| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč nejsou děti ve škole šťastné?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 65 [Dalších 45 >>]
Petru
  • 
15.12.2006 7:32:09
tady je fakt těžké radit. Já jsem před týdnem viděla z třídní schůzky odcházet moc příjemnou paní, maminku inteligentního kluka(4.třída). Odcházela jak zmlácený pes. Bylo mi ji moc líto. Paní učitelka je hodná, ale má tolik děti, že už nestačí rozlišovat děti opravdu zlobivé a děti chytré, které se jen nudí. Já se na ni nezlobím, ale ty děti potřebují odpočinuté učitelky, které uvidí, když je ve škole něco trápí, a pak jim můžou pomoci.
Když to nevidí učitelky, tak jim musíme pomoci mi, nejlepší je paní učitelku na problém klidně a zdvořile upozornit (mě se to už párkrát vyplatilo) a ono si pak vašeho dítěte může nenápadně všímat a nějak mu pomoci. Když jsem se kdysi u dcery v prnvní nebo druhé třídě pokusila při šikaně zasáhnout sama, tak se to nakonec obrátilo proti mě. Já jsem si dovolila zeptat té vychované holčičky(co šikanovala silnější devče- nadváha byla spíš menší), jestli je to pravda. Její maminka pak brečela, že to vypadá, že má nevychované dítě. Tak to nebylo, ale maminka byla dost nešťastná. A holčička? Ta se zamyslela a je z ní správná holka, která se kamarádí už i z dalšími dětmi.
  • 
15.12.2006 6:06:54
Dobrý den.Jsem matka dvou nadherných kluků.Jeden je miminko a druhý začal letos chodit do první třídy.Do školy se těšil,mně přijde,že je i šikovný.Ale...Včera jsme šli ze školy domů a on se rozplakal,že ho ve škole nikdo nemá rád,aže se mu děti smějou,že je tlustý apod.On je hrozně dobrosrdečný,tak o to to máme těžší.Je rozumný,ale vysvětlete šesti-letému klučinovi,že děti umějí být takhle zlé.Měl tam i svého nejlepšího kamaráda,ale ten už s ním taky nekamarádí(protože je můj syn tlustý).Je to hrozné,když vaše děti jsou v podstatě tímhle způsobem šikanované a nevíte,jak jim pomoct.Prosím poraďte.
Jana
  • 
18.10.2006 17:22:48
Změňte školu,i za cenu dojíždění.
Jana,učitelka
  • 
18.10.2006 17:00:50
To nemyslíte vážně, že dítě , které zapomíná, by mělo mít u učitelky v šuplíku druhé učebnice.To až do devítky?
B+D+2+1.
  • 
10.7.2006 22:54:48
Vážená Paní.Měla jsem malého v první třídě a stávají mě vlasy na hlavě,když jsem si přečetla Váš příspěvek.Děkuji za naši Paní učitelku kterou nepovažuji jenom za učitelku ale za KANTORA S TISÍCI HVĚZDIČKAMI.Takových učitelú jsem ve svém životě poznala jen pár.A to nepřeháním.LITUJI všechny děti které ta vaše takzvaná uč.bude učit!!!NEMĚLA JSTE MOŽNOST vaše dítě přeřadit do jiné školy.JÁ bych to v každém případě takhle nenechala.COPAK ta vaše škola nemá p.ŘEDITELE.U nás chodil i p.zastupce na prověrky i do 1.třídy a kdykoliv jsem chtěla měla jsem možnost sním mluvit a vyjádřit svůj názor.Vždyd si Školu můžete vybrat a nenechat dítě trápit.Pokud by VÁS rodičů bylo více,nešly by děti ale někdo jiný.Můj malý do školy dojíždí není jiná možnost,školu nám zavřeli .A takových dětí je více.Ale kdybych ho měla vozit ještě dál tohle bych nedopustila.TAHLE vynikající učitelka se jmenuje-M.Zabloudilová a učí na ŠKOLE MORÁVKOVÁ VYŠKOV.Děkuji za to že je. B+D.
Jana S.
  • 
6.9.2005 18:08:54
Dočetla jsem až sem a pění se mi krev (jsem učitelka). Opravdu si myslíte, že učiteli se stávají psychopatické osobnosti? Není to příliš jednoduché řešení hodit všechny problémy na učitele? Učitelství je jedno z nejnáročnějších povolání, když ho chce člověk dělat dobře, odchází domů vyčerpaný každý den. Nebudou ty problémy spíše v podmínkách a v systému? No a možná byste nějakou tu chybu našla i u sebe.
Už dlouho přemýšlím proč se dětem ve škole nelíbí a napadá mě i spousta dalších důvodů - hodnocení a srovnávání se spolužáky, strach z neúspěchu, nereálná přání rodičů, agresivní spolužáci (nejčastější odpověď dětí), špatná vybavenost škol(nedá se srovnat s vybaveností doma), přeplněné třídy (nervozita, napětí), ale taky pohodlnost (ve škole by se asi pracovat mělo)ap.
*Jula-junior*
25.6.2005 22:51:39
Asi prot,že někteří rodiče se k učitelům chovají jako k obtížnému hmyzu,věří jen svým dětem-nepřipustí totiž možnost,že by jim jejich dítko lhalo.A také proto,že některé d+ěti jsou už z domova naočkováni ,že učitelky jsou blbé krávy .
PS.Nejsem učitelka.
Xantipa
  • 
25.6.2005 19:31:21
Ano, ale proč se někteří učitelé tváří, jako by "pobrali" všechnu moudrost světa. Na rodiče se dívají jako na obtížný hmyz, který když promluví, tak je to proto, že na své děti nestačí a je k nim naprosto nekritický. Učitel děti zná přece nejlépe,kam se na jeho znalosti hrabou rodiče. Na děti se dívá jako na tvory nesvéprávné a úskočné, ke kterým není radno obracet se zády a se kterými nelze hovořit jinak, než spatra a nejlépe formou vojenských příkazů. Jistě, i učitel je jen člověk, proč se ale tváří a chová jako Bůh. Vždyť člověk je tvor omylný a nic není lidštější, než to přiznat a napravit to. Jenže leckdy si učitel myslí, že právě on je neomylný a přiznat, že se mýlil? To považuje za svou degradaci.
Aja+4
25.6.2005 10:13:03
Janino,
ano - vidím to podobně...
Já si myslím, že je to vždy o lidech. Já si učitelů moc vážím - myslím, že když já byla školou povinná, tak se tolik nehledělo na nějaké šrámy na duších dětí. Dnes je líp - děti už mají opravdu velkou možnost svých práv se domoci. /Výjimky potvrzují pravidlo/
Měli bychom učitelům našich dětí především poděkovat, protože nám pomáhají naše děti dále vychovávat...a mnohdy i nevhodně vedenou výchovu nás rodičů ve škole napravují. Já to vidím na dětech, kteří jsou vychvávány "bezmantinelově" - příjdou pak do školy, kde se po nich zcela pochopitelně něco taky chce. A to potom tyto děti to opravdu nemají lehké. Učit děti základnímu musíme my, aby ve škole mohly jen navazovat /myslím samozřejmě základy slušného chování a respekt/. Škola opravdu nemůže suplovat rodiče.
Já osobně děkuji učitelům a obdivuju je...Není to vždy jednoduché - ve třídě mít kolem 25 individualit, kde každá má jiný pohled na svět a názor. A do toho mnohdy rodiče se svým nekritickým pohledem na své dítko...atd. Je to na dlouhé rozvětvené debaty.
...a teď hurá - prázdniny.
JaninaH
24.6.2005 22:50:28
Nesouhlasím s exaltovaným příspěvkem Marienacestě, zásadně pak s formulací Bohužel naše školství je namnoze zahlceno učitelskými osobnostmi, které lze regulerně hodnotit jako psychopatické, a to, zdá se, v míře fatálně útočící na duševní zdraví našich dětí. Ano, naše školství není ideální a je v něm hodně co vylepšovat i napravovat. Má své mistry, své učedníky i své neumětely, tak jako každé jiné povolání. Většina učitelů jsou obyčejní lidé, kteří dělají svou práci tak, jak umějí.
J.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 65 [Dalších 45 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.