorovani, nebo rovnou vykazani.
Jo - a co mate proti ucnakum? Ja sama mam maturitu a manzel vyucni list bez maturity a jsme na to hrdi, rozhodne si tedy nepripadame jako spodina spolecnosti - neni to u nekterych lidi spis "podle sebe soudim tebe"?
Dana
  • 
31.8.2004 18:54:16
Karle, je dobré při vyjadřování svého názoru od problému tošku poodstoupit a nejdřív se informovat. Pokud vím, není hazardování se zdravím dítěte při porodu doma o tolik větší než v porodnici, Johanka měla porodní asistentku a v případě, že by bylo jasné už před porodem, že bude problémový, neřekla bych, že by do toho šla mimo porodnici. Já jsem pro porod doma, přestože s tím prvním to raději zkoušet nebudu. A Johanka je hrdinkou bez oněch uvozovek už proto, že to dítě porodila a věnuje mu nejlepší péči jakou umí.
  • 
1.6.2004 22:43:05
Podle mého názoru je toto značně nezodpovědné.Nejsem příznivce žádných alternativ v čemkoliv,ale tady už nejde o hazard s životem vlastním,ale i s životem toho malého tvorečka,který se má narodit.Nesčetně počtu žen a nesčetněnkrát to může vyjít,a potom jednou...nechci ani pomyslet.Na to musí být povaha...
Zuzana
26.3.2004 18:12:35
Ačkoliv sama osobně si nedokážu představit, že bych rodila v takovém průchoďáku, kam může během této intimní chvíle přijít každý, kdo jde zrovna kolem, jsem daleka toho, abych paní Johanku odsuzovala. Pokud jí a miminku to tak vyhovovalo, pak s tím plně souhlasím. Každý bychom měli mít možnost vybrat si. Tady máme na výběr bohužel jen jednu možnost - porodnici. Porodní domy neexistují a porod doma je div ne ilegální. Je to k pláči...
Ivana
  • 
26.3.2004 16:26:47
To by mě zajímalo, jak jste došla k tomu naprosto nesmyslnému údaji o 70% komplikací. Ve skutečnosti to totiž není ani jedno procento. Že vy jste jen potřebovala silný argument a předpokládala jste, že jsou všichni tak pitomí a skočí vám na to...?
zuzana
  • 
25.3.2004 15:26:21
s touto reakci nemuzu nez souhlasit
  • 
12.3.2004 12:07:15
Po přečtení příspěvku, s menším časovým zpožděním, jsem zůstala mírně v šoku, děti zatím nemám a velmi to na mě zapůsobilo. Jsem spíše stydlivá, takže jednou asi moc pozornosti u porodu vyhledávat nebudu, ale momentálně přítele, jednou třeba manžela bych u sebe rozhodně mít chtěla.
Marně hledám autora knížky Nežádoucí....Pomůžete my?
Díky Nika
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 85 [Dalších 55 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.