| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poradna: Můj tříletý syn si velmi rád hraje s panenkami

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 23 [Dalších 3 >>]
TaJ
13.10.2016 0:41:00
Tak jasně, že nárokovat si to nemůžu....ale přála bych si to, to zase jo:-), je to prostě přirozené, že lidi mají děti, ne? Navíc můj syn už teď odmítá vyhodit nebo někomu prodat věci, které jsou mu malé, nebo se kterými si už nehraje, s tím, že si je chce schovat pro svoje děti:-) - jasně, že si to ještě může v budoucnu rozmyslet, ale je to prostě normální lidská přirozenost, mít děti...
Ela
  • 
12.10.2016 16:30:04
Tak to teda promiň ale co to je proboha za pitomej předpoklad?? Promiň ale toto opravdu nesnáším. Jak jsi proboha přišla na to, že každej člověk musí mít automaticky děti?? Vždyť ty děláš jako by to byla nějaká automatická samozřejmost, že tvoje děti budou mít děti! Copak vnoučata jsou něco co si bude člověk dopředu nárokovat? Jak tě prosímtě vůbec napadlo, že by tvoje (například heterosexuální) dítě mělo mít děti?? Vždyť to je asi tak stejný jako brečet: "mojí dceři je už 18 ale pořád měří jenom 150 cm, takže z ní nikdy nebude moct být modelka ~n~ " Naprotý nesmysl. Ne, opravdu mě štvou lidi, kteří nechápou, že rodičovství je možnost a dělají z něj nějakou automatickou věc.
mamča
12.10.2016 10:47:45
Milá Marie,
stalo se mi to stejné. Můj syn si od malička hrál více s panenkami a kamarádkami, než s hračkami pro kluky. V 19 letech si našel přítelkyni a chodili spolu asi 3 roky. Pak se rozešli. Ve 23 letech mi řekl, že je gay. Podle mého názoru má to, s čím si dítě hraje jako malé určitý vliv na jeho pozdější orientaci.
Byl to pro mě také šok, ale vzala jsem to tak, jak to je :-). Hlavně, že je teď ve vztahu s partnerem šťastný.
12.10.2016 10:13:02
Tino, asi jsem divná, ale mám také jedináčka a na babičkovství můj svět opravdu nestojí. Kdyby byl můj syn prostě "jiný", tak si řeknu" hlavně, že je živý, zdravý, dobře se mu daří a máme hezké rodinné vztahy". To je pro mne důležitější než být babičkou.A souhlasím s Tebou v tom, že srovnávat "ne-babičkovství" se smrtí je teda síla ~a~
TaJ
12.10.2016 8:46:47
Tak já to svým způsobem chápu, že tohle musí být pro matku jediného dítěte těžké - smířit se s tím, že nikdy nebude babičkou....kdyby měla těch dětí víc, tak by měla vnoučata třeba od některého dalšího, ale takhle je to takové "konečné".... Na druhou stranu by mě nikdy nenapadlo srovnávat takovou situaci se smrtí toho člověka, to je přece úplně něco jiného!
  • 
11.10.2016 14:46:58
Velké světové hračkářské domy (např. Toys-R) už nerozdělují obchody a police podle pohlaví. Velmi rozsáhlým průzkumem se zjistilo, že dívky do pěti let nemají jednoznačné genderové preference ve výběru hraček, u chlapců se preference pohybují kolem 75%. To znamená, že každý čtvrtý chlapec si klidně bude hrát s panenkami a kuchyňkou. Je to ovlivněno mnoha faktory. Například množstvím testosteronu v postnatálním věku nebo obrazovou představivostí. Ve studii Karlovy univerzity Genderové aspekty hry s panenkou se říká: "Dívky i chlapci považují panenku za hračku pro obě pohlaví, ačkoli chlapci ji přeci jen považují za spíše feminní. V tom, co říkají chlapci je trochu rozpor, který si vysvětluji špatně položenou otázkou. Na otázku: „Kdo si hraje s panenkami?“ odpověděla většina chlapců, že holky. Když jsem však chtěla zjistit, jestli chlapci si s panenkami hrát nemohou, tak 9 chlapců řeklo, že vlastně také mohou. Ostatní chlapci zmínili jinou hračku".
11.10.2016 14:37:10
Marie, upřímně řečeno, vůbec Tě nechápu. To jako že když bude syn žít třeba x-let s partnerem a Ty holt nebudeš babičkou, tak to je pro Tebe stejné, jako kdyby umřel ??
Ty jsi jak z minulého století? Co si, prosím Tě, vyčítáš? Že kdybys mu ty panenky v dětství rvala z ruky, že by nebyl gay? Budˇráda, že máš syna živého a zdravého, co by za to jiné matky daly.
Ela
  • 
11.10.2016 13:00:45
A vážně ti to vadí stejně jako kdyby ti tvůj syn zemřel? No to je síla...
Ela
  • 
11.10.2016 12:52:33
No to snad ne.

1) Co má to s jakými si kdo hraje hračkami společného se sexuální orientaci?? Jestli jsou nějaké hračky "pro holky" a jiné "pro kluky" je úplně obyčejný výmysl nás lidí a těžko to může mít vliv na biologickou podstatu člověka.
2) Proč by ti to mělo vadit? Kdyby ti syn oznámil, že je heterosexuál, tak ti to taky bude rvát srdce a budeš z toho nešťastná?
3) Už vůbec nechápu tu zmínku o tom, že to je o to horší, protože jde o jediného potomka. Jakože když by jich bylo víc, tak by ti tolik nevadilo, že se jeden z nich nepoved??

A vůbec proč by ti mělo vůbec vadit že má takovou nebo makovou sexuální orientaci? Bude to snad mít nějaký vliv na tvůj život? Jeho sexuální život je čistě osobní a intimní věc, kdyby nechtěl tak se ti s tím vůbec nemusel svěřovat a ty bys nevěděla nic a nic by tě tudíž netrápilo, mimochodem zcela nepochopitelně a zbytečně.
Marie
  • 
11.10.2016 10:49:27
I můj syn si v tomto věku hrál s panenkami a preferoval dívčí hry.Byla jsem z toho v rozpacích a připadalo mi to nenormální. Paní učitelka ve školce mě utvrzovala, že je to normální, že se tak chová více dětí, že preferují hračky opačného pohlaví. Pustila jsem to z hlavy a nechala to osudu. No a ve 25 letech mi syn řekl, že je gey. A věřte, že to strašně bolí, když se něco takového dozvíte od jediného dítěte. Miluji ho, nic mu nevyčítám ( naopak sobě), ale smířit se s tím neumím. Bolest v srdci zůstává téměř stejná, jako když Vám zemře milovaný člověk, ale Vy to na sobě nesmíte dát znát. Z toho je tedy patrné , že některé děti dávají najevo svou orientaci opravdu už od mala.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 23 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.