| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kyselina listová – vitamin života

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 38 [Dalších 18 >>]
8.7.2005 20:25:33
To je smůla, když někdo "napomíná" a pak se neumí někdo ani podepsat, že? (Kolejdoucí II.)
Já si myslím, že tady nejde o gramatiku (a navíc tu píší lidé z celého světa, někteří ani nemají české školy), ale o obsah sdělení...
Simča
Kolemjdoucí II.
  • 
8.7.2005 20:02:38
Drahá Vesi,

... celebrity vyvedly ... jedině YPSILON. Děláš tady chytrou, ale gramatika Ti nějak uniká. Jdi si raději nalakovat nehty!

Kolejdoucí II.
Vanda
  • 
28.1.2005 16:23:55
Tak to je opravdu pěkné! Kéž by se mi takto také zadařilo. Po jednom spontánním potratu jsem myslela, a předchozím bleskovém otěhotnění jsem myslela, že to nebude problém.Po 7 neúspěšných měsících jsem začala brát vitamíny, tak doufám, že se brzy také "úspěch" dostaví! :-)
Betyna, snažilka 7 měsíců
  • 
24.1.2005 15:11:32
... ale vitamíny, jako Mamavit a Calibrum Babyplan beru už víc jak půl roku. Kyselinu listovou jsem si ještě koupila navíc a taky občas přidám B komplex, vitamín C a Zinek. Jím pestrou stravu, takže i ryby, ovoce a zeleninu atd. Piju hodně a všechno a střídám to - čaje, minerálky, džusy. Dělám tedy vlastně všechno správně, jsem v pořádku (zdravá) a přesto pořád nic. Mimísek se nedostavuje. Takže nevěřím tomu, že jen kyselina listová mi pomůže otěhotnět. Kdyby to tak bylo, už bych byla dávno. Takže to, že se Vám povedlo otěhotnět je určitě skvělé, moc vám to přeju a trošičku i závidím. Ale byla to náhoda a určitě to nebylo jen kyselinou listovou. Možná to bylo trošičku známým: Věř a víra tvá tě uzdraví... Ale já jsem taky ještě před několika měsíci věřila, že otěhotnět není problém, když jsme s manželem mladí a zdraví. Bohužel, pravda je jiná. Takže papkejte vitamínky dál, ale nevěřte tomu, že po nich otěhotníte. Je to to samé jako byste věřily, že když budete každý den jíst vitamín C, že už nikdy nebudete mít chřipku. Přeju nám všem hodně štěstí a brzy pro všechny snažilky krásná a velká bříška s tím nejcennějším pokladem... :-)))
Helena
  • 
4.1.2005 15:55:01
Náš známý gynekolog mi před rokem a půl řekl, že kyselina listová mj.zvyšuje možnost oplodnění,bere -li ji žena. / ptala jsem se ho na různé eventuality otěhotnění své švagrové / .Začala jsem ji tehdy brát při kojení své první dcery, jak je doporučováno, a taky pro případ ev.těhotenství , jak to jedenkrát málem vypadalo, jako prevenci rozštěpů. A ejhle, už držím v náručí neplánované 3měsíční miminko. Ovšem ouha, kyselinu listovou beru dál, neb stále kojím teď obě děti - a zdá se, že bude další neplánované miminko ... menstruace již vynechala 3.den .
Regi snazilka 2mesic
  • 
29.12.2004 12:48:38
Holky ja teda nechci brat iluze, ale samotna kyselina listova nepodporuje plodnost. Bude to spise zalezitost mysleni. Co se zdrave stravy tyka ta je v poradku, telicko je potreba pekne napruzit, podporit imunitu a spravnou funci organu vc. organu rozmnozovaciho a to i u partnera :-) Vitaminky do sebe rveme zvlaste pro plod - kyselina listova ma zamezit vrozenemu rozstepu patere predevsim, a potom pro telicko. Ale slysela jsem o cajiku z Dlouhe ulice v Praze, ktery by mel prave podporovat spravnou funkci vajecniku a tudiz i pripadne nasledne otehotneni. K vyvazene strave a vitaminkum bych asi jeste pridala nejaky ten pohyb. Oblibene u snazilek, ale hlavne i u byvalych snazilek je cviceni podle Mojzisove. Procvicuje se panevni dno, bederni oblast a brisni svalstvo. Holciny hodne stesti :-)
14.12.2004 10:03:56
Ahoj Baro,
Take uzivam uz tri mesice kyselinu listovou, snazime se ve spravne dny, a porad nic...
  • 
10.11.2004 14:54:12
Proboha lidi, zbytecne se jezite! Nedostatek kyseliny listove zacina byt celosvetovy problem a v mnoha zemich tento problem uz zacinaji resit koncepcne - v Madarsku to pripdavaji do mouky, britanie o tom take uvazuje a dalsi si nepamamtuji, ale cetla jsem o dalsich.
Je to i muj problem. Ja mam neustale problemy s krvi, zatim jsem to dotahla "jen" k makrocytoze, kterou vsak kyselina listova behem par dni vyresila.
Nechapu proc teda neresite to, ze se do soli pridava i jod? Proste je to dobrej krok k tomu, aby se nase tela z cele te nasi civilizace nerozpadla. ...a nevim jak vy, ale ja si budu vzycky solit podle chuti a ne podle toho, jestli je v soli ten ci onen vitamin.
Co se tyce problemu s ledvinama dobre, jsou, soli se hodne, ale ono by uplne stacilo, kdyby se jedlo mene uzenin a sul se co nejvice zapracovavala pri tepelne uprave do jidla, aby tolik nenamahala ledviny.
Bara 18tt
  • 
29.9.2004 14:16:45
Mila Janka,zacni uzivat Mamavit,obsahuje vsechny vitaminy potrebne pro telo zeny,ktera se chysta otehotnet.Nasledne se potom uziva v tehotenstvi pro vyzivu matky a miminka.
Janka
  • 
26.9.2004 13:17:36
Ďakujem za odpoveď, toto všetko dodržujem, som nefajčiarka a alkohol nepijem. Snáď nastane ten vytúžený deň. Aj kys. listovú užívam, no zatiaľ iba týždeň, vit. E už mesiac. Ešte existujú nejaké voľnopredajné vitamíny, prípadne čaje, ktoré by podporili tehotnosť? Už som jeden krát potratila a už to nechcem nikdy živote zažiť a ani to nikomu neprajem. Chcem sa teraz dôkladne pripraviť. Veľmi mi na tom záleží.
Janka
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 38 [Dalších 18 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.