| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku TOP 5 argumentačních faulů v diskusích o inkluzi

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 40 [Dalších 20 >>]
6.3.2016 17:39:41
Neskončili, protože "nebaví matematika" je prostě a jednoduše způsobeno nesprávnou výukou matematiky. Tak nudnou, direktivní a v podstatě složitě podávanou, že to ustojí málokdo.
6.3.2016 13:48:33
Rha, tak to jo, věřit si můžeš, čemu chceš, ale že je někdo takový blázen, aby si myslel, že se mentální retardace "rozpustí" změnou v chování rodičů - to aspiruje na Bludný balvan. A jestli chodíš do rodin a přesvědčuješ třeba nějaké jednodušší rodiče o tom, že je to pravda, tak jsi vyloženě nebezpečná. Blázen můžeš být sama za sebe, ale škodit lidem je trestné.
Analfabeta
  • 
6.3.2016 10:51:44
Arsi, já vím, že tu byly i za socialismu, ale bylo jich málo. Ve větším množství začaly vznikat hlavně po r. 1989, i když jen jako paralelní třídy, začleněné do normální základky.
Saina
  • 
6.3.2016 10:22:50
A ty děti, které by naznaly, že je nebaví např. matematika, tak by skončily se sčítáním a odčítáním do deseti, protože je to rpostě nebaví a radši budou studovat jazyky? :-O
6.3.2016 9:05:16
Mentální retardace se rozpouští?Ach jo vždycky lituju rodiče co tomuhle uvěří.Jak se muže rozpustit mentální retardace,zpusobená organickým poškozením mozku.
Rha Mantakreka.
  • 
6.3.2016 9:04:40
Tak za prvé jsem psala, že jsem si to prožila a zažila na vlastní kůži a byla u toho, že to jde. A vím jak a co je potřeba.

Za druhé, urazit se člověk vždycky může jenom sám. Neurazíme ho tím, když vyjádříme postoje k životu. Ten má každý ten svůj. A je na každém z nás, co si sám sobě umí a dokáže přiznat. Tedy i u těch rodičů je to individuální, jak k tomu to přistoupí.

Za třetí. Na vlastní oči jsem viděla tu možnou a nemožnou péči rodičů, kteří se navenek jeví jako pečliví. A ne jednou. Otázka je, kde a v čem ta péče spočívá. Nemluvím o rodičích, kde je to viditelné a citelné, tam rodiče pokulhávají i v základních hygienických návycích, protože se to nikdy nenaučili. Ale u těchto případu je společné toto. V tu chvíli, jakýkoliv náznak a pobídka ku změně tito rodiče berou jako urážku a reagují popudlivě, protože v té chvíli nevidí, že to jde i jinak. A klobouk dolů před těmi rodiči, co skloní hlavu a řeknou, No, jo ty jo, já to neviděl a začnou se vás ptát, co a jak, a tím se učí a když se učí oni, učí se i jejich dítě. Tak jednoduché to je. Jen je to dost velká makačka. Protože je to zakořeněné chování a učíme se něčemu novému.Všem dá zabrat to, než se naučí chodit, ale když už se to naučíme, jde to samo.



Takže tak je to jednoduché. Vždycky ale záleží na tom, čemu chceme věřit a o tom si rozhoduje každý z nás sám.

Rha Mantakrea
  • 
6.3.2016 7:58:40
Jsem psala, že jsem to zažila na vlastní kůži, včetně sebe samé. Rozpouští se autismus i středně těžký mentální handicap. A teď jsem zrovna odešla z rodiny, kde je dominantní matka, takže se snahou si řevem a vařečkou prosadit svou. A další a další aspekty, je toho na celou stránku. (chlapeček se středně těžkou mentální retardací) a odmítla na svém postoji cokoliv změnit. Opravdu tvrdým způsobem si ho obhajovala. Tam, moje práce končí. A platí to oboustranně. Jak s rodiči, tak i s dítětem nebo s dospělým nemocným s jakýmkoliv handicapem. Pokud odmítají odstoupit od svých postojů. Nic se nemůže hnout kupředu.
5.3.2016 22:26:58
Rhea něco - ze které planety jsi? Tohle je tak totální blábol, že mám pocit, že Tebe nějaký ten handicap ještě neopustil. Např. mentální retardace dítěte se "vyléčí" tím, že rodiče se budou chovat jinak? Teda - to si nech patentovat. Vlastně tady svými žvásty urážíš rodiče mnoha handicapovaných dětí, kteří dělají pro své děti vše možné i nemožné.
5.3.2016 20:55:48
A kolik dětí opustil autismus? Upřímně větší pitomost sem už opravdu dlouho nečetla.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 40 [Dalších 20 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.