| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je "Zákaz vstupu dětem" diskriminací?

 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]
6.4.2016 17:59:00
Naprosto s vámi souhlasím, taky mám děti, ale mám soudnost a necpu se s nimi všude... jdu tam, kde je to an děti vyloženě zařízené, když už musíme někam zavítat... a pokud to jde, sedíme radši venku...
6.4.2016 17:55:15
Přesně tak, naprosto souhlasím... Někteří rodiče si myslí, že si z nich jako ze zákazníků každý sedne na zadek, protože přinesli peníze... jenže mají tak nevychované děti, že kvůli nim další 3 stoly hostů odejdou... měla jsem hospodu, vím o čem mluvím. Dětičky lítají, ječí, vráží do stolů, do personálu, lezou za pult, tahají z venku na stoly kamínky, trávu, písek - a rodiče nic... Nejsou takoví proboha všichni, ale naprosto chápu majitele, proč takové opatření zavedl. Je smutné, že majitelům provozoven někdo nařizuje, koho si smí a nesmí pustit do podniku....
Peggy
3.4.2016 22:23:41
Bětko, souhlasím s Vámi.
3.4.2016 12:01:34
Nevidím nic diskriminačního v tom, že si podnikatel chce svobodně rozhodnout koho chce mít jako klientelu ve své restauraci. Dnes se bohužel děti nevychovávají, aby snad neměly nějakou újmu, že se jim něco nedovolí a podle toho to pak taky vypadá.
Spousta restaurací kde dětské koutky jsou, ať ze svobodného rozhodnutí majitele nebo nařízení - pokud je restaurace v nájmu, ztrácí klientelu v lidech, kteří se chtějí v klidu najíst, popovídat si.Rodiče totiž děti "vypustí" do koutku a nevšímají si jich, případně je okřiknou přes půl restaurace.
Proč má člověk, který se přišel po práci v klidu najíst nebo si s někým u kafe popovídat, poslouchat křik dětí a dívat se na chaos pobíhajících dětí po restauraci?
Mám dva syny - 18 a 15 let, tenkrát se ještě vychovávalo : když se šlo k lékaři vzala se knížka a v čekárně se neběhalo, ale četlo a do restaurace jsem děti vzala v okamžiku, kdy jsem věděla, že vydrží sedět u stolu a nebudou rušit ani mě ani okolí. Restaurace není herna a pokud si někdo zakládá na dětské klientele, musí počítat s tím, že bude mít v dnešní době v podniku chaos a křik.Jsem nekuřák, ale kdybych měla na výběr pouze kuřáckou restauraci nebo tu s koutkem pro děti můžete hádat kde bych poseděla raději.Možná by se mohly maminky podívat na věc nezaujatě z pohledu druhých a hledat si pro své sedánky místa, kde o děti stojí, nemusíme mít přeci všechna zařízení pro všechny :-):-):-)
  • 
2.4.2016 12:58:32
JE JASNÉ,ŽE KAŽDÉ DÍTĚ NENÍ PŘIPRAVENO VZTOUPIT DO RESTAURACE BEZ DOZORU RODIČŮ.
TŘEBA V MÉM PŘÍPADĚ JE TO TAK ,ŽE MÁM CHLAPCE AUTISTY ATEDY CHDIT S NIMI DO RESTAURACÍ JE RIZIKO,ŽE ZPŮSOBÍ HMOTNOU ŠKODU.ALE PROTOŽE JSEM DI TÍM VĚDOMA,TAK SE SVÝMA SYNY AUTISTY DO RESTAURACÍ NEMOHU.NE ,PROTOŽE BYCH TO MĚLA ZAKÁZANÉ,ALE JE TO PROSTĚ POHODLNÉ.
ZÁKAZ VSTUPU DĚTEM BY TO NEBYLY DISKRIMINACE,KDYBY NAPŘÍKLAD V TÉ RESTAURACI MĚL KAŽDÝ DEN NAHULÍNO,TAK,ŽE BY SE TO DALO SEKAT MAČETOU.
UŽ SE NÁN STALO ŽE JSME VEŠLI DO HOSPODY ČI RESTAURACE A CIGARETOVÝ DÝM SE MÁLEM DAL SEKAT.
ALE ZAKÁZAT LIDEM , ABY BRALI SVÉ DĚTI DO RESTAURACÍ I ,KDYŽ JSOU SEDÍCÍ NA KOČÁRU JE NESMYSL,ALE JE TŘEBA DÁVAT POZOR ,ABY DÍTĚ NESTAHLO SERVÍRCE Z RUKY PODNOS S HORKOU POLÉVKOU ,NEBO KÁVOU ČI ČAJEM . OPAŘENÍ BOLÍ A ŘEŠÍ SE TO V NEMOCNICI.
Líza
31.3.2016 14:56:56
"jako by někdo v nějakých muslimských zemích např. bojoval proti tomu, že je diskriminace, když už tam ženy nemohou třeba řídit automobil"
A ne snad? A v některých už řídit mohou.
Enter
  • 
31.3.2016 11:51:22
Ono je i trochu vtipné mluvit o "diskriminaci" kvůli nějakému chození do restaurací u skupiny lidí, kteří nemají podle našich zákonů absolutně žádná rozhodovací práva, berou se v podstatě jako nesvéprávné osoby bez jakékoliv vlastní svobodné vůle, kteří zcela podléhají rozhodnutí jejich zákonných zástupců až do doby, než dosáhnout věku 15ti (či 18ti let). To je podobné jako by někdo v nějakých muslimských zemích např. bojoval proti tomu, že je diskriminace, když už tam ženy nemohou třeba řídit automobil. No samozřejmě, že je to diskriminace a to všechno ostatní snad ne?
.kili.
31.3.2016 11:17:54

"aby mi stát nařizoval..."

skoro bych řekl, že nenařizuje. Viz čl. 11 odst. 1 Listiny základních práv a svobod a práva podnikat dle čl. 26 odst. 1 Listiny

31.3.2016 10:55:07
Aby mi stát nařizoval, že musím pustit do své restaurace každého s strpět úplně všechno, bo jinak by to byla diskriminace, to mi dost smrdí. Za chvíli to může dopadnout třeba tak, že si na svůj dům nebudeš smět dát nad vchod třeba kříž, bo by to ateisty mohlo pobuřovat.
Pokud jsem četla dobře, tak pán tam neměl výslovně zákaz, ale doporučení, že daný podnik není vhodný pro malé děti. To je snad v pořádku, ne?
31.3.2016 10:51:20
Kudlo, tenhle příměr moc nesedí a to proto, protože do toho, jestli je někdo žid nebo katolík ti nic není. Nikdo to nemá napsáno na čele, nikomu tím neškodí, nikoho to neruší. Pokud ale chce někdo vést restauraci třeba na vyšší úrovni, tak tím, že mu tam budou rozjívené děti dělat binec, tak může přijít o potencionální klienty, kteří si vyberou jinou restauraci, kde ten klid a servis mít budou.
 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.