| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Spát se nemusí, spát se může

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 26 [Dalších 6 >>]
13.11.2004 10:47:01
A budí se tak často, i když si ji vezmeš k sobě do postele? Moje holka byla to samý, ale když jsem ji vzala k nám, tak bylo po prdíkách a spala jak zabitá.
  • 
13.11.2004 10:43:26
Ahoj prosim o radu,jak na nocni buzeni me 6-ti mesicni dcerky.Na noc dostane 100ml nemlecne kase-s Omneo mlekem a pak ji dokojim a usne.Saab simpex davam.Spi tvrde cca. do24h,pak se krouti,poplakava,trpi na prdiky.Kolem 0,3Oh ji nakojim a usne.Ale zhruba za hodinu se vse opakuje.Nakojim ji az kolem 4h.Ale i tak se budi skoro po pulhodine.Nespi s nami v pokoji,ale ve sve postylce.Pres den spi dopo-cca 90min. a odpo od 15do16,30h.A to spi jako zabita.Spi moc pres den?Mam ji v noci nechat vyplakat??Nevite jak na ni?Diky za kazdou radu.
Soňa, Sonička 2 roky
  • 
20.8.2004 13:19:40
So splnom ( s úplňkem ) máme problémy aj my. Sonička vtedy pravidelne zle zaspáva a v noci nevie spať sama v postieľke. Vypozorovali sme to za dlhšiu dobu a naozaj sa to vždy opakuje. Zároveň ju občas trápi bruško ( prdíky ), tak na noc jej dávame len ľahšiu stravu, a to mlieko. Skúšali sme predtým krupicovú kašu, ale to bolo večer na ňu ťažké, nevedela vobec zaspať.
Martina,syn 5 měsíců
  • 
18.8.2004 21:38:58
Ahoj Jitko, u nás je to občas podobné a musím říct, že napoprvé měto trochu vyděsilo, ale teď už to beru s klidem. Říkám tomu noční dodělávky. Připadalo mi to, jakoby Prokůpek najednou v noci přišel na to jak má tu nožičku přehodit, aby se otočil na záda. Celý den to předtím zkoušel,ale nějak mu to tam docvaklo až ve dvě v noci a tak to musel hned vyzkoušet.Nebo spíš mi někdy připadalo, že to s ním to tělíčko zkoušelo samo.Řeklo si zkrátka:" Hochu, je na čase naučit se otáčet a to právě teď." Jediná vada byla, že zpátky už to neuměl, a tak začal žalostně plakat.
Katarína(38), Jakub(9)
6.8.2004 7:52:59
Jitka, mám vypozorované, že aj na môjho syna to pôsobí. Aj on má oveľa horší spánok, keď je spln. Normálne sa v noci zobudí iba raz na čúranie a v dobe splnu sa zobudí aj 3-4x s plačom.
Som síce absolútne imúnna voči rôznym mýtom a poverám, ale na tom splne asi niečo bude.
Jitka, dcera 6m
  • 
5.8.2004 9:54:57
Sab Simplex jsme zkoušeli, ale to nepomáhá, ale už jsem asi přišla na další důvod, proč někdy tak špatně spí (teď v posledních dnech se to totiž zlepšilo, spí do asi 5h. rána a docela v klidu, vzbudí mě už "jen" tak 5x za noc) - a to účinky úplňku, ja se blíží den úplňku, začne takhle "vyvádět" a až přejde, tak se jí i spaní zlepšuje.. je to asi zvláštní, ale zřejmě to na ňu působí..
4.8.2004 11:26:24
To já vím, že mám superspavce. Přes den to ještě teď stihne dvakrát po 1,5 hodině. Jak má mezi spaním pauzu delší než 3 hodiny, je mrzutý a paradoxně hůř usíná a neklidněji spí.
Gábina, Kačenka 2 roky
  • 
3.8.2004 22:30:32
Ahoj Pejsko, závist :-). V devíti měsících (resp.od 6. do 13. měsíce) se Káťa v noci budila každou hodinu, teď už je to lepší vstává za noc "jen" jednou nebo dvakrát, ale jde spát v 10 a vstává v 5, přes den si schrupne tak hodinu, hodinu a půl. Taky ještě kojíme a mám pocit, že dokud se bude v noci budit, tak asi nepřestaneme.
Jitko, to, co popisuješ mi taky nejspíš přijde na problémy s bříškem. Vyzkoušeli jste Sab simplex? Je vhodný k dlouhodobému užívání, protože jsou to víceméně bylinky a působí jen ve střívku. Řekla bych, že Kačce pomáhají (od té doby, co je před spaním dáváme, spí líp). Dobrý je taky feniklový čajík. Jo, když kojíte, můžeš Sab užívat i ty. Doporučili mi to, když byla Kačenka malinká a taky to zabíralo. Držím vám palce.
3.8.2004 22:00:47
Jitu, není. Bydlíme mezi - u Vysokého Mýta a můj devítiměsíční Štěpánek to dělá taky - funí, heká, přeleze přes celou postýlku až je nohama tam, kde měl hlavičku. Většinou zabírá dudlík, který v hlubokém spánku po usnutí ztratí, ale vstávám k němu taky skoro každou noc. Podle mě za to můžou i prdíky nebo pnutí v bříšku a podle zkušeností ostatních maminek, které špatné spaní chtěly řešit příkrmy, to na noc nepomáhá. Kaše a další tužší strava je podle nich vhodná nejpozději k odpolední svačince. Na noc nejlépe kojení, když můžeš, je to skvělá věc. Já kojím Štěpánka ještě teď a do rána mu to klidně stačí. Záleží totiž, jak si děti zvyknou spát a ne jak mají nacpaný žaludeček. V posledních dnech plných aktivit na vzduchu a ve vodě spí mrník dokonce 12 hodin v kuse - od 8 do 8 jenom s mým mlíčkem v bříšku :o).
Jitka, dcera 6m
  • 
31.7.2004 8:46:27
Díky za odpověď, ono je ale zajímavý, že u prarodičů to nedělá, tam spí většinou klidně a mnohem dýl, než tady u nás v Praze (prarodiče bydlí jedni v Chrudimi a druzí na Vysočině-je tam zřejmě lepší vzduch :-) )
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 26 [Dalších 6 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.