| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Být či nebýt

 Příspěvky 110 z 60 [Dalších 50 >>]
28.9.2015 20:10:34
http://stastny-usmev.cz/adam-2005-rozstep-rtu-levostranny-celist-i-patro-oboustranny/
Martina K.
  • 
28.9.2015 20:02:42
Susu, článek ani komentáře z mého pohledu nic nezjednodušují. Typické nesyndromové rozštěpy jsou díky kvalitní léčbě, která je mnohooborová!!! (jak článek uvádí)léčitelné. Nejedná se kosmetickou vadu, ale vrozenou vývojovou. I to článek uvádí. Děti na fotografiích se narodily s těžšími formami typických nesyndromových rozštěpů. Nejedná se pouhé rozštěpy rtu, ale o široké celkové rozštěpy a oboustranné rozštěpy. Průběh jejich léčby je na fotografiích. Rozštěp opravdu není jen o plastických operacích. Logopedie, ortodoncie, ORL... to vše se v článku uvádí :) Rozhodnutí je ale samozřejmě vždy na rodičích. Jen je třeba před rozhodnutím mít všechny dostupné informace, konzultovat v rozštěpovém centru možnost léčby. Tak asi tak můj názor.
28.9.2015 19:26:42
Myslím, že nemůže soudit člověk, který situaci nezažil, který do ni není zasazen.S partnerem, manželem, jsme byli rozhodnuti, že pokud bude děťátko jakkoli poškozeno, že do toho nepůjdem. Nemocnice, operace, pobyt v nemocnici, narkozy ap.,může dítěti psychicky hodně ublížit, i když to není vidět. Dlouhé dny v nemocnici bez mámy jsou pro malé děti doslova traumatem. A jak píšete výše, není to jednorázová léčba, trvá několik let. Na internetu najdete krásné fotky dětí, u kterých vše dobře dopadlo.Ale jak říkám,nemůže svůj názor napsat člověk, který se situaci jen snaží představit. V konkrétním případě pak jedná třeba úplně jinak.
.kili.
28.9.2015 9:41:03
"....vysmahni.Nikdo o Tvůj názor nestojí. "

Madame, nevím, co v Týnci nad Sázavou znamená slovo "vysmahni", nicméně já jsem nesdělil názor, kdežto jsem reagoval na zcestné pitomé upozornění na mou poruchu zdraví coby reakci na mou ohbajobu proti křivému obvinění z úmyslu vraždy a ublížení na zdraví.



Veronika
  • 
27.9.2015 19:57:09
Kili pokud se chceš bavit takhle,tak prosím vysmahni.Nikdo o tvůj názor nestojí.
Jani.
26.9.2015 11:50:47
Controversy
In some countries, cleft lip or palate deformities are considered reasons (either generally tolerated or officially sanctioned) to perform abortion beyond the legal fetal age limit, even though the fetus is not in jeopardy of life or limb.Some human rights activists contend this practice of "cosmetic murder" amounts to eugenics.
.kili.
25.9.2015 12:46:56
"dojdi si k neurologovi. Dříve jsi sice trolil, ale vystupoval jsi slušně. Tady ta koprolálie může znamenat organický problém."

madame, možná byste se měla starat spíše sama o sebe
susu.
25.9.2015 12:03:34
Martino, není to jen reakce na Lucku, ale na celé vyznění článku a diskuse, že rozštěpy jsou naprostá pohoda, o nic nejde, vše se operativně upraví a budete mít tak krásné dítko, jak na těch fotkách.
Prostě jen info, že ne vždy je to pohoda a že NĚKDY i rozštěp může být velký problém a indikace k potratu.
Martina K.
  • 
25.9.2015 9:54:54
Nemám pocit, že Lucka něco lakuje na růžovo... Z mého pohledu její názor a vlastní zkušenost potvrzují, že typické rozštěpy obličeje jsou dobře léčitelné, proto je ráda, že si dítě s typickým nesyndromovým rozštěpem ponechala. Těžké atypické a syndromové jsou vcelku dobře diagnostikovatelné prenatálně, ale jejich léčba nikdy nedosáhne stejného výsledku jako u typického nesyndromového rozštěpu. Výjimkou je snad za všechny Pierre Robinova sekvence. Děvčátko na obrázku mělo opravdu těžký atypický rozštěp obličje, který zasahoval i lebku. Dnes by byl jistě snadno diagnostikovatelný prenatálně. S její maminkou jsem si kdysi dopisovala a holčičku mají velice rádi a péči o ni zvládají. Její léčba je však opravdu náročná... Je to ale opravdu jeden z výjimečných případů, jejich icidence je opravdu minimální. Tento typ rozštěpu opravdu nejde směšovat s typickými rozštěpy, o kterých hovoří článek, jak už jsem uvedla v některém z předchozích komentářů.
Líza
25.9.2015 9:35:56
Kili, dojdi si k neurologovi. Dříve jsi sice trolil, ale vystupoval jsi slušně. Tady ta koprolálie může znamenat organický problém.
 Příspěvky 110 z 60 [Dalších 50 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.