| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čtení je nezbytným předpokladem abstraktního myšlení

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 30 [Dalších 10 >>]
Bobo
  • 
16.11.2017 15:23:36
Sračkami jsme obklopeni dnes. Nebo Vy nevnímáte záplavu braku v TV včetně televizi veřejné služby??? Tak to již se probuďte! Nejvyšší náklad zde má bulvár, nejvyšší sledovanost sračky typu pořadů o vaření, nekonečné seriály pro dementy a pěkných filmů za posledních 28 let by člověk spočítal na prstech obou dlaní. Pelikánová byla poblouzněná ale pro dnešní motáky je nejsnadnějším terčem. Každý vůl je dnes "celebrita". Kde berete tu pýchu soudit 750 herců účinkujících v Zemanovi??? Co jste zač? Co za Vámi je za odvedenou práci?
Filip Tesař
16.11.2017 8:12:03
No, mě se vybavuje hlavně Pelikánová, Švorcová, Moučka, Zounar, Švorca a další, jak s pohledem upřeným do dáli, k světlým zítřkům recitujou budovatelský a válečný verše, někdy i pečlivě vybranou klasickou národní a meziválečnou poezii. A major Zeman je sračka, bez ohledu na to, kolik herců tam hrálo a jakejch. Jak říká lidový přísloví, hovno neschováš, i když ho přikreješ cylindrem. A rozdíl mezi socialistickýma a komunistickýma stranama nespočívá ani tak v oslovování, jako v politický policii.
Bobo
  • 
15.11.2017 16:14:30
V nedělní chvilce poezie, na kterou poukazujete vystupovali herci velkého formátu. Pan Miroslav Moravec, Luděk Munzar, Ota Sklenčka,Ladislav Chudík, Miloš Kopecký, Alfred Strejček, Jiří Klem... Co jméno, to pojem. I ten Major Zeman, kde vystupovalo přes 750 herců je ve srovnání s dnešní tvorbou vysoce profesionální počin. Socialisté vychází z podobných zásad, jen si říkají soudruhu pouze v písemném styku. Přitom komunistické strany vznikaly až mnoho desítek let po ustanovení socialistických partají. Uveďte mně prosím, opravdu zdařilý seriál po roce 89, či film, který by dosahoval kvalit filmů 70. i 80. let. Budete dlouze pátrat v paměti.
Filip Tesař
15.11.2017 13:10:59
O znásilňování chvilek poezie socialistickou propagandou nic nepíšu, jen o přednesu. Ten dle mýho nebejval dobrej, recitovalo se většinou mechanicky stejným stylem bez ohledu na obsah, jak říkám, hlavně pomalu, zřetelně a v pravidelnejch intervalech s dramatickým důrazem. Byl jsem svědkem řady čtení poezie, kde četli autoři, jiný básníci, herci, ale i k přednesu nadaný amatéři a zážitek byl v naprostý většině případů prostě někde úplně jinde.

P S. Socialismus coby systém pod autoritativní vládou komunistický strany dost odlišnej od vlády socialistický strany v demokratickým systému.
susu.
15.11.2017 6:57:43
Opravdu?~:-D
Bobo
  • 
14.11.2017 22:01:23
Jak to vidíte Vy, je jen Váš pohled. Tím se neřídím. Pravda je na mé straně. Vím to, čerpám nejen z mediálních zdrojů, hodně cestuji po světě.
14.11.2017 20:31:01
Jak tak vidím, asi vám to čtení moc nepomáhá... Další vyšinutí z větné vazby jak vyšité. O nesmyslně umístěném otazníku asi ani nemá cenu se zmiňovat.
Bobo
  • 
14.11.2017 17:46:43
Držím se linky i Rudyho Linky:-) Filmová tvorba z doby normalizace je ve srovnání s dnešními dílky plných jednoduchých klišé mnohem vyšším levelem. Nebudu zdaleka sama, kdo se dnes nemůže dívat na tvorbu dramatizačních skupin nejen v ČT. To bezbřehá ubohost. Namátkou seriály jako Byli jednou dva písaři, Nemocnice na kraji města (první dvě řady), Byl jednou jeden dům, Taková normální rodinka, Dobrá voda.... co dnes nabídne ČT, o slátaninách z komerčních kanálů ani nepíši? A nechtějte zdejším pipkám namluvit, že i ta Chvilka poezie byla tendenčně znásilněná socialistickou propagandou? Socialisti ovšem do nedávné doby vládli ve většině zemí Evropy.
Filip Tesař
14.11.2017 15:26:18
Poezie jsem za život přečet hromadu a na tu hromadu pořád průběžně přihazuju, nedělních chvilek ale nelituju. Čest výjimkám, ale cílem tam byl přednes: hlavně vyslovovat pomalu, zřetelně a s dramatickým důrazem bez ohledu na básníkovo sdělení, takže sdělení se vytratilo nejpozději někde mezi prvním a druhým řádkem.

Nedělní chvilky poezie mohly mít snad přínos pro někoho, kdo se k poezii jinak nedostal a přece po ní žíznil, jinak byl ale přínos k poznání poezie srovnatelnej s tím, jaký mělo trénování slohovejch úloh typu úvod-stať-závěr na rozvoj vyjadřovacích schopností - naučilo to leda to, že forma má přednost před obsahem.

Nic ve zlým, ale kritizovat vyjadřování a nedržet se přitom ani tý linky úvod-závěr, přeskakovat od opravování dětí ve škole k ÚSTR, od chvilek poezie ke kleknutí před islámem připomíná Catona staršího s jeho Kartágem.
susu.
14.11.2017 13:43:12
"Lidé hloupnou..."

Jak tak čtu tvé příspěvky, tak souhlasím.~:-D
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 30 [Dalších 10 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.