| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nadané děti 1

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 83 [Dalších 63 >>]
helena , dva kluci
  • 
30.1.2006 15:42:51
Ahoj ! Gratuluji ke tvému zájmu a k tvým zálibám. Opravdu to vypadá, že jsi šikovná dívka! Pokud máš chuť , můžeš si nechat IQ změřit. Jistě už víš, že IQ není všechno, ale jistě by ti to orientačně řeklo, jak jsi na tom s inteligencí. Pak je ještě spousta jiných lidských vlastností, které dělají člověka člověkem : Emoční kvocient, pracovitost, fyzická kondice. To všechno by měl člověk pokud možno rovnoměrně rozvíjet , tak do toho !
Na jakou školu se teď hlásíš ? Bylo by škoda nevyužít tvého koníčka, asi by pro tebe ted bylo důležité nastoupit na školu, která se věnuje hlavně fyzice a matematice a za pár let můžeš vesmír řešit z některého výzkumného pracovitě. A když budeš k tomu znát řeči, klidně to může být někde v Londýně, nebo v N.Yorku, co ty na to. Držím palce,ať ti vyjde, co v životě chceš..Helena
  • 
30.1.2006 14:42:28
Vážení, je mi 15 let a navštěvuji základní školu.Nevím si se sebou rady-totiž samozřejmě po stránce intelektuální. Zajímalo by mě, jestli se dá výše IQ, nadání(přibližně) odvodit z několika následujících informací: Jsem velice zvídavá a mám zájem o spoustu nových informací.Zajímám se o vesmír- kosmologii,astronomii, fyziku(teorie relativity,..),v těchto zájmech mám velmi dobré, až skoro detailní znalosti,dokážu se spoustou nahromaděných informací efektivě manipulovat a tvořit, vyvozovat nové důsledky.ráda přemýšlím o nových možnostech řešení úloh.Mezi vstevníky moc kamarádů nemám- nudí mě se s nimi bavit o tématech,které mi přijdou dětinské.Nejraději trávím volný čas ve svém pokoji,kde se dlouho dokážu soustředit na své zájmy.Ve škole bych uvítala více podrobnějších informací-výklad učitele mi připadá jednoduchý.často si lámu hlavu s takovými věcmi jako naříklad:jestli byla na počátku kosmu skutečně singularita či co je to spin částic, nebo jak lidé vnímají svět(jestli vše ve vesmíru není reálné jen díky přítomnosti lidí atd.) Rodiče a kamarádky ČASTO unavuje se semnou o tom bavit!Také jsem podle většiny(i já si to myslím)hodně sebekritická, mám nízké sebevědomí.Paměť mám dobrou, zvláště dlouhodobou. A jěště na závěr bych chtěla podotknout, že mě zajímá problematika těch nadaných-i když musím připustit i to, že mezi ně možná nepatřím...Ale i tak velmi obdivuji práci všech lidí, kteří se tímto zabývají. S pozdravem Iveta P.S.Velice bych uvítala vaši kladnou odezvu!
  • 
20.9.2005 11:25:13
Zaima me co Vas privedlo na teto stranky a do te diskuse?
  • 
20.9.2005 11:13:08
Ano Jana jsem cizinka, a diky za podporu, zdravim te, Tea
20.9.2005 11:10:56
No spise bych to odhadovala na cizince(uz podle skladby vet), cloveka co se ve skole neucil cesky...nemusim mit samozrejme pravdu....
DOufam, ze umi leslie psat v jinem nez ceskem jazyce alespon se stejnou urovni...

jana

  • 
20.9.2005 11:09:35
Mila Lesli, mama je cizinka, a mislim ze to ted v diskusi vubec neni podstatne. Zdravim te, Tea
leslie
  • 
20.9.2005 10:57:36
Nedělej si z toho hlavu, třeba bude na pravopis po mámě, párkrát ti rupne z češtiny a hned se zařadí do kolektivu, nebála bych se toho.
  • 
20.9.2005 10:54:29
Jsem moc rada ze jsem obevila vase stranky.Mame sina ktery zacal hrat na piano s 4 roky, sam a podle sluchu,a vybral sam vaznou hudbu. Uz hraje Mozarta, Baha... Ted je mu 6 a uz sam komponuje. Je take nadani v kresleni.Jsme samozrejme moc stastni rodice, ale vite ze vychovavat nadane dite neni sranda, a ke vsemu spolecnost ktera nema porozumeni, misto aby vam pomohla, jen to vsechno jeste dela tesim. Vime ze sam to ne bude mit lehke a boly nas to, ale pri tom nam dava silu jit dal a pomoct jmu. Nas cil je vychovat stastne dite, dat jmu lasku a delat jmu kazdy den zajimavim, protoze on to potrebuje a zaslouzi si, protoze se narodil prave nam a je nase nejvetsi stesti.
  • 
14.9.2005 12:22:28
Dobry den,
reagujem na poznamku, ze slovensky model je nespravny.

Nase dve dcery navstevuju specialnu skolu.

Starsia prestupila z obycajnej skoly do specialnej v tretom rocniku a napriek mnoztvu uciva, ktore musela dohnat (napr. tri ucebnice anglictiny) citim, ze je v novej skole stastna. Hovori, ze je to fajn, lebo v normalnej skole ju spoluziaci i ucitelia vyclenovali z kolektivu a ucivo bolo nezaujimave.

samozrejme, vec ma i inu stranku, a to interakciu s oststnymi detmi.
To kompenzujeme roznymi kruzkami.

Mame len dobre skusenosti a vrele doporucujeme.
Lienka 1 dcera slovensko
  • 
14.1.2005 11:31:42
Precitala som si vas prispevok v ktorom sa vyjadrujete k modelu práce s nadanými na slovensku, nahodou sa touto problematikou zaoberam a mozem vam povedat ze na slovenksu je omnoho vyssia starostlivost o vzdelavanie mimoriadne nadanych deti ako v cechach.. do specialnych skol, resp. tried sa davaju deti s IQ na 130 - 140 co je velmi nizke percento populacie.. mala som dojem ze vzhovorite skor o tych nadpriemerne nadanych a to je roz diel lebo posun v IQ 15 bodov je uz dost markantny... Mimoriadne nadane dieta ma pravo na vzdelavanie podla svojich intelektualmych moznosti tak ako mentalne zaostale dieta... a nie je vhodne aby suplovalo v triede ulohu ucitela v doucovani slabsich ziakov... tieto deti v beznom skolskom systeme zakrpatievaju maju mnohe problemy hlavne v spravani... a pri takych poctoch deti nie je mozne sa im vhodne venovat ani vo vydelavacej a ani vo vychovnej rovine... Mimoriadne nadane deti su narodnym bohatstvom a je nespravne ich tlacit do priemeru len preto ye ine deti su menej sikovne... tak isto predsa nepotlacime sportovy talent, ktory sa rozvija od utleho veku ci hudobne a tanecne nadanie...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 83 [Dalších 63 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.