| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hledáme pro svoji dceru tu nejlepší cestu

 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]
Bobo
  • 
13.2.2018 11:59:01
Británií již několik dní otřásá sexuální skandál Oxfamu, tedy jedné z největších humanitárních organizací světa. Její pracovníci si měli na Haiti, kam po ničivém zemětřesení v roce 2010 přijeli pomáhat, najímat prostitutky. Vedení organizace se navíc dle deníku The Times mělo snažit věc ututlat, aby Oxfam kvůli ní nepřišel o peníze. Podle britské vlády mohou být do podobného jednání zapojeny i jiné neziskovky.
Bobo
  • 
13.2.2018 11:56:09
Inkluze jednou musí skončit. Kdyby jí zde neprotlačovaly neziskovky a s nimi kooperující politici, tak máme už dávno klid. Odkazuji na zprávu NKU, jak se přidělovali finanční prostředky na činnost neziskových organizací. Nejen u Kačky Valachové ale i u Marksové - Tominové. Tyto dvě ministerstva vynikaly v této jistě nezištné kooperaci. A potom samozřejmě ministr pro lidská práva Dienstbier, později Chvojka.
Konzerva
13.2.2018 10:28:58
Já myslím, že lidé s DS vždy musejí být pod určitým dozorem - v práci, v životě, jednak pro ochranu druhých (to myslím v té práci, aby nezpůsobili škodu sobě nebo jiným) a jednak pro svojí ochranu. Nevím, ale myslím si, že ani ti s nejlehčím postižením asi nemají plnou způsobilost.

Já bych viděla jako optimální, kdyby byly v běžných školách speciální třídy a pár hodin z nějakého předmětu by byly společné - třeba hudebka, výtvarka, pracovní činnost, tv apod. Ale zase by musely být i v těch normálních třídách nižší počty dětí, protože když by se ke 30 žákům přidalo 8 těch ze speciálních tříd, tak i kdyby tam byly 2 učitelky, tak by to bylo k ničemu, protože ty děcka by se prostě dohromady nedaly.
Ridwen2
13.2.2018 7:48:22
Tak v zahraničí jsem viděla lidi s Downem pracovat v hotelech (zahrady, úklid) nebo v kuchyních takže jsou i jiné možnosti než chráněné dílny. U nás vím jenom o jednom chlapci, který dělá pomocné práce v železářství svých rodičů. Jistě, nejsou to nijak náročné profese, ale když se dítě odmalička připravuje na fungování v moderní společnosti, tak to s určitou dopomocí často jde. Mně na tom přístupu spíš vadí ta automatická představa, že člověk s DS neumí číst, neumí psát, neumí telefonovat a na pracovišti automaticky znamená přítěž, což opravdu nemusí být pravda - každý člověk je jiný a má jiné schopnosti a dovednosti, stejně jako u běžné populace.
Bobo
  • 
12.2.2018 23:35:29
Filipe, to jsi byl mezi svýma. Na Balkán necestuji. Tím se lišíme a zřejmě nejen tím.
Inka
  • 
12.2.2018 20:22:02
Ridwen, jistě, někde v centrální Africe, kde neexistuje žádná moderní vymoženost a kvůli obživě se pasou kozy, se podobně postižený v pohodě zařadí. V moderní společnosti, která bere jako samozřejmost, že umíš číst, psát, telefonovat a přečíst si písemnou instrukci od zákazníka nebo šéfa, stejně jako ovládání počítače, mobilu a dalších moderních vymožeností je to problém. Tady se podobní lidé můžou zařadit jedině v chráněných dílnách, nebo dělají jednodušší práce, které zvládnou.

Stejně je to k smíchu. tady se uvažuje o pracovním zařazení postižených lidí a vedle toho máme tisíce zdravých nefachčenků, kterým se makat nechce, a ty k práci nedonutí nikdo.
Konzerva
12.2.2018 16:01:09
A ona zvládne učivo ZŠ na úrovni třeba trojek?

Protože jestli ne, jestli bude sotva prolejzat, tak je otázka, jestli by jí nebylo líp v nějaké speciální škole nebo třídě, kde by byla v té lepší polovině.
Filip Tesař
12.2.2018 15:45:43
Poznal jsem čtyři lidi s DS na balkánským venkově a žili tam mezi ostatníma celkem spokojeně. V podstatě žili běžnej život. Bez neziskovek.
Bobo
  • 
12.2.2018 11:37:33
Pozitivní balónky prostřednictvím PR článků vypouští neziskové organizace nalepené na byznys s postiženými. To je lehké vysvětlení. Takže tam rádi zdůrazňují pokroky u postižených. Dožitím počínaje, bagatelizací daného IQ až do zapojení do "běžného" života. S finančním záměrem.
Bobo
  • 
12.2.2018 11:31:08
S tím se netrap, stejný názor mohu mít na Tebe.
 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.