8.8.2023 11:54:36 Inka ..|-.|-.-|.-
Jak sklepat nertuťový teploměr?
Máme v domácnosti digitální teploměr, je v cestovní lékarničce. Vozím na různý dovolený, nechala jsem jí na chatě. Nepotřebovali jsme ho určitě několik let, tak mě nenapadlo ho vyndat a vzít domů. V noci jsem se dotkla manžela a málem jsem se spálila, tak jsem se rozhodla ho změřit. Vytáhla jsem starý rtuťový, byl rozbitý, tak nový z lékárny, který jsem koupila okolo covidu. Naměřila jsem 39,9, myslela jsem,že mě šálí zrak a chtěla teploměr sklepat. A ono to nešlo, nijak, ani pomocí toho sklepávače co s tím prodávaj. Kdyby nebyly 2 ráno, odnesla bych ho ho lékárny, ať mi to předvedou. Pak jsem ho chtěla rozšlapat, nakonec jsem zagooglila. Našla jsem radu, která prý jako jediná funguje a ano funguje. Vložit teploměr do ponožky a točit s ní. Vložila jsem teploměr se čtyřicítkou a vytáhla šestatřicítku (kdyby tak šlo i hubnutí). Jak jsem byla rozespalá a zpitomělá tou situací, nenapadlo mě vzít čistou a použila jsem ponožku, kterou jsem sundala z nohy. Kdyby to někdo viděl, řekne si, že provozuju nějaký rituál.
Jak je možné, že dneska vyrábějí a prodávají něco, co aby fungovalo musí se točit v ponožce?
Nebo znáte jiný způsob jak sklepat nertuťový teploměr? Na internetech jsem jiný funkční návod nenašla.
Odpovědět