| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí na koleji

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 85 [Dalších 65 >>]
Kateřina
  • 
30.1.2008 19:36:55

Když je všechno v pořádku, a porod probíhá fyziologicky, pak proč ne. jenže- to nikdy nevíte předem, i když celé těhotenství problémy nebyly, při porodu nastat můžou. banální komplikace, která by se v nemocnici vyřešila během chvíle, může být doma neřešitelná a osudná nejen pro matku, ale i pro dítě. Pravda, dříve se rodilo doma, ale jaká také byla novorozenecká úmrtnost?
Osobně si myslím, že porod doma je trestuhodná nezodpovědnost!
  • 
23.11.2007 23:58:36
Já tedy s tímto porodem nesouhlasím, a to ze dvou důvodu: za prvé, je to čistý hazard s životem dítěte /když je matka nerozumná, ať si hazarduje se svým zdravím, ale to dítě za svou matku nemůže) a za druhé, porod není divadlo pro cizí lidi z koleje, obzvláště studentíky, kteří se přišli pobavit. v porodnici jsou sice také cizí lidé, ale ti minimálně mají základní zdravotnické vzdělání. takže můj názor: nezodpovědnost a exhibicionismus rodičky.
  • 
23.9.2007 17:49:37
Dobrý den,

četla jsem Váš článek a moc se mi líbilů. Ráda bych
viděla Vaše video z porodu doma. Nejsem úchyl ani
nic podobného, jen nemám s porodem žádné osobní zkušenosti a přesto, že po potomkovi toužím, asi
ho jen tak mít nebudu, jelikož jsem sama.... a na
děťátko musí být dva....
jaja
  • 
8.7.2007 13:14:13
kmnn
30.10.2006 10:50:35
Tak toto je bezvadný názor, ten mě vážně pobavil: Mít kolem sebe lidi, kteří jso u mi blízcí, k nimž mám důvěru, kteří mě mají rádi a účinně mi pomáhají - to je hnusné!
(Ale mít kolem sebe plno cizího personálu v porodnici, kterému jsem vcelku šumafuk, to je možná ok...)

Chápu, když někdo o společnost u porodu nestojí. Taky jsem dost introvertní a stydlivá, ale to máme přece každý jinak, ne? Navíc se věkem, zkušenostmi a PORODY měníme víc, než si dovedeme představit...

Mimochodem - znám ženy, které řeknou: Manžela u porodu? No to je hnus!

Čili pozor na takové krátkozraké soudy. Je to podobné, jako dítě, které nechce jíst a řekne: Fuj!
  • 
19.2.2006 23:17:36
Ahoj, tak jsme na tom podobně. Vezmete mě do klubu? Hledáme nějaké video a nic.
Já už to mám 2x za sebou, ale chtělla jsem se podívat na porod i s jiného úhlu pohledu-asi mám smůlu.

s pozdravem Vlasta
Janka
  • 
25.1.2006 10:31:02
každému podle jeho gusta, ale také myslím, že porod není kino
  • 
25.1.2006 0:17:09
hnusne???to slovo by som pouzila skor pre to co ste napisali vy,to je naozaj hnusne a hlupe.porod je vec nadherna a ked to nie je matke neprijemne a suhlasi neviem preco by sa toho zzraku nemohli zucastnit jej znamy alebo priatelia.toto je cisto vec nazoru,pohladu a vyspelosti myslenia.ale tieto veci su vam asi cudzie...
Maja
  • 
31.10.2005 7:23:21
Rodila som v Rakusku, v nemocnici. Bolo to nieco super, starostlivost o pacientku, manzela i dieta spickova. Prostredie ako v hoteli. Dalo sa na mieste rozhodnut ci chcem porod vo vani alebo normalne. Pocas celeho porodu mu umoznili chodit a dokonca ma nabadali aby som kricala! Co som sa dozvedela od Slovenskych kamaratok, ze na Slovensku zato pacientke nadavaju. Na Slovensku som bola na niekolkych vysetreniach a mala som dost, ked som videla spinu a nezaujem doktora. V tomto pripade by som si naozaj vybrala porod doma.
Informovala som sa aj o moznosti rodenia doma od rakuskej "Hebame". U nich je to bezne a povolia porod iba ak neboli ziadne komplikacie pocas tehotenstva. A vraj aj keby nastal problem, hned je pacientka odvezena do nemocnice aj pocas porodu. TAK CO JE LEPSIE? V Rakusku sa riadia citom matky. A to aj pri starani sa o malicke. Napr. na zapaly sa strieka materske mlieko aj do ociek alebo nosika atd. Paci sa mi "prirodnejsi" sposob ako ina medicina, ktora niekedy nevie kam speje. Dakujem
  • 
4.10.2005 16:08:32
Dobrý den. Četla jsem Váš článek a velice mě zaujal. I když nejsem úplná zastánkyně porodů doma, přesto bych ráda viděla fotečky Vaše miminka. Moc Vás zdravím a přeji hdoně štěstí v životě!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 85 [Dalších 65 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.