| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hlavně, že se malý divák baví

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1118 z 18 
31.12.2003 19:24:36
Kdo se bojí,že by děti sledovaly nevhodné věci,at televizor nemá? Ale co když je napadne zajít ke kamarádovi? Spíš je potřeba jim to vysvětlit,že většina toho,co se vysílá,jsou nesmysly.Pouštím synovi jen CT1, ty americké a japonské pakárny na nově ani omylem.
31.12.2003 17:45:07
Nejenom dnešní pohadky.Víte o tom že třeba pohadky B Němcové a K.J.Erbena jsou cenzurovane pro dětske čtenáře??Mame asi dve necenzurovane pohadky od B .Němcové doma a je to pěkné sado-maso.Usekáváni hlav,stahování z kuže,řezání masa,popis domu čarodějnice kde všude mela rozvěšeny lidské kostry a hlavy napichané na kulech,....
Karca 1
31.12.2003 13:23:22
Olino,
ono i mnohe pohadky jsou pekne drsne!!! ;))
Olina
  • 
31.12.2003 5:52:35
Psychologové připouštějí, že i dospělí se řídí tím, co vidí ve filmu, a to už desítky let. Nezbývá než vyhodit televizi a obrátit se k pohádkám B. Němcové nebo mu to vysvětlit sama, když to nedokáže televize, od toho nás má.
31.12.2003 1:38:12
Souhlasim napsala bych asi totez, kdybys me nepredbehla, i kdyz asi ne tak moudre a vytribene, takze mi mluvis s duse.
Káča - dvě děti
  • 
30.12.2003 20:51:11
Petře, souhlasím s Tebou, že tyto filmy mohou některé děti ovlivnit natolik, že si je promítají do reality.Ale jak z toho ven? Popravdě si myslím, že zavedení cenzury není to pravé ořechové -sebereš právo dívat se těm, kdo o to stojí. Naopak Tvé právo nedívat se ohroženo není. Stačí vypnout TV nebo vyhodit úplně.My telku zatím ještě máme, ale máme tu výhodu, že nemluví česky, takže děti zatím nezajímá (žijeme v zahraničí), takže koukají jen na video a to podléhá naší cenzuře, ale popravdě, když jsem viděla nového Krtečka...tak už nevím...Asi to chce dětem hodně vysvětlovat. Vím dokonce o letošním příkladu toho, co popisuješ - ve Francii skočil devítiletý kluk mámě před očima z okna.Měl kostým Supermana a byl přesvědčený, že dokáže létat..bohužel bydleli v paneláku :o(
30.12.2003 16:06:23
Mě se líbí na Fox Kids, že za každým takovým pošahaným seriálkem dětem připomenou, že nemají vyvádět, jako herci ve filmu, protože na to nejsou stavění :-))))
Radka, (holky 13 a 5)
  • 
30.12.2003 15:52:04
Petře, nechci tu s Vámi polemizovat nad hodnotou jmenovaného filmu. Nicméně se domnívám, že pokud již stavíte do reálného světla scény, z pohledu dospělého nesmyslné, musel byste nutně to samé udělat i s ostatní tvorbou pro děti. Počínaje kreslenými pohádkami, konče seriály typu Arabela, Létající Čestmír, Návštěvníci a mnohé další. Záměrně zde neuvádím příšernosti původu zahraničního.
V každé "pohádce" totiž najdete několik nesmyslů, které by mohly potencionálně děti zblbnout na tolik, že by je kopírovaly.
Filmy v televizi nemají pravidla a doufám, že nikdo nějaké zavádět (i se sebelepším úmyslem) nebude. Každé dítě je jiné. Každé je jinak citově a rozumově vyspělé (byť jsou ve stejném věku). V daném případě to musí být rodič, který je schopen posoudit, co může být pro jeho potomka škodlivé a co nikoliv. Jste to vy, který má právo (ale i povinnost) výběru vhodného způsobu trávení volného času. Zdají-li se Vám tyto filmy nevhodné, tak se na ně nedíváte. Je to jednoduché. Žádná instituce to však za vás neudělá.
Hezký den.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1118 z 18 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.